Ortigia parfum

Ortigia – Florio parfum

Blogposts over parfum doe ik niet vaak. Ik ben geen groot parfum liefhebber maar draag wel dagelijks een luchtje. Hoe dat zit? Ik ben gewoon enorm kieskeurig en er zijn maar weinig parfums die mijn goedkeuring weg kunnen dragen 😊.

Al jaren favoriet in mijn collectie is de Prada Infusion D’iris waar ik in 2016 al over schreef – klik hier voor de review.

Een maand of wat geleden ging ik in Bussum naar een nieuw winkeltje dat ik al een tijdje op Instagram volgde. Begonnen als eindeloos bloemen – en ja echt bijzondere items hebben ze, prachtig om te zien, opende er nu een paar deuren verderop in de staat eindeloos bijzonder. Dit winkeltje richt zich meer op interieur en heeft prachtige geurkaarsen, geurstokjes, interieur items en dus ook parfum van het merk Ortigia.

Over het merk;

Het Italiaanse parfumhuis Ortigia is vernoemd naar een klein eiland voor de oostkust van Sicilië. Vanwege de nabijheid van Afrika heerst er een bijna tropisch klimaat waar exotische planten en vruchten goed in gedijen. Citroenen, bloedsinaasappelen, granaatappels, olijven, eucalyptus, amandelen, vijgen en pistachenoten groeien hier in overvloed. Zij vormen de grootste inspiratiebron voor de producten van Ortigia. Ook in de flacons en de verpakkingen komt het Siciliaanse landschap naar voren: vulkanisch rood, geel van de droge aarde, zwart van de lava, zonnig oranje en blauw van de zee. De producten van Ortigia zijn niet op dieren getest en alle grondstoffen komen van het eiland. De soms met de hand gemaakte verpakkingen zijn buitengewoon origineel en doen je denken aan verre reizen en oriëntaalse geuren. Ze vormen tevens een mooi cadeau voor iedereen die veel van Italië houdt.

Geurkeuze

De keuze is reuze haha en ik was dan ook druk aan het snuffelen naar welke ik voor mezelf zou kiezen. Een aantal vielen direct af, niet mijn ding maar ik bleef twijfelen tussen 2 geuren. Uiteindelijk koos ik voor de geur Florio.

Het Italiaanse parfumhuis Ortigia heeft zich bij het creëren van de geur Florio laten inspireren door de prachtige voorjaarsbloemen op het eiland Sicilië. De zachte en delicate combinatie van narcis, wilde iris en jasmijn maakt het parfum Florio tot een aangename bloemengeur die zowel geschikt is voor dames als voor heren.

Grappig dat ze dit als een unisex geur beschouwen. Ik heb geen partner dus kan niet aan hem vragen of dit een geur is die hij ook zou dragen maar zou kunnen natuurlijk. Ik ben wel vaker geneigd om mannengeuren te prefereren boven vrouwengeuren.

Zeer in mijn nopjes met dit nieuwe geurtje die ik nu dus afwissel met de Prada geur. Te koop online bij een aantal aanbieders maar ik kocht hem dus hier; https://eindeloosbijzonder.nl/

Heb jij een favoriete geur?

Annette

6 thoughts on “Ortigia parfum

 1. Ik zag op Fragantica dat deze geur en Infusion van Prada veel overeenkomsten hebben. Ik vind Infusion van Prada ook erg lekker en heb ontdekt dat dat komt door de Iris. Eind vorig jaar “blind” en geur gekocht met de omschrijving op Fragantica en dat bleek geen succes. Key is bij mij wel “poederig”. Had jaren geleden een favoriet, Sicily van Dolce & Gabbana maar helaas niet meer verkrijgbaar. Niet persé favoriet maar een geur die ik nog regelmatig koop is Eden van Cacharel of White Linen van Esteé Lauder. De laatste is echt wel voor zeer warm en zomers weer. Overigens prachtig flesje. Het zit erin dat mijn moeder naar Hilversum gaat maar maandag was het nog Tilburg dus nog even afwachten. Fijne woensdag!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben gek op geuren, heb niet echt 1 favoriet, daarvoor heb ik er te veel. Heb een paar Lush geuren, maar ook standaard parfums. Het lekkerst vind ik die van Lush, maar vooral de laatste tijd van Skins, die niche geuren verkoopt. Ik vind de standaard parfums vaak 13 in een dozijn geuren, maar die van Skins zijn echt heel apart (en vaak duur…) Ze hebben weleens van die boxen met grote samples, of voor de kerst een soort holiday box. Leuke manier om kennis te maken met de geuren, zonder dat je een fortuin moet neerleggen. Denk dat Skins ook echt wat voor jou is.

  Geliked door 1 persoon

  • Jazeker ben wel fan van Skins heb ook wel een sample box van hun gehad was ook leuk. Ik vind de niet 13 in een dozijn geuren ook vaak fijn. Ken je le labo? Ook lekker maar erg duur had daar een bergamot geur van zalig was die!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s