Boekentips

Boekentips #4

Ik heb weer drie mooie boeken voor je op een rijtje gezet. Ik heb er weer aardig wat gelezen de afgelopen periode maar deze 3 vond ik de moeite waard om jullie deelgenoot van te maken.

Orakel – Thomas Oldeheuvelt

Over deze heb ik een tijd getwijfeld of ik hem moest lezen of niet. Want er zit een beetje Fantasy/bovennatuurlijk in dit verhaal en dat is totaal niet mijn ding. Maar in de Faceboek groep van samenlezenisleuker werd er zoveel over gezegd dat ik besloot hem toch te lezen.

Ik vond het echt een geweldig boek en rete-spannend. Ja er zit een element in waar je je vraagtekens bij kunt zetten maar het past wel heel goed in het verhaal. Tegen het einde werd het wel een beetje bizar maar toch wel dusdanig spannend dat je wilt blijven lezen. Vond hem echt heel erg goed en nog van Nederlandse bodem ook. Aanrader!

Over het boek:

Op een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achternagaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, maakte hem bang…

Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen, worden Luca en zijn moeder afgeschermd van de wereld vastgehouden en staan de geheime diensten voor een raadsel. Alles moet uit de kast worden gehaald om een mediastorm te voorkomen. Maar als men graaft in een ver verleden om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, blijkt het schip een voorbode te zijn van iets onheilspellends.

Klik hier om te kopen

Tess Gerritsen – Houd de dief

Van Tess Gerritsen heb ik best al wat boeken ‘achter de kiezen’. Ze zitten altijd goed in elkaar en lezen prettig. Bij dit boek is dat niet anders. Wel anders is dat hij al uit 1995 is en dat hij is uitgebracht bij Harlequin (oftewel bouquetreeks) 😊. Er zit namelijk ook een liefdesdraadje in, ook wel eens leuk en doet zeker niets af aan de spanning van het verhaal. Ik heb er in elk geval veel plezier mee gehad om dit boek te lezen.

Over het boek:

In de gevangenis had Clea Rice zich voorgenomen de rest van haar leven op het rechte pad te blijven. Maar wanneer ze per ongeluk getuige is van een bloedbad op zee, besluit ze dat alles geoorloofd is om het recht te laten zegevieren. Zelfs haar oude ‘vak’ weer oppakken: inbreken. Tenminste, als ze voor die tijd niet al vermoord is… Bij haar eerste poging wordt ze tot haar verbijstering gestoord door nóg een indringer: de chique Jordan Tavistock. Wantrouwen overheerst, maar er vonkt ook iets tussen hen – en dat gebeurt bij de volgende ontmoetingen weer. Alleen geven de omstandigheden weinig tijd om daarbij stil te staan. Letterlijk. Want algauw is hun grootste zorg niet of een dief en een gentleman wel zo’n goede combinatie vormen… maar of ze lang genoeg aan de dood kunnen ontsnappen om daarachter te komen!

Klik hier om te kopen

Loes den Hollander – Duivelspact

Tot slot nog een boek van een Nederlandse auteur. Deze vond ik goed al vind ik de kwaliteit van de boeken van Loes den Hollander nogal eens wisselend. Ik heb dit jaar al meerdere boeken van haar gelezen maar sommige vond ik echt matig. Deze is goed en blijft boeiend tot het einde.

Over het boek:

Wat de gelukkigste dag van haar leven had moeten worden, eindigt in een ware nachtmerrie voor Marijn Bentink van Heemstede. De dood van haar aanstaande man gooit haar hele leven overhoop. Het lukt Marijn om de zwarte dag te verwerken en een plaats te geven. Maar dan meldt zich iemand die haar iets vertelt wat alles in een ander daglicht plaatst. Vanaf dat moment moet ze kiezen. Gaat ze voor wraak of voor vergeving?

Klik hier om te kopen

Dat waren ze weer mijn leestips, ik ben benieuwd of jij 1 van deze boeken ook al hebt gelezen en wat je ervan vond of heb je wellicht nog fijne leestips voor mij? Mijn voorkeur gaat uit naar thrillers met soms een uitstapje naar een ander genre.

Annette

*De foto’s komen van Bol.com en dit artikel bevat affiliate links*

4 thoughts on “Boekentips

  1. Goede tips; ik lees nu voornamelijk gebruiksaanwijzingen (Ikea) en verhuisetiketten 🙂 maar las een week of wat geleden Het Geschenk van Sebastiaan Fitzek (erg spannend). Fijn weekend en geniet van het zonnetje 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Fijne tips weer, gaan natuurlijk op mijn lees lijstje! Ik heb veel boeken de afgelopen tijd gelezen van Jet van Vuuren, het ene boek was wel beter dan het andere moet ik zeggen. Nu ben ik bezig met Eindfeest. Dat gaat over een vrouw die niet meer lang te leven heeft en zij wil dan haar oude “vriendinnen” uitnodigen. Wat ze exact van plan is weet ik nog niet maar in ieder geval niet iets gezelligs… (geen spoiler, zoiets staat ook in de beschrijving bij het boek)
    Schemergebied van Marcella Kleine vond ik ook best spannend, met een toch wel verrassend eind.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s