Zelens

Youth Concentrate

Uit de herfst kit die ik bestelde van Caroline Hirons – zie hier de unboxing – heb ik de Youth concentrate van Zelens opgemaakt. Ik heb al eerder producten van Zelens gehad en die zijn echt wel heel fijn. Op de prijs na, want ook dit product kost letterlijk een rib uit je lijf.

Bestellen in de UK

Ik had sinds de Brexit nog geen bestelling gedaan in de UK bij mijn geliefde websites zoals Cult Beauty, of FeelUnique. Producten van Zelens kun je ook op de Nederlandse site van Lookfantastic kopen maar helaas staat deze Youth concentrate er niet bij. Cult Beauty kun je ‘gewoon’ bestellen, zij adverteren groots op hun site dat zij alle douanekosten voor hun rekening nemen dus dat is fijn. Werkt ook prima en bij mijn weten kun je nog wel zonder douanekosten bestellen vanuit de UK als je bestelling maar een waarde heeft van onder de € 160,- maar ik heb het nog niet geprobeerd bij andere sites. Iemand onder mijn lezers wellicht wel die wat wil of kan zeggen hierover?

Over het product

Ontwikkeld door dokter Marko Lens en ik moet zeggen altijd wel erg fijne producten. Deze concentrate is een lichte serum-achtige substantie die de tekenen van huidveroudering tegen moet gaan. Zeker goed hydraterend ook al gebruik ik nadat het goed is ingetrokken nog wel een likje nachtcreme. De huid voelt lekker gevoed en stevig aan. Ook zou het goed zorgen voor de elasticiteit van de huid.

Ingredienten:

Ik ga geen uitgebreide ingrediëntenlijst tonen als je het helemaal precies wilt weten kun je dat het best even online opzoeken maar het product zit wel ram-vol met actieve ingrediënten, peptides, retinol en -uiteraard- hyaluronzuur.

De peptides zorgen voor bescherming van huidbarrière maar ook celvernieuwing en productie van collageen (al vind ik dat weer een beetje dubieus omdat je ook vaak leest dat je collageen van binnen uit moet (her)opbouwen en dat kun je niet met een crème? Maar hee, als de dokter het zegt…. 😉

Retinol is een bewezen ingredient om je huid te verjongen en het enige dat echt helpt. Ik blijf het roepen, voorzichtig opbouwen en je goed inlezen als je met dit ingredient aan de slag gaat anders kun je je lelijk branden, irritatie krijgen en enorm gaan ‘schilferen’.

Gebruik

Door de toevoeging van retinol wordt dit product in de avond gebruikt. Na het reinigen op een schone huid, ik deed 2 pompjes (er komt niet veel uit) en is heel zuinig in gebruik, lekker over je hele gezicht, hals en decollete aanbrengen. Daarna dus nog een nachtverzorging aanbrengen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Zoals gezegd zie ik geen Nederlandse aanbieders van dit serum maar wel diverse andere Zelens producten. Het zijn absolute aanraders wat mij betreft maar ook wel echt high-end en dus met een flink prijskaartje. Dit serum kost maar liefst € 182,- halleluja. Het is dus dat het onderdeel was van de kit die ik kocht anders zou ik dit nooit hebben gekocht echt heel veel geld, zalig maar veel te duur.

Annette

5 thoughts on “Zelens

 1. Zitten wel hele fijne spullen in. Hoop dat ik de volgende keer “op tijd” ben. Klinkt heerlijk met al die fijne ingrediënten maar inderdaad die prijs al is het dan weer wel goedkoper dan La Prairie. Ed heeft voor ruim 320 Euro audio spullen besteld via een website die óók beloofde de douanekosten niet te rekenen. Werd dus een ramp, weken wachten en uiteindelijk toch betalen, maar misschien gaat het met beauty anders/beter.

  Geliked door 1 persoon

 2. Halleluja, dat is inderdaad een flinke prijs! Goede box die van Catherine Hirons alleen jammer dat het zo duur is dat je niet zo snel het nogmaals kan kopen..
  Ik weet niet hoe dat met douanekosten zit, maar fijn dat het niks extra kost. Wat vervelend voor Ilona als dat achteraf niet lukt. Lijkt mij enorm balen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja de kit bleek wel een stuk goedkoper dan op haar site want we hoefde blijkbaar geen VAT (belasting te betalen) was alleen voor UK mensen 😁 de meeste producten uit de kit zijn wel bij cult beauty te bestellen is echt een fijne site nooit problemen mee gehad

   Like

 3. Pingback: Zelens | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s