Ecooking

Ecooking – Vitamine C serum

Hij is al een tijdje op maar ik vond het toch nog wel leuk om er even een artikel aan te wijden. Dit mooie vitamine C serum van Ecooking.

Ecooking ken ik uit de beautyboxen van Lookfantastic, of ik het merk ook zelf zou kopen? Nee, eerlijk gezegd niet zo snel, het merk zou me niet zo snel zijn opgevallen maar des te leuker als je dus via de box met de diverse producten kunt kennis maken.

Eerder schreef ik al eens over het peeling masker – klik hier – die ik erg heftig vond en dus ook niet echt een aanrader vond. Ik heb nu – in de douche – een reiniger staan, vrij basic en een wat aparte geur maar die is eigenlijk prima.

Ecooking is een merk uit Denemarken en wordt ‘handgemaakt’ (aka gevuld) in een kleine fabriek in eigen beheer.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken;

 • Hydrateert
 • Vermindert pigmentvlekken
 • Verheldert de teint
 • Dermatologisch getest
 • Vegan
 • Vermindert fijne lijntjes.

Werking van het serum

Ecooking Vitamin C Serum bevat een hoge concentratie vitamine C, een krachtige antioxidant. Het vermindert pigmentatie en fijne lijntjes en het stimuleert de collageenproductie. Hyaluronzuur kalmeert en hydrateert de huid. Sodium PCA verbetert het vochtabsorberende vermogen van de huid, zodat ze gehydrateerd blijft. Actibiome brengt de huid in balans en vermindert roodheid en onzuiverheden. Plantaardige glycerine uit kokosnoot biedt hydratatie.

Gebruik

Je kunt het serum zowel overdag als in de avond gebruiken, je doet dit als eerste stap op een gereinigd gezicht, de hals en het decolleté. Gebruik daarna je nachtcrème of je dagcrème. Als je vitamine C overdag gebruikt moet je wel een goede SPF aanbrengen (ook in de winter) want vitamine C maakt je huid gevoeliger voor zonlicht. Daarom gebruik ik het graag in de avond.

Uitgelichte ingrediënten

Aloë vera – Heeft een hydraterende, kalmerende en herstellende werking

Hyaluronzuur – Kan tot 1000 keer het eigen gewicht in vocht vasthouden en heeft een intensief hydraterende werking

Glycerine – Hydrateert intensief en heeft een verzachtende werking

Vitamine C – Stimuleert de collageenproductie, beschermt tegen vrije radicalen en verheldert de teint.

Prijs en verkrijgbaarheid

Je koopt dit product in een flesje van 20 ml. Dat vind ik wel een nadeel want het was voor mijn gevoel echt zo op. De prijs is ook even opletten. Het meest voordelig bij Lookfantastic daar betaal je iets meer dan 24 euro voor het flesje terwijl bij andere aanbieders je snel over de 40 euro betaald. Ik vond het echt een heel fijn product maar omdat er maar weinig inhoud in zit zou ik toch sneller voor een ander vitamine C product gaan.

Annette

4 thoughts on “Ecooking

 1. Inderdaad jammer dat het zo een klein flesje is, wel goed dat het een pompje heeft. Ik heb het masker overigens al een paar keer gebruikt en wat is ie goed! Een heel gladde huid krijg ik ervan. En geen roodheid ofzo gehad. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Ja ik vond dat deze opvallend snel leeg was. Wellicht was hij ook niet helemaal afgevuld, dat kan natuurlijk omdat het een travelsize was, niet op gelet eigenlijk. Fijn dat het masker je bevalt en dat je er niet rood van wordt. Ik voel hem nog gloeien als ik eraan denk haha.

   Geliked door 1 persoon

 2. Leuke naam voor verzorgingsproducten en fijn dat het in zo’n pompje zit inderdaad met die pipetjes heb ik nog wel eens ruzie. Ik heb inderdaad al veel producten bij je langs zien komen waar ik zelf eigenlijk nog nooit van gehoord had. Reclame en marketing zie je vaak alleen van de bekende merken. Is inderdaad wel stevig aan de prijs maar gelukkig zijn er nog talloze andere merken met Vitamine C. Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s