Weekoverzicht

Weekoverzicht #196

De eerste week zonder mijn poezenkind. Stil in huis, kan niet anders concluderen. Er werd gewerkt en ik kreeg een nieuwe bank maar dat ging niet helemaal goed. Hoe mijn week verder was lees je nu.

Werken

De werkweek was was saai. Geen rare pieken of dalen en stilletjes omdat mijn collega er niet was. Op woensdag thuis gewerkt en verder wel alles op orde zou ik zeggen. Wel had ik op maandag even de kantine versierd met slingers en ballonnen voor het einde van de Ramadan.

Ortho

Ik moest weer even langs de orthodontist deze week. Had weer een scherp haaltje aan mijn spalkje. Zelfde plek als een paar weken terug. Denk dat het kwam omdat ik twee harde pistoletten had gegeten in het weekend, moet gewoon echt uitkijken met het afhappen van hard voedsel.

Crematorium

Ik kreeg een kaartje van het crematorium met daarop de dag en tijdstip waarop Skoet was gecremeerd. Vond ik wel netjes van ze. Het viel me wel op dat ze echt al 2 uur nadat ik haar bij de dierenarts had achtergelaten was gecremeerd. Toen ik wegreed, reed net het busje van het crematorium het terrein op en toen dacht ik al, zouden ze haar direct meenemen? Ja dus. Naast het kaartje ook een fikse rekening 😉. Maar ja, dat hoort erbij. Het is echt stil in huis en ik praat nu dus vooral tegen mezelf hardop haha. Het zal wel wennen maar het is wel gek zo zonder dier na al die jaren.

Outfits

Op maandag ging ik voor streepjes met de trui van Nikkie. Deze blijft mooi en heb ik al een paar jaar. Op dinsdag de bloemetjesbroek met de aqua trui die exact dezelfde kleur heeft. Ik vond het toch frisjes dus ik bleef de hele week een beetje in de trui-modus met op woensdag de lekkere fuchsia trui (ook al een paar jaar oud). Donderdag ging ik voor mijn gele pak, die heb ik al jaren en ook op vrijdag nog een beetje zonnig geel. Het gaat warm worden dus de truien kunnen nu toch echt in de kast blijven.

Nieuwe bank

Ik hoefde dus niet lang te wachten op mijn nieuwe bank. Vrijdag was het al zover en werd hij bezorgd. De oude staat voor nu even in de tuin geparkeerd want het GAD komt die pas op 24 mei ophalen. Twee banken in de woonkamer was een beetje veel van het goede dus dan maar in de tuin ermee voor dit moment. Hij kan echt geen ronde meer mee hoor, is helemaal verkleurd en Skoet heeft hem behoorlijk te grazen genomen dus hij moet echt naar de schroot. De service is trouwens wel een beetje beroerd. Ze zetten de bank wel binnen maar hij wordt dus niet op zijn plek gezet of gemonteerd. Ik stond dus in mijn eentje al het karton en plastic eraf te halen en zag direct dat de poten ontbraken ☹. Gelijk gebeld, zou terug gebeld worden, dat gebeurde dus niet maar kreeg wel een mail een paar uur later dat er een pakket aankwam. Zaterdag dus weer een halve dag thuis blijven om hierop te wachten. Niet zo netjes dat er niet even een verontschuldiging wordt gemaakt. Enfin, de poten zijn binnen, met behulp van Timo eronder gezet en de bank staat nu dus op zijn pootjes.

Zonnepanelen

Nog iets waar ik toch al een jaar of 2 tegenaan zat te hikken of ik het nu moest doen of niet. Het belastinggeld kwam terug en in plaats van een aflossing op het huis toch maar besloten om zonnepanelen te laten plaatsen. De offerte is gekomen en door mij akkoord gegeven. Zou 10-12 weken duren dus ben benieuwd. Krijg er 10 op mijn dak. Hebben jullie ze en hoe bevalt het? Ik ben nog een beetje bang voor brand – weet niet waarom maar ik heb echt de hele dag de zon branden dus vind het gewoon spannend.

Weekend

Zaterdagochtend naar de markt voor het vaste recept 😊 Kaas, drop, bloemen (al neem ik kaas 1x per twee weken en drop nog iets minder vaak). Ook kocht ik voor mijn moeder een grote bak met petunia’s kan ze gezellig bij de caravan ophangen. Verder dus in de tuin gezeten en wachten op de postbode met de poten van de bank.

Zondag, moederdag. Ik was door mijn dochter al lekker verwend op vrijdag 😉een magazine, aardbeien, chocolade een leuk plantensetje, kortom heel feestelijk allemaal. Ik ben even op de koffie geweest bij mijn ouders en heb s’middags weer heerlijk in de tuin gezeten want het wordt prachtig weer maar deze dame moet gewoon werken natuurlijk.

Hoe was jouw week?

Annette

11 thoughts on “Weekoverzicht

 1. Ja die Skoet ook al praat ze niet terug het is toch familie:-) Mooie bank en wel aso dat ze alles laten liggen maar het is mij al vaker opgevallen dat ze alles voor de deur afleveren en zo niet moet je er fors voor betalen. Weer veel met mijn moeder bezig geweest en dagelijks bellen met de “blauwe jongens” (belastingdienst 🙂 om een regeling af te spreken. Wij hebben zonnepanelen die zijn verdeeld over het appartement (hebben er 8). Bevalt goed en we betalen weinig aan elektriciteit en er is nu nog een salderingsregeling maar die stopt geloof ik per 01-01-23 dus wat je dan niet gebruikt ben je kwijt tenzij je batterijen koopt om het in op te slaan maar die zijn (nog) erg duur. En volgens mij hoef je voor brand niet bang te zijn. En volgens mij moet je het wel even melden bij je opstalverzekering. Fijne week!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik snap hoe stil dat kan zijn, het voelt zo anders… Netjes dat kaartje van het crematorium. En fijn dat Skoet weer “thuis” mag komen. Mijn katten zijn ook niet dol op vreemden, ze zijn het ook niet gewend dat er mensen over de vloer komen.
  Ik moest toch wel lachen om die bank zonder poten, echt zo stom dat die er niet bij zaten! Kijk maar uit, als je daar een eettafel besteld hahaha!
  Prachtig die pioenrozen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Sinds vorig jaar flink geïnvesteerd in mijn gebit. Kronen, zenuwbehandelingen, facings noem maar op. Ik moet nu echt voorzichtig eten. Een kennis heeft boven en onder een kunstgebit en die kan bijna alles eten zonder echt voorzichtig te moeten zijn. Ff plakken zegt ze en gaan. Lol. Word er haast jaloers op.
  Ik wil eerst afwachten met zonnepanelen. Ze zijn bezig om een super zonnepaneel te ontwikkelen voor nog betere rendement. IPV 10 nu heb je straks maar 5 nodig. Er zijn al panelen die je in je gevel kunt plaatsen. Op het dak moet je het regelmatig schoonmaken. Sommige ramenwassers vragen een hogere tarief. In de gevel boven de zonnescherm zou je t zelf kunnen schoonmaken. Op het dak met dakisolatie bestaat de kans dat er brand gevaar is wanneer de zonnepanelen dicht bij de isolatie geplaatst worden. BTW kun je terug vragen en misschien ook nog subsidie bij je gemeente. Volgend jaar komt er geen BTW. Ik denk er ook over na om trippel glas in te zetten. Maar alles heeft extra gewicht voor de woning. Ik ben juist bang voor scheuren door het constant extra gewicht. Mijn woning uit 1968 is daar misschien niet tegen bestand. Dus ik wacht.
  Knuffel van mij, Claudy

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s