Boekreview

Daniel Cole – Mimic

Ik ga toch weer wat meer boekreviews met je delen dit jaar. Uiteraard zonder spoilers want ik wil niemand zijn leespret ontnemen. Het eerste boek dat ik dit jaar las is Mimic van Daniel Cole. Het is een boek waar ik op 1 januari mee ben gestart en die ik via de bookchoice selectie had gekregen.

Over het boek:

1989. Rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adam Winters zijn op het spoor van een seriemoordenaar die een bizarre passie heeft voor het imiteren van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis, met behulp van de lichamen van zijn slachtoffers. Maar de zaak loopt dood door gebrek aan bewijs. De moordenaar gaat ondergronds, zijn verzameling is niet af. Zeven jaar later komt rechercheur Marshall met nieuw bewijs en haakt zij aan om de zaak te heropenen. Dat brengt evenwel ook een nieuwe golf van gruwel op gang. Het team bewandelt een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter in hun jacht op een monster dat veel gevaarlijker en intelligenter is dan wie ook ooit had verwacht…

Mijn mening:

Wat een goed begin, echt een steengoede thriller die wat mij betreft gelijk 5 sterren krijgt. Hij is behoorlijk gruwelijk maar houd je echt op het puntje van de stoel. Mooie karakters die een goed team vormen als zijn ze zeer verschillend en hebben ze totaal geen raakvlakken (anders dan dat ze de moordenaar willen grijpen). Het boek zakt nergens in en heeft een goede plot wending. Echt van genoten.

Het (e)boek heeft zo’n 300 pagina’s leesplezier en is het lezen absoluut waard. Via deze affiliate link kun je het boek aanschaffen.

Klik hier om te kopen

Over de auteur:

De Britse Daniel Cole (1983) werkte als ambulance broeder. Ragdoll maakte van Cole een overnight success story. De rechten werden aan meer dan 30 landen verkocht en het boek wordt verfilmd voor tv. Het vervolg, Marionet, werd vol enthousiasme ontvangen.

Heb jij nog aanraders als het op boeken aankomt?

Deel ze vooral hieronder

Annette

*Dit artikel bevat een affiliate link*

8 thoughts on “Boekreview

 1. Staat weer op het lijstje. Ik heb recent ’t Hooge nest gelezen, indrukwekkend en las een financiële thriller van Roel Janssen interessant, spannend maar je moet er wel even “inkomen”. Verder lees ik nu Van Aardappel tot avocado gaat over de rol van AH en Allerhande in 70 jaar Nederlandse eetcultuur. Niet iets om in één ruk uit te lezen maar wel leuk hoe AH veel “exotische” producten bij de Nederlanders op het bord hebben gebracht.
  Fijn weekend! en we mogen weer winkelen……..op afspraak :-(((

  Geliked door 1 persoon

  • Ja ’t hooge nest vond ik ook echt goed. Ja helaas winkelen op afspraak, vind ik echt helemaal niks snap niet dat ze niet gewoon zoveel mensen per m2 doen dat werkte toch prima. Voor de winkeliers ook niet echt fijn dit hoor. Het blijft aanmodderen.

   Like

 2. Ga ik ook onthouden en anders check ik je Instagram pagina of blog, daar staan ze natuurlijk allemaal. Ik lees nu “Sterf voor mij” van Karen Rose, ook heel gruwelijk eigenlijk. Een man vermoordt mensen zoals veroordeelden in de Middeleeuwen gestraft of gedood werden en dat zijn heel gruwelijke manieren. Best spannend boek!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s