Weekoverzicht

Weekoverzicht #90

Koningsdag of niet, tijd voor het weekoverzicht van de afgelopen week. Ik had al niet zo veel met Koningsdag want ik moet zeggen dat er in Hilversum niet echt veel bijzonders te doen is. Ja een kleedjesmarkt in het centrum (ik kijk wel uit om daar naartoe te gaan, mij te druk en gelukkig de tijd dat de kinderen er zelf wilden zitten al wat jaartjes achter me gelaten). Ook is er rond deze tijd altijd kermis maar die is er uiteraard in de huidige omstandigheden ook niet.

Gewerkt

De hele week weer gewerkt met donderdag een bezoek aan het kantoor om wat zaken te printen. Ik ben ook bezig met een brochure voor als we weer naar het werk mogen dus ik had ook een meetlint mee om te kijken wat de afstanden zijn tussen de bureau’s etc. Het is op zich met een halve bezetting goed te doen denk ik maar hoe het met de toiletten moet heb ik echt nog geen idee van, als iemand een tip heeft? We hebben 3 toiletten (zowel voor dames als ook 3 voor de heren) maar daarbinnen is het niet echt ruim….een bordje op de deur zou kunnen maar die moet je dan steeds omdraaien, en dus aanraken….ik ben er nog niet over uit.

Gegeten

De box van Hello Fresh had weer 3 prima maaltijden. De eenpanspasta met gehaktballen was een groot succes en echt lekker. Ook het patatje rendang ging er lekker in en dit was 1 van de weinige keren dat we wel wat meer gelust hadden J tot slot de andijviestamp met Halloumi, die was de minste van de 3. Ik vind dat Halloumi weinig smaak heeft (het is een kaas die je bakt en die goed zijn vom houdt) ook heeft andijvie niet heel veel smaak verder dus ondanks dat het prima was vonden we deze het minst lekker.

WO 90 (12)

Nieuwe ruit

Weten jullie nog dat er eind januari een kogelgat in mijn achterpui zat? Nu kwamen ze eindelijk van de week de nieuwe ruit plaatsen. Dat ging echt verrassend snel, ze waren tegen de tijd dat ik een bakkie koffie had gezet al bijna klaar haha. Binnen het uur waren de heren dus weer vertrokken en ging ik gewoon verder met werken.

Gekocht

De nieuwe monsterdoos kwam binnen en die pak ik woensdag voor je uit. Hij zat weer boordevol met fijn boodschappen. Ook was mijn magnesium op dus ik besloot deze online te bestellen (het was 1+1 gratis 🙂 ) daarbij kreeg ik een hele berg samples en probeer dingen dus echt een leuk pakketje om uit te pakken.

Boodschappen

Doen jullie ook boodschappen met handschoenen aan? Ik wel, weet niet of het wat uithaalt maar better safe than sorry zeg ik altijd maar. Ik probeer door de week 2x te gaan op een rustig moment en dan het weekend niet (dus meestal ga ik op maandag en dan op donderdag nog een keer). Ik kocht wel nog een keer deze ijsjes. Je kent vast de watermeloen variant maar nu is er dus deze met 3 fruitsmaken en die is nog lekkerder dan het watermeloen ijsje.

Bloemen

Omdat ik nog kaas genoeg had haalde ik alleen even nieuwe bloemen op de markt en sjeesde ik even door het Kruidvat voor een paar spulletjes. EUR 50,- moest ik afreken WHUTT??? Half tasje had ik met maar een paar doodnormale dingen. Hoop dat de grenzen snel weer wat flexibeler worden en dan snel naar de DM daar heb ik verdorie voor dat geld een halve boodschappenkar 😦 . Maar goed, we houden het nog even vol! Ik kocht pioenrozen voor deze week maar check even mijn Fresia’s van afgelopen week. Zo mooi! Het leek wel nep en de geur hmmm zalig gewoon.

Drie uur

Bron foto: bol.com

Boekentip

Het boek dat ik vorige week uit las was Drie uur van Rosamund Lupton. Het gaat over een terroristische schietpartij op een school in Engeland. Echt heel spannend en goed geschreven.

Op een koude winterdag wordt een vooruitstrevende -Engelse kostschool opgeschrikt door een brute gijzeling. Vijf leerlingen verschansen zich in de schoolbibliotheek. Een van hen, Hannah, probeert hun zwaargewonde leraar te verzorgen terwijl ze de man die hem neerschoot door de gang heen en weer hoort lopen. Aan de andere kant van de school, in het theater, gaat de repetitie van Shakespeares Macbeth -gewoon door. Het theater is net een bunker, de veiligste plek van de school, en lerares Daphne besluit dat afleiding op dit moment het beste is om de kinderen zich veilig te laten voelen.

In het bos rondom de school rent de veertienjarige Rafi door de sneeuw, op zoek naar zijn broertje Basi. De hele kleuterschool is al geëvacueerd, maar het kleine Syrische jongetje is spoorloos. Buiten de hekken wacht Beth, een van de moeders, wanhopig op nieuws. Ook haar puberzoon Jamie is nog niet gevonden.

De dader heeft aangekondigd dat drie uur na het eerste schot de school zal worden opgeblazen. Wie is hij? Is hij alleen? En waarom heeft hij het gemunt op deze school? Terwijl de angstaanjagende waarheid stukje bij beetje aan het licht komt, tikt de klok meedogenloos door…

Je leest het boek makkelijk weg, het heeft een fijne schrijfstijl die nergens inzakt of in te veel details verzand.

Maak er weer wat moois van mensen deze week!

Annette

8 thoughts on “Weekoverzicht

 1. Mooie broek heb je aan op de 3e foto! En ja wij (ik) doen ook boodschappen met handschoenen. Ik kan voorzichtig lopen met kar maar wij gaan niet in ’s Hertogenbosch naar de AH maar rijden naar Zaltbommel (10 km). daar is een nieuwe grote AH en Lidl en worden de karretjes gedesinfecteerd. Ik draag ook een mondkapje zelf gemaakt van keukenrol ziet er niet uit maar jammer dan. Misschien soort van ring van plastic. Je weet wel van dat babyspeelgoed aan de deurklink van het toilet?? En (veel) van die Dettol/Glorix doekjes voor/bij het toilet. Ik las in de krant dat CushmanWakefield al sinds het begin van de crisis bezig zijn met het kantoor op een andere manier inrichten. Misschien kun je hun bellen of ze tips hebben?
  Fijne week!

  Geliked door 1 persoon

 2. Op kantoor werken gaat em de komende maanden ( misschien langer) niet worden. Het wordt al een probleem in het OV, wat voorlopig alleen voor kritieke beroepen mogelijk is.
  En dan krijg je alle “problemen” met deurklinken, printers, koffie automaten, toiletten, die worden vast niet na elke beurt schoongemaakt. Ik zag een kantoor op de zuidas Corona proef ingericht met cameras die je temperatuur meten als je binnenkomt, dat is geen doen. Kom je net verhit binnen omdat je hard gefietst hebt, is je temperatuur wat hoger, kun je weer naar huis. Ik denk dat werkgevers moeten aanraden om zo lang mogelijk thuis te werken. Niet gezellig maar wel het handigst. Persoonlijk ben ik niet zo angstig. Geen handschoenen, geen mondkapjes, wel goed handen wassen en afstand, maar verder moeten we ook wel een beetje kunnen leven.
  Mooie pui; kijk uit voor aanvliegende vogeltjes.🐥

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat zijn heel mooie fresia’s! Ik zag ze ook laatst maar die zagen er zo triest uit. Dat met de wc’s..ik heb geen idee hoe dat aan te pakken. En fijn dat er weer een nieuwe ruit in zit. Ah..Skoet, hij ziet er echt oud uit. De lieverd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s