Sample Saturday

DCL Skin renewal complex SPF 30

Dit tubetje kwam nog uit mijn vorige goodybag van Cult, inmiddels heb ik ook een nieuwe tas met spulletjes ontvangen (klik hier). Dit product van DCL is een dagverzorging met een hoge SPF en een hoog prijskaartje 😊.

Product foto van Cult Beauty

Welk merk?

DCL is in 1980 opgericht en is een Amerikaans bedrijf. Ze gaan prat op hun wetenschappelijk onderzoek, met louter -hun woorden- experts op het gebied van huidverzorging. Zij scharen hun producten onder het mom cosmeceuticals een tussenvorm van cosmetica en meer clinische producten die je normaliter op recept zou krijgen (bij/door dermatologen). Ze geven aan alleen met hoogwaardige ingredienten te werken vandaar waarschijnlijk ook het pittige prijskaartje.

Wat is het?

Een dagverzorging dus met een bewezen effectiviteit die exfolieert (dode huidcellen verwijdert dus) en de kracht van een zonbescherming. Geeft bescherming tegen UVA, UVB en vrije radicalen. Deze crème is echt bedoeld voor huidverbetering, huidverjonging.

Wat vond ik ervan?

Dit tubetje heeft me ongeveer crème gegeven voor een week. Ik vond hem vooral erg SPF-achtig, hij gaf geen witte waas maar was wel duidelijk aanwezig op mijn gezicht als in heftige glim. Ik vond hem ook echt heel erg zonnebrand geur. Ik zag geen verschil of iets, er stond dat je een tinteling kon voelen door bepaalde ingredienten (ik neem aan die exfolierende) maar daar had ik geen last van. Ik was niet echt onder de indruk wellicht dat een grotere tube me van mening had doen veranderen.

Moest dus heel goed afpoederen ook want anders glom ik als een glimworm 😊, vast een heel fijn product maar de tube is dus te klein denk ik om echt progressie te zien.

Waar te koop en wat kost het?

Ik gaf het al een pittig geprijsd en wel een dikke € 150,- voor een fullsize van dit product. Je kunt het kopen bij Cult beauty of rechtstreeks bij DCL maar ik zie het ook bij Lookfantastic staan die een NL site hebben. Zeer geschikt en mooi merk voor dames en heren die meer zoeken dan alleen een crème en die structureel met huidverbetering beter zijn. Aangezien ik gelukkig geen problemen heb met mijn huid zou ik hier geen fullsize van kopen. Wel zou ik nieuwsgierig zijn of het op de langere termijn echt iets van huidverbetering zal laten zien.

Annette

4 thoughts on “Sample Saturday

 1. Ik kijk vaak YouTube filmpjes waar ik veel “onbekende merken” voorbij zie komen maar DCL heb ik nooit voorbij zien komen. Jammer dat het zo glom, ik vind dat ook nooit fijn. Toen het zo warm was heb ik wel wat zonbescherming die ik had liggen uitgetest en al die glimmende producten wat verder weg gelegd. Ik had ook het gevoel dat het zo vettig was dat het vanzelf in mijn ogen terechtkwam… En dan prikte het zo erg dat ik alles maar weer eraf haalde.
  Aardig prijskaartje maar ik snap dat je toch benieuwd blijft of het op de langere termijn ook echt iets gaat doen voor je huid. Ik herken dat wel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Heb altijd zo’n hekel aan die glimproducten en helaas gaat een hoge SPF vaak samen met glimmen of een witte waas. Ik kom meestal niet verder dan SPF 15. En ik denk inderdaad dat je om een product goed uit te testen minstens een sample voor een week of 3 nodig hebt. Dat is wel handig bij Paula’s choice die ook van die mini’s verkopen. Vroeger kon je ook bij Douglas of Ici zo’n klein potje met product meekrijgen maar sinds Covid-19 doen ze dat niet meer.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik vind onder make up een hoge SPF ook niet handig, wordt vaak toch een glim of glij boel. Ja testers kun je niet echt meer krijgen bij de UK sites mag je vaak wel zelf twee samples kiezen vind ik toch wel leuk. Zo kun je toch weer wat nieuws proberen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s