Boekreview

Corinnes toekomst – Paula Stern

Ik wil zoals ik al eerder aangaf wat meer afwisselen qua boeken, ik blijf uiteraard een groot thrillerfan maar wil ook mijn horizon af en toe een beetje verbreden haha, er zijn zoveel mooie boeken en ik vond weer een pareltje.

Uit de bookchoice van Januari las ik het boek Corinnes toekomst – deel 1 van de koffietrilogie. Na het lezen van deel 1 wil ik zeker ook deel 2 en 3 gaan lezen. Maar eerst over dit eerste deel;

Samenvatting;

Aken, 1945. Als Eberhard Ahrensberg na de oorlog terugkeert naar zijn vaderland, ligt zijn leven in scherven. Zijn vader koos de kant van de nazi’s, wat resulteerde in een verloren thuis en verbroken familiebanden. In een poging zijn jonge gezin te onderhouden begint Eberhard koffie te smokkelen.

Aken, heden. Als erfgenaam van het beroemde koffie imperium Ahrensberg is Corinne dol op alles wat met koffie te maken heeft. Samen met haar broer runt ze het bedrijf, al brengt dat soms spanningen met zich mee. Als ze het dagboek van haar grootvader Eberhard vindt, besluit ze om zijn verleden verder uit te zoeken. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van het familiebedrijf ontdekt ze een bewogen verleden vol geluk, verraad en vechtlust. Lukt het haar om haar eigen pad te blijven volgen?

Mijn mening;

Echt mooi geschreven, de passages wisselen steeds naar opa (Eberhard) in het verleden en wat er in en net na de tweede oorlog allemaal gebeurde en naar het heden waar Corinne worstelt met het leiderschap van het grote koffie imperium dat ze nu moet leiden met haar broer nu haar vader ernstig ziek is. Het botst tussen broer en zus en ook dat is mooi beschreven.

Het is geen zoetsappige roman – daar ben ik dan weer minder van. Maar gewoon een mooi realistisch inkijkje in heden en verleden en mooi verteld. Ook al drink ik maar 1 kopje koffie op een dag 😉 doe ik dat graag met dit boek erbij. Leuk ook dat er zoveel over koffie te vertellen is, dat pak je dan mooi weer even mee.

Leuk om te lezen! Wil jij ook aan deze trilogie beginnen? Wellicht wil je het boek dan via deze affiliate link aanschaffen?

Klik hier om te kopen

Wat lees jij nu?

Annette

*dit artikel bevat een affiliate link*

4 thoughts on “Boekreview

  1. Fijn dat het niet zo’n zoetsappig boek is waarin ze altijd bloedmooi en vaak rijk zijn. Iets meer “inhoud” is inderdaad fijn. Ik lees nu De dood in Taormina van Arnon Grunberg. Fijn weekend!

    Geliked door 1 persoon

  2. Leuk dat er ook veel over koffie verteld wordt, maakt mij nieuwsgierig. Ik vind die romans met allemaal steenrijke mensen die er ook nog eens geweldig uitzien (en dat wordt dan ook tig keer beschreven) ook niks. Op tv mijd ik ook alle inkijkjes bij al die rijke celebrities, vind dat niet interessant terwijl ik weet dat er veel mensen van smullen.. dit zou misschien een boek voor mij kunnen zijn wat toch leuk is om te lezen zonder moord en doodslag. Ik onthoud hem!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s