Boekreview

Suzanne Vermeer – Souvenir

Dit boek stond al een tijdje op mijn ereader maar was er nog niet aan toegekomen om hem te lezen. Ik lees afwisselend Nederlandse auteurs en buitenlandse auteurs. Ik heb inmiddels niet echt een voorkeur meer maar tot een paar jaar terug was ik niet happig op Nederlandse thrillers. Toch vind ik dat ze tegenwoordig wel goed zijn en in elk geval het lezen waard.

Samenvatting;

Een Italiaanse zomer vol geheimen… Nienke Dijkstra en haar moeder Carolien zijn op vakantie in Umbrië, waar ze een meerdaagse kookcursus willen combineren met wandelen, wijnproeven en uitstapjes naar de mooie stadjes in de regio. Op een ochtend is Carolien echter ineens verdwenen. Ze blijkt een taxi naar Florence te hebben genomen, de stad waar ze als tiener enkele jaren heeft gewoond, maar daar loopt het spoor dood. Nienke is ten einde raad. Haar moeder lijdt sinds twee jaar aan de ziekte van Alzheimer en lijkt niet te weten wat ze doet. Met niets anders dan een medaillon als aanwijzing gaat ze op onderzoek uit, maar intussen ontspint zich thuis in Nederland nog een ander drama…

Over de auteur;

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. All Inclusive (2006) was het eerste boek op naam van Suzanne Vermeer en werd meteen een bestseller. Ook voor de volgende boeken waren de reisbranche en het toerisme het uitgangspunt en inmiddels is dat het unieke handelsmerk geworden voor deze ijzersterke zomer- en winterthrillers. Alle titels zijn in de bestsellerlijst verschenen.

Mening

Lekker gelezen, kan niet anders zeggen. Dit boek speelt zich af in het mooie Italië en je krijgt gelijk zin in een zonvakantie 😊. Carolien lijdt aan Alzheimer en haar geheugen laat haar steeds vaker in de steek. Haar dochter neemt haar mee op een korte vakantie omdat Carolien vroeger in Italië heeft gestudeerd. Er komen twee verhaallijnen langzaam samen dat van een journalist en dat van Carolien. Mooi verteld, spannend en toch ook wel een beetje verdrietig. Ik heb het boek met veel plezier gelezen.

Ook zin in dit Italiaanse avontuurtje 😉 koop dan het boek via deze affiliate link

Klik hier om te kopen

Lekker wat leesuurtjes voor de boeg met deze en het leest fijn weg.

Wat lees jij op het moment?

Annette  

4 thoughts on “Boekreview

 1. Ja heerlijke boeken altijd lekker ontspannen lezen al moet ik zeggen dat ik ze ook snel weer vergeten ben. Ik lees nu dansen in het donker van René Appel en nog steeds wisselend de biografie van Poetin. Fijne Paasdagen!

  Geliked door 1 persoon

  • Dat heb ik bij mijn meeste boeken, ze blijven niet lang hangen ik denk omdat ik zoveel lees, daar is geen plaats voor in mijn hoofd 🙂 pas als ik de ‘achterflap’ lees denk ik dan vaak oh ja, deze heb ik gelezen :). Fijne dagen Ilona!

   Like

 2. Ik lees ook zoveel, soms moet ik echt checken of ik iets wel of niet gelezen heb. Suzanne Vermeer’s boeken heb ik ook verslonden, ik twijfel of ik deze ken.
  Momenteel lees ik “Verlaten” van Charlotte Link, die pikte ik uit de aanraders van de bieb volgens mij. Super spannend boek, goede plot, je blijft lezen. Ik kan niet wachten op de ontknoping. Hierna ga ik kijken of ik meer van haar kan vinden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s