Boekentips

Boekentips #3

Ik neem je weer mee langs een selectie van de boeken die ik recent heb gelezen. Ik licht er 3 uit die ik het lezen zeker waard vind. Op mijn Instagram en Facebook pagina deel ik ook de andere boeken die ik lees maar aangezien het er nogal wat zijn tegenwoordig doe ik maar een kleine selectie 😊.

bron: bol.com

Michael Connelly – Een gewaarschuwd man

De boeken van Connely vind ik echt heel goed, ik heb er al meerdere gelezen en ze stellen nooit teleur. Ze zitten goed in elkaar hebben een goed plot. Dit boek laat je ook nog eens nadenken over de commerciele DNA-testen die je kunt laten doen, haha. Ik zeg lezen deze!

Over het boek:

Ervaren verslaggever Jack McEvoy heeft eerder moordenaars ontmaskerd. Wanneer een vrouw met wie hij een onenightstand heeft gehad wordt vermoord, stuit hij op het meest geslepen criminele meesterbrein waarmee hij ooit in aanraking is gekomen. McEvoy stort zich op de zaak – tegen alle waarschuwingen van de politie en zijn eigen hoofdredacteur in – en doet een schokkende ontdekking die deze moord verbindt met andere mysterieuze moorden.

Maar ook hijzelf wordt verdacht en hij moet zich in allerlei bochten wringen om uit de gevangenis te blijven. In een race tegen de klok om zijn naam te zuiveren, komt McEvoy steeds dichter bij de identiteit van de seriemoordenaar. Die lijkt hem telkens een stap voor te zijn en weet zelfs meer van zijn slachtoffers dan ze konden vermoeden.

Wil je het boek kopen? Dat kan middels deze (affiliate) link:

Klik hier om te kopen
bron: bol.com

Gifspoor – Jet van Vuuren

Van Nederlandse auteurs heb ik lange tijd niet zo’n hoge pet op gehad,vond de boeken altijd wat magertjes en niet echt heel spannend. Ik kom daar inmiddels van terug en lees toch regelmatig nu boeken van Nederlandse auteurs die echt wel heel goed zijn. Deze is daar een mooie voorbeeld van en blijft spannend tot het einde.

Over het boek:

Drie Zeeuwse vriendinnen delen hun passie voor tuinieren. Als ze samen op reis gaan naar Engeland blijkt dat het niet alleen tuinieren is wat hen bindt…

In het voorjaar wordt er op de grens bij Zeeland een naakte, vermoorde vrouw gevonden. De vrouw is zwaarverminkt in haar gezicht. De politie staat voor een raadsel: geen enkel spoor wijst naar een dader en zelfs na intensief politieonderzoek vinden ze niemand die haar heeft gekend. Het lijkt alsof de vrouw door niemand wordt gemist. Haar identiteit blijft onduidelijk. Na drie maanden wordt ze in een anoniem graf begraven. Noor den Braber is rechercheur in Middelburg. Ze is single, eind veertig, en leeft voor haar werk. Als het dossier van de vermoorde vrouw geen prioriteit meer krijgt, gaat Noor in haar eentje op onderzoek uit.

Wil je het boek kopen? Dat kan middels deze (affiliate) link:

Klik hier om te kopen

De Nachtegaal – Johanna Mo

Tot slot een hele nieuwe – vers van de pers boek. Dit gaat een reeks worden dus lijkt me leuk om ook de komende delen te gaan lezen. Het boek leest lekker weg heeft een fijne schrijfstijl en ik wil uiteraard weten hoe het met Hanna verder gaat.

Over het boek:

Toen Hanna Duncker negentien jaar oud was, werd haar vader veroordeeld voor moord. De schaamte en verwarring zorgden ervoor dat ze van het eiland Öland wegvluchtte en ergens anders een nieuw leven opbouwde. Pas zestien jaar later, na het overlijden van haar vader, keert ze terug naar haar geboortedorp, om aan het werk te gaan als rechercheur bij de politie van Kalmar, aan de andere kant van de zeestraat.

Op haar eerste dag wordt ze samen met haar partner Erik Lindgren naar een plaats delict op Öland gestuurd waar het lichaam van een vijftienjarige jongen is aangetroffen. De jongen blijkt de zoon van haar jeugdvriendin te zijn. De zaak trekt de aandacht van veel bewoners, die Hanna’s terugkeer niet allemaal waarderen, getuige de dreigende, anonieme telefoontjes die ze krijgt. Wat is er precies aan de hand op het eiland?

Wil je het boek kopen? Dat kan middels deze (affiliate) link:

Klik hier om te kopen

Echt weer 3 heerlijke boeken voor een flink aantal uren leesplezier. Hopelijk als het weer wat warmer wordt kan ik ook lekker met een boek in de tuin gaan zitten. Nu lees ik elke avond ongeveer een uur en in het weekend een flink aantal uurtjes (aangezien we niet zoveel kunnen nog steeds).

Wat was jouw laatste boek dat je las?

Annette

4 thoughts on “Boekentips

  1. Grappig dat boek van Jet van Vuuren krijg ik van een vriendin ze vond er zelf niks aan. Ben benieuwd. Verder lees ik nu: Ik ben een eiland van Tamsin Calidis, 17 jaar op een Schots eiland. Na gisteren verlang ik soms wel eens naar zo’n plekje. Even weg van drukte én het virus.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb al wat boeken van Jet van Vuuren gelezen en zeker lekker spannende boeken! Ik had eerst ook niks met Nederlandse schrijfsters maar er zijn er nu best veel die heel goede, lekker leesbare boeken schrijven. De andere twee ga ik onthouden!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s