Sample Saturday

Clarins – Hydra Essentiel facemist

Bij aankoop van mijn Estee Lauder Daywear – Klik hier voor de review – kreeg ik een sample toegestuurd van de Clarins Hydra Essentiel gezichtsspray. Ik heb hem gebruikt en vertel je in deze sample Saturday wat ik ervan vond.

Welk merk?

Meer dan 60 jaar geleden richtte Jacques Courtin-Clarins het merk Clarins op, gedreven door een dubbele overtuiging: luisteren naar vrouwen en liefde voor de natuur.

Vrouwen zijn de reden achter de producten en tips van Clarins.

De natuur is de inspiratiebron van ons onderzoek, stimuleert innovatie en verrijkt al onze formules met actieve, plantaardige bestanddelen. Deze principes zijn vandaag de dag nog steeds onze drijfveer. Ze worden van generatie op generatie doorgegeven en maken van Clarins een milieuverantwoord en betrokken bedrijf met een langetermijnvisie.

Wat is het?

Hydrateer je huid waar en wanneer je maar wilt met de Hydra-Essentiel Multi-Protection Moisturizing Water Mist: de nieuwe verzorging die de huid beschermt tegen thermische schokken, vervuiling en blauw licht! Het is meer dan een mist, het is een elixer verrijkt met planten die de huid actief hydrateren en beschermen tegen dagelijkse stress. De huid wordt intens gehydrateerd, beschermd en voelt soepeler, zachter en veerkrachtiger aan. De huid zal dag na dag stralender en mooier worden.

Pfff, Thermische schokken? Wat is dat nu weer en bescherming tegen blauw licht? Met een gezichtsspray? Uhhh nee, sorry maar dit is een beetje te veel abracadabra en onzinnig, wat vinden jullie?

Op het bijgeleverde kaartje lees ik nog dit;

Biologische Kalanchoe extract in combinatie met zowel hoog- als laagmoleculair hyaluronzuur vormen de kern van de hydra-esstentiel mist. Ze dragen bij aan de vorming van ‘sponsmoleculen’ in de huid, die net als het toegevoegde extract van biologische huislook, voorkomen dat het vocht aan de huid onttrokken wordt.

Wat vond ik ervan?

Helaas gaf de 1,5ml maar voldoende spray voor 1x goed gebruiken. Ik heb hem in combinatie met de Blue Cocoon van May Lindstrom gebruikt, daarvoor moet je voor gebruik je gezicht goed nat maken en daar gebruik ik het liefst een facemist voor.

Ik vond hem bij de ogen erg prikken maar verder wel prima. Lastig om een goede mening te hebben na 1x gebruiken. Maar ik vind dat ze wat meer ‘normale’ taal mogen gebruiken? Waarom niet een ‘gewone’ fijne hydraterende mist? Maar ja, zal wel marketing zijn maar echt begrijpen doe ik het niet 😊

Waar te koop en wat kost het?

Bij de Parfumwinkel.nl het goedkoopst met bijna 23 euro. Bij de Douglas betaal je 30 euro voor dit product. Ik denk op zich een mooie lijn, als je het hebt over blauwe licht filters – mwah weet niet – maar denk dat de crèmes dan meer doen dan de mist.

Snappen jullie het soms nog hoe bepaalde merken tegen ons ‘praten’?

Annette

4 thoughts on “Sample Saturday

 1. Nee:-) en ik neem dat ook niet serieus. Ik lees de ingrediëntenlijst en trek zelf mijn conclusie. Ik denk dat ze zelf denken hoe meer “onbegrijpelijke taal” hoe geloofwaardiger. Als het waar zou zijn wat er op sommige verpakkingen en bijsluiters staat dan nam niemand meer een facelift of fillers etc. Kalanchoe is zo’n (goedkoop) vetplantje met bloemetjes ik zie ze vaak op de markt. Eerlijk gezegd geloof ik niet zo in die blauw licht theorie maar een fijne face mist af en toe is heerlijk. Ik heb er nu eentje van Revolution met hyaluronzuur en die is erg fijn (in ons appartement is de luchtvochtigheid in de winter erg laag doordat we een warmtepomp hebben).
  Fijn weekend dan maar! Helaas geen terras:-)

  Geliked door 1 persoon

  • Het blijft bizar wat sommige claims beweren 😁. Het is ook wel dat we het graag zouden willen geloven natuurlijk. Maar nee, met alleen smeren word je echt geen jaren jonger. Maar de huid knapt er wel van op dat vaak wel😉 fijn weekend Ilona nee, helaas geen terras er staat noorderwind 🥶

   Like

 2. Ik las eerst “thermische sokken” haha! Maar thermische schokken, hoe komen ze erop. Deze verdient echt de prijs voor het meest ongeloofwaardige claim. Met dat blauwe licht, ik weet ook niet in hoeverre dat allemaal werkt. De industrie speelt in op onze angsten, voor zover je bang bent voor blauw licht. Maar als ik dit soort dingen zie staan, dan koop ik het juist niet, echt, hoe verzinnen ze het!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s