Medik8

Crystal Retinal 3

Ik gebruik graag retinol producten. Ze zijn bewezen effectief en geven dus echt resultaat. Wel moet je met retinol echt goed oppassen, je vooral aan de gebruiksaanwijzing houden en indien je net als ik regelmatig je gezicht laat harsen (wenkbrauwen + bovenlip) op tijd stoppen met gebruiken (ik stop altijd twee weken voor mijn afspraak).

Uit de Caroline Hirons (winter) kit kreeg ik de tube Crystal Retinal 3 van Medik8. Het was voor mij een eerste kennismaking met dit merk. Ik hoor heel veel goeds over Medik8 dus was zeker in mijn nopjes om dit product te gaan uitproberen. Met de thuis quarantaine van de afgelopen tijd en de schoonheidsspecialiste gesloten kon ik de tube flink uitproberen.

Over Medik8

Dit lees ik op de site van Medik8

Onze ultieme missie is om u te helpen Beautiful Skin for Life te bereiken. Onze aanpak voor anti-aging huidverbetering, is ingekapseld in onze eenvoudige CSA-filosofie. Bij Medik8 geloven we dat het geheim om er langer jong uit te zien zo gemakkelijk is als vitamine C plus zonnebrandcrème overdag en vitamine A ’s nachts. Als je je huid verzorgt en ons eenvoudige advies opvolgt, geloven wij dat je er op je 50ste uitziet als een 40-jarige.

Grappig dat we druk smeren met crèmes, serums en andere lekkere producten en zij een eenvoudig regime aanprijzen. Less is more zeg maar, snap ik ook wel want we kunnen natuurlijk ook ‘te veel’ product gebruiken of te veel peelen/scrubben bijvoorbeeld en dat is dan ook weer niet echt goed voor je huid.

Zelf vind ik een serum + crème voor overdag en dan ook weer een serum + crème voor in de avond ook een prima routine. Daarnaast goed reinigen en wel een aparte oog crème.

Over het product:

Crystal Retinal 3 is perfect voor diegenen die starten met vitamine A, voor degenen die vitamine A-tolerantie willen opbouwen en voor wie de eerste tekenen van huidveroudering willen voorkomen

Vitamine A van klinische kwaliteit, ook wel retinoïnezuur genoemd, is een uitzonderlijk krachtig huidverbeteringsingrediënt voor een jeugdig uitziende huid. Retinoïnezuur is alleen op recept verkrijgbaar, maar vitamine A is zonder recept verkrijgbaar in de vorm van retinol huidverzorgingsproducten.

Gecombineerd met hydraterende hyaluronzuur en huidverzachtende vitamine E, richt Crystal Retinal 3 zich op fijne lijntjes en rimpels voor een gladde en zichtbaar jeugdige huid. In tegenstelling tot andere vormen van vitamine A beschikt retinaldehyde over directe, krachtige antibacteriële eigenschappen. Hierdoor kan het zich richten op acne veroorzakende bacteriën; bevorderen van een gezonde, zichtbaar heldere teint.

Over de ingrediënten

Hieronder even een opsomming van de belangrijkste ingrediënten en wat ze kunnen doen voor de huid.

0.03% Encapsulated Retinaldehyde

Bewezen dat het tot 11 keer sneller werkt dan retinol, retinaldehyde is een revolutionaire nieuwe vorm van vitamine A die zich richt op fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken en ongelijke huidtextuur.

Hyaluronzuur

Met een uniek vermogen om meer dan 1000 keer zijn eigen gewicht in water aan te trekken en vast te houden, trekt hyaluronzuur vocht uit de omringende atmosfeer in de huid, waardoor de huidteint zowel gevoed als soepel blijft.

Vitamine E

Een olie-oplosbare antioxidant die van nature in de huid aanwezig is. Vitamine E beschermt de huid tegen vrije radicalen en wordt geregenereerd door vitamine C voor een optimaal vermogen.

Glycerine

Een natuurlijke vochtinbrenger. Glycerine neemt vocht op in de huid waardoor deze zacht en soepel blijft.

Mijn mening:

Retinol kan nogal eens irriteren of het veroorzaakt het schilferen van de huid. Ik had daar met dit product geen last van. Wel een klein beetje jeuk op het voorhoofd bij de rand waar mijn haar begon maar dat was minimaal.

Ik gebruik dit product in de avond, laat het ongeveer 30 minuten intrekken en doen dan nog een klein beetje nachtverzorging eroverheen. Bij retinol is het belangrijk dat je de oog omtrek vermijdt en als je gevoelig blijkt (dat is even uitproberen) ook de rand van je neus en lippen. Zelf kan ik het daar wel aanbrengen ik krijg er geen irritatie. Niet aanbrengen op je hals – je huid is daar veel te dun en dat is geheid brand!

Als je dus net als ik je gezicht laat waxen moet je minimaal 2 weken voor je afspraak stoppen met retinol anders trek je de huid kapot. Dit omdat retinol de huid op een ‘heftige’ manier peelt en je huid dus dunner is dan normaal, met waxen trek je dan echt het vel eraf….(zoek maar eens op internet brrrr narigheid) dus echt niet doen!

Verkrijgbaarheid + prijs

De tube die ik je laat zien kost zon EUR 64,- wat een prima prijs is. Ja, het is veel geld maar je doet lang met de tube omdat je het dus maar zo’n 2 a 3x per week gebruikt (en ik dan dus ook een bepaalde periode niet) en door de werkzame ingrediënten krijg je dus echt wel resultaat. De nr 3 staat voor de sterkte en je kunt dit dus verder opbouwen als je een geoefende gebruiker bent. Langzaam opbouwen is zeker mijn advies dus ga niet direct voor een sterke variant. Je kunt ook je huisarts vragen om een vitamine A-zuur product. Volgens mij moet je dan wel gewoon een eigen bijdrage betalen en ik weet niet hoeveel dat is maar dan heb je het dus op recept en ook dan krijg je waarschijnlijk de laagste dosering eerst en bouw je ook dit langzaam op.

Voor dames met rimpels of een ‘grauwe’ huid is retinol dus zeker een product dat je huid enorm kunt verbeteren maar nogmaals houd je goed aan de gebruiksaanwijzing met dit soort producten.

Toppertje in zijn soort wat mij betreft.

Annette

6 thoughts on “Medik8

  1. Pingback: Indeedlabs | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s