Sample Saturday

Drunk Elephant – Retinol

Deze sample had ik al een tijd klaar liggen maar omdat ik had gehoord dat het nogal een heftige retinol variant is was ik een beetje huiverig en bleef hij dus even liggen. Hij ging dus mee naar Zeeland en daar heb ik hem uitgeprobeerd.

Over het merk:

De naam Drunk Elephant komt van de olifanten die de marula vruchten eten die als ze (over)rijp zijn van de bomen vallen en gisten en de olifanten dus een beetje ‘dronken’ voeren 😊 leuk gevonden. Het is nogal een controversieel merk – gezien ze nogal heftig op social medio propageren voor hun eigen producten en dus vinden dat je alles van hun merk moet gebruiken om optimaal ter werken (onzin natuurlijk).

Omdat mijn ‘heldin’ Caroline Hirons een echte fittie heeft met dit bedrijf – dat is alweer even geleden maar ik heb ervan gesmuld haha zou ik dit merk niet zo snel zelf kopen. Het is duur en dus niet zo geweldig als ze zelf aangeven.

Wat is het?

Dit is dus een retinol crème en een heftige. Niet voor beginneling dus maar pas als je al bekend bent met retinol en al meerder producten hebt gebruikt kun je deze voorzichtig in je regime gaan inpassen. Retinol is bewezen effectief in het bestrijden van huidveroudering maar heeft ook een hoge irritatie factor op de huid en kan dus zorgen voor roodheid en schilferen van de huid.

Wat vond ik ervan?

Ik heb gelukkig geen irritatie gehad van dit product, ik voelde hem wel even prikken maar omdat ik regelmatig retinol producten gebruik had ik verder geen last. De sample was voor 1-malig gebruik dus een echte mening kan ik verder niet vormen. Ik ben wel fan van retinolgebruik en het is een vast onderdeel van mijn regime. Wel stop ik altijd met retinol 2 weken voordat ik naar de schoonheidsspecialiste ga in verband met waxen van wenkbrauwen en bovenlip die anders kapot getrokken kunnen worden brrrrr narigheid dus op tijd stoppen en daarna kun je weer verder met gebruik.

Waar te koop en wat kost het?

Voor zover ik kan zien is het merk Drunk Elephant niet in Nederland te koop op dit moment, online kun je het goed vinden bijvoorbeeld bij Cult beauty. Een kleine probeerverpakking van 10 ml kost je € 27 en de fullsize van 30 ml kost € 71,- flinke prijs dus. De ingrediëntenlijst is ook behoorlijk lang en volgens Caroline Hirons zitten er veel ‘overbodige’ ingrediënten in dit product. Mocht je willen lezen wat Caroline Hirons over dit product te melden heeft (en wat van haar fittie 😊) lees dan hier.

https://www.carolinehirons.com/2019/07/drunk-elephant-a-passioni-retinol-cream.html

Leuk om even geprobeerd te hebben maar ik geef de voorkeur aan andere merken.

Annette

5 thoughts on “Sample Saturday

  1. Dat ga ik zo even lezen, altijd leuk! Ik zag dat No7 van Boots ook een retinol product heeft, twijfel of ik die een keer ga kopen. Het is dat ik huisartsenbezoek liever uitstel maar als ik een goede reden heb om te gaan vraag ik of ze voor mij een vitamine A willen voorschrijven, dan ga ik die deze herfst winter weer eens gebruiken. En vervellen is geen ramp voor mij, ik zit toch bijna altijd binnen, zeker in de winter!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s