Sample Saturday

Lancome – Genifique serum

Als je onlangs de unboxing hebt gezien van de bestelling die ik deed bij de Douglas (klik hier) dan zag je dat ik daar een mooie sample bij kreeg van het Genifique serum van Lancome. Ik heb hem voor je getest en vertel je wat ik ervan vond.

Welk merk?

Opgericht in 1935 door Guillaume d’Ornano en zijn zakenpartner Armand Petitjean in Frankrijk, als oorspronkelijk parfumhuis. De naam “Lancôme” is geïnspireerd op het bos van Lancosme dat ligt in de Indre-vallei in het hart van Frankrijk in de regio Brenne (Frankrijk) – de naam werd gekozen door Guillaume’s vrouw Elisabeth d’Ornano. De rozen in het gebied inspireerden het bedrijf’s symbool van de enkele gouden roos.

Wat is het?

Dit lees ik online; Lancôme Advanced Génifique, geïnspireerd op de wetenschappelijke kennis van het microbioom, versnelt het actieve herstelproces van de huid waardoor ze er jeugdiger gaat uitzien. Een unieke formule verrijkt met 7 pre- en probiotische fracties om de huid en haar microbioom van essentiële voedingselementen te voorzien. Advanced Génifique is geschikt voor alle leeftijden en elk huidtype. De formule is vederlicht en wordt snel door de huid geabsorbeerd. Advanced Génefique werkt preventief tegen huidveroudering, vermindert fijne lijntjes, geeft een stralende teint en hydrateert de huid.

Wat vond ik ervan?

Ik ben niet onder de indruk. Helaas, het eerste dat ik ruik als ik het flesje voor de eerste keer gebruik is alcohol. Een blik op de ingredienten lijst verteld mij dus ook dat Alcohol Denat bijna bovenaan staat. Jammer, want dit is een uitdrogende alcoholsoort, supergoedkoop ingredient en hoort wat mij betreft niet in een toch prijzig serum als dit. Ik heb het serum ongeveer een 1,5 week kunnen gebruiken maar nee, wat mij betreft zijn er fijnere serums.

Waar te koop en wat kost het?

Goed verkrijgbaar onder andere dus bij de Douglas, maar ook genoeg online aanbieders te vinden. Je betaald voor een flesje van 20 ml zo’n € 31,-. Ik zeg lekker skippen en wat fijners zoeken. Bijvoorbeeld die van Estee Lauder – de Night repair (lees mijn sample Saturday hier).

Let jij op de ingredienten als je een product koopt? Ik wel op alcohol denat maar verder eigenlijk niet zo.

Annette

5 thoughts on “Sample Saturday

  1. Op uitdrogende alcohol let ik wel maar verder niet zo intensief ik ga meer af op reviews (jij en Babs voornamelijk). Had van dit serum een kleine sample en kon het maar 1 keer goed gebruiken maar had al geen ‘wauw’ gevoel. Ik vond bij het opruimen van mijn moeders spullen een 10 ml. serum van Dr. Brandt (do not age) had ze ooit bij de Bijenkorf gekregen toen ik ernaar vroeg en was vergeten het aan mij te geven. ca. 6 jaar oud. Toen ik het opendeed…..wel een wauw! maar het stinkt naar rotte vis echt heel smerig. Heb nu waarschijnlijk voor altijd die associatie:-) Fijn (lang) weekend!

    Geliked door 1 persoon

  2. Deze zal ik dan ook niet snel aanschaffen vrees ik. Ik ben benieuwd of Lancôme, net als L’Oréal , alcohol denat in meer van zijn producten doet. Misschien heeft het er ook mee te maken dat ze al zo lang bestaan dat ze de receptuur in hun producten ook niet aanpassen. Ook niet bij nieuwe producten. Het is maar giswerk natuurlijk.

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Samples | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s