Beengel

Beengel – De Tuinen

Van De Tuinen ontving ik een beengel op te proberen en te reviewen. Ik heb in het verleden wel eens een product voor mijn benen gebruikt maar dat is inmiddels jaren gelden. Leuk dus om toch weer eens met een beengel aan de slag te gaan.

beengel de Tuinen

Ik heb (gelukkig) geen staand beroep maar ouderdom komt met gebreken 🙂 en ja dus best wel eens last van vermoeide benen. Een paar weken terug was ik nog een dagje shoppen in Duitsland  (zwaar werk) en konden de beentje wel een gel gebruiken aan het einde van de dag.

De Tuinen Aesculus Beengel biedt ondersteuning bij vermoeide en zware benen en ontsierende aderen. De gel bestaat uit ingrediënten als paardenkastanje en muizendoornextract die onder andere ondersteuning bieden bij een goede bloedcirculatie in voeten en benen en het herstellend vermogen van de huid.

beengel De Tuinen       beengel De Tuinen

Je kunt het product als je wilt meerdere keren per dag smeren maar dat vind ik niet nodig. Ik heb lekker mijn benen ingesmeerd voordat ik naar bed ging. De geur is vrij sterk aanwezig en blijft ook best even hangen. Smeren gaat makkelijk want zoals gezegd het is een gelvorm. De gel trekt snel in. Ik vind wel dat het een beetje plakkerig is. Dat trekt wel weg maar dat duurt even.

Wel is het product is vrij van minerale oliën, kleurstoffen, geurstoffen en parabenen.

Ik heb het product nu een week of twee in gebruik en een keer of 6 gebruikt. Of het iets voor de fijne adertjes doet vind ik lastig om te zeggen want ik weet niet of ik het product daarvoor vaak genoeg gebruik. Ik heb wat ‘spinnenpootjes’ op mijn benen en daar zie ik geen verschil bij (kan ook denk ik niet met smeren, dat moet je echt laseren).

beengel De Tuinen     beengel De Tuinen

In de tube zit 150ml en daar doe je dus best een lange tijd mee. Je betaald EUR 11,99 voor deze tube en dat vind ik zelf een prima prijs voor een lekker verkoelend product.

Gebruiken jullie een product voor je benen anders dan een bodylotion?

Annette

Het product in dit artikel heb ik ontvangen ter review (lees mijn disclaimer voor meer info).

 

18 thoughts on “Beengel

 1. Lijkt me een fijn product! Ik ben dan nog maar 22 maar moet al geregeld smeren omdat ik last heb van lymfeoedemen. Mijn benen zwellen dus énorm snel op, zeker bij het warme weer. Ik heb nu een verkoelende gel van Yves Rocher maar deze wil ik ook zeker eens proberen.

  Like

 2. Verkoelend is prettig met de tropische temperaturen in aantocht. (hier nog niet…) En als je veel ‘moet ‘ shoppen inderdaad, hahaha. Jammer dat ie zo plakkerig is. En ik ben het met je eens, voor adertjes in je benen is zwaarder geschut nodig.

  Like

 3. Ik heb ook spinnenpootjes, maar ik denk ook dat je die echt moet laseren. Smeren heeft niet zo veel zin. Weet je wat ook werkt tegen vermoeide benen? Met je benen tegen de muur gaan liggen. Dat is ook best ontspannend.

  Like

 4. Met periodes heb ik ook weleens last van vermoeide benen en dat hangt idd niet samen met veel staan. Ik heb weleens gehoord dat dit kan liggen aan een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen, zoals mineralen en vitaminen. Ben nog nooit op het idee gekomen om daarvoor een beengel te gebruiken. Maar na deze blogpost, ga ik dat zeker ook eens proberen.

  Like

 5. Deze klinkt ook goed, ga ik zeker even onthouden. Vooral in de zomer heb ik snel last van mijn benen! Ik moet zelf nog een creme even testen, met calendula als ik het zo uit mijn hoofd nog onthouden heb. Goede toevoegingen weer in De Tuinen lijn.

  Like

 6. Ik heb een gel gekocht in duitsland bij een grote drogist
  Er schijnt kastanje extract in te zitten
  Maar ik kreeg een heel naar hevoel in mijn benen
  Werd een beetje bang
  Iemand ook zo een ervaring?
  Maria uit amsterdam

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s