Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken

Sinds een maand of 2,5 slaap ik onder een verzwaringsdeken. Ik deel graag mijn ervaring met je en ben ook benieuwd naar die van jou.

Ik ben – voor zover ik weet al heel wat jaren een slechte slaper – dat wisselt soms een prima nacht, soms nachten wakker of sluimerend. Elke nacht wel 1 of 2 keer wakker. Toen ik vorig jaar een periode had met ook nog eens burn-out klachten en dus helemaal in piekermodus stond was ik er wel klaar mee.

Melatonine

Ik heb een tijdje – de sterkste – melatonine geprobeerd maar dat hielp mij echt voor geen meter. Ik sliep er niet beter door, niet sneller door. Na een maand proberen ben ik daar dus mee gestopt. De huisarts wilde eventueel wel slaapmiddelen voorschrijven maar ik ben daar toch wat huiverig voor dus ik heb gezegd dat ik het nog even wilde aankijken en zelf proberen.

Deken

Al een tijdje bekeek ik verzwaringsdekens en was benieuwd of dit voor mij zou werken. Wat me tegen heeft gehouden was met name de prijs. Ze zijn behoorlijk prijzig en als je dan – weer – iets hebt dat niet werkt is het ook zo zonde van je geld.

Tijdens black Friday echter spotte ik een deal waarbij ik de deken voor 40 euro kon aanschaffen en dat vond ik het proberen wel waard. De deken was met een paar dagen in huis. Ik heb een deken van 7 kilo. Er wordt aangeraden om ongeveer 10-15% van je lichaamsgewicht als deken te nemen.

Werking

Een verzwaringsdeken zorgt voor een diepere slaap en ook zou je sneller in slaap vallen. Ook zou het helpen bij stress en angstgevoelens.

De deken die ik heb is grijs van kleur en zoals ik al schreef 7kg. Ik wilde er wel gewoon een hoes omheen doen en dat is een workout op zich 😊 hahaha 7kg is best heftig en ik vond het de eerste nacht vooral ‘zwaar’ maar het voelde ook gelijk prettig.

Inmiddels slaap ik een maand of 2,5 onder de verzwaringsdeken en het bevalt me prima. Wat ik wel doe is dat ik hem als ‘sprei’ over mijn gewone dekbed heb liggen en hij ligt in de ‘breedte’ tot aan mijn knieën. Als hij echt tot over mijn onderbenen ligt slaap ik niet fijn en is het te zwaar aan mijn voeten met name. Ik heb hem dus van mijn kin tot knie liggen en ik slaap er prima door.

Ik val absoluut eerder in slaap en als ik wakker wordt – dat gebeurd nog gewoon – val ik wel sneller weer in slaap. Ik vind het een prettig gevoel dat zware ding op mij en tot nu toe bevalt hij me dus heel goed. Vooral het ‘woelen’ is een stuk minder geworden. Dit komt omdat je onder die zware – deken toch geneigd bent – denk ik  – om minder te draaien dat gaat gewoon wat lastiger. Ook al een paar keer een nacht echt volledig doorgeslapen.

Warm

Ik was wel bang dat het – met name qua opvliegers 😊 – veel te warm zou zijn maar dat is echt niet zo. Ik heb het niet warmer dan toen ik alleen onder mijn dekbed lag. Ik zou zeggen gewoon prima behaaglijk en ik heb niet meer last van nachtzweten dan voor gebruik van de deken.

Al met al ben ik blij met mijn deken en ga ik graag wekelijks het ‘gevecht’ aan om hem in een dekbedhoes te stoppen haha. Ik ben heel benieuwd of jullie ook een verzwaringsdeken hebben of erover denken er 1 aan te schaffen? Deel je ervaring, ik lees ze graag en waarschijnlijk andere lezers ook.

Prijs

De prijs van een verzwaringsdeken loopt uiteen. Ik zie ze voor circa 50,- maar ook voor het 3 dubbele. Is denk ik net wat je zelf wilt. Het gewicht is dus wel belangrijk dus daar moet je wel op letten en kijken wat bij jou past en waar je je prettig bij zou voelen.

Annette

14 thoughts on “Verzwaringsdeken

 1. Fijn dat het helpt en je er fijner door slaapt. Ben ook een slechte slaper wel 6 tot 8 keer wakker dus uiteindelijk ook gekocht. Kon er niet aan wennen ben een zijslaper maar dat kan niet meer sinds mijn heupluxatie dat lukt maar 10 minuten en op mijn rug is het te benauwend. Heb het geprobeerd vanaf mijn middenrif maar dan helpt het niet dan “voelde” ik alleen iets zwaars en vervelends op mijn benen. Ik modder dus maar verder met slaapsprays, lavendel, thee, (maar dan moet ik weer plassen:-). Ook slaapmedicatie geprobeerd maar dat vond ik niet fijn en voor je het weet kun je niet meer zonder. Oh ja er is een bedrijf met hoezen met een rits rondom die ik voor mijn moeder kocht heel handig zo kost het verschonen veel minder moeite. Niet goedkoop overigens wel een mooi product.
  https://www.sofiben.com/?gclid=Cj0KCQiAxoiQBhCRARIsAPsvo-z7w8SRSO0atLX1V_IaRt91aiI4DuQ2a6RWmMUswGht4IjAXVaPKSkaAoGpEALw_wcB

  Fijne dag!

  Geliked door 1 persoon

 2. Overigens kwam de mijne van Ikea en begreep ik later dat je bij Ikea het product gewoon kunt uitproberen (verpakking en bon bewaren) en zelfs na een half jaar nog kunt retourneren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb er ook een van Lucovitaal en wissel hem af. als ik het zware even zat ben dan pak ik weer mijn dekbed. Hij bevalt mij verder prima en is inderdaad niet warmer dan een normaal dekbed.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb er ook 1, van Calmzy, incl een zomerhoes en winterhoes. Alles was best prijzig, maar geen seconde spijt van. Heb hem nu 2 of 3 jaar jaar denk ik. Heb er overigens wel 1 van 10 kg (helaas nodig…. maar werk eraan haha). Slaap nog niet echt goed, ook door andere omstandigheden, maar het scheelt zoveel met hoe het eerst was. Laatste tijd neem ik ook weleens een Consiouz pilletje voor het slapen gaan, dat werkt bij mij top. Word dan nog steeds elke nacht wel een keer wakker maar slaap veel dieper.
  Ik slaap onder alleen de deken, als het in de winter echt koud is, deze winter nog niet gehad, dan doe ik mijn dekbed er nog extra overheen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat fijn dat het werkt voor je! Ik ben wel benieuwd of het straks in de zomer ook niet te warm is. Zelf heb ik gelukkig zelden slaapproblemen, maar het lijkt me echt ontzettend vervelend. Fijn dat er dan zoiets als dit bestaat, slaaptabletten zou ik ook huiverig voor zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. Sinds een paar jaar regelmatig slaapproblemen, terwijl ik daarvoor altijd sliep als een os. Gelukkig heb ik een vriendin die heel veel van natuurlijke supplementen weet en me daarin ondersteunt. Maar ik ga de deken onthouden. Ik hoop dat het blijft werken voor je, zou top zijn!

  Fijne zondag!

  Geliked door 1 persoon

  • Dat is zo Stephanie ik heb ook wel het idee dat hormonen een rol spelen maar zeker ook wel de ‘druk’ van het alleenstaande ouder zijn gaf me ook altijd spanning 😬 nu ze volwassen zijn kan ik dat wat beter los laten maar werk zorgde ook wel voor onrust

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s