Sample Saturday

Le labo – Bergamote 22

Als je mijn Cult Beauty bestelling van onlangs hebt gekeken (klik hier) dan zag je de enorme tas met goodies die ik bij mijn bestelling mocht ontvangen. Zeer blij mee want het geeft genoeg samples om weer een flink aantal sample Saturday’s te kunnen vullen. Ik begin met deze parfum sample.

Le Labo Bergamote 22

Welk merk?

Le Labo zag het levenslicht in Grasse, dé parfumstad gelegen aan de Franse Riviera. Het merk bloeide echter op in New York, waar in februari 2006 het eerste lab van het merk werd geopend aan de Elizabeth Street in Nolita.

Le Labo werkt met een gemeenschap van vakmannen en -vrouwen die ieder een eigen bijdrage leveren aan het vormen van hun wereld – van de parfumeur en de lab techneut tot de kaarsenschenker en de rozenplukker. Elke geur is met de hand geblend en gepersonaliseerd.

Parfums voor zowel hem als haar, aangevuld met een bodylijn, huisparfums die beschikbaar zijn als kaarsen en als sprays, een body/hair/face lijn met verschillende formules én een grooming lijn.

Le Labo Bergamote 22

Wat is het?

Een parfum sample. Ik kreeg dit kleine flesje in een mooi bruin envelopje en toen ik zag dat het de geur Bergamote 22 betrof was ik gelijk blij. Ik had namelijk net de Molton Brown douchegel met Bergamote met veel plezier opgemaakt dus het is een geur die me zeker kan bekoren. Zo wordt de geur beschreven:

Het betoverende bergamot is fris, zoet en sensueel. Het bloemige karakter van petitgrain in combinatie met het bittere van grapefruit, het zoete van amber en muskus met een vleugje vetiver, geven Bergamote 22 een unieke persoonlijkheid.

Bergamote 22 Le Labo

Wat vond ik ervan?

Zalig, ja hoor, dit is een geur die mij goed ligt, niet te zoet en ik denk dat mannen deze geur ook wel kunnen waarderen. Ik lees trouwens ook dit over het aanbrengen van parfum, goede tip(s). Zelf spray ik het vaak op mijn kleding (bij de hals) omdat mijn huid nog wel eens wil reageren op parfum die ik op mijn huid aanbreng dus ben er altijd een beetje voorzichtig mee.

Breng parfum aan op plekken waar je je hartslag goed voelt. Bijvoorbeeld de binnenkant van de elleboog en in de knieholte, op je pols en in je hals. Bij een sprayflacon, spray 1 of 2 maal in de lucht en loop door de ‘parfumwolk’ die ontstaat om je haar te parfumeren. Haar is een zeer goede drager van parfum, het houdt de geur goed vast.

Le Labo Bergamote 22

Waar te koop en wat kost het?

Ja hoor, houd je vast. Dit parfum kost een whooping € 155,- maar dan heb je ook wel wat. Het is niet een parfum dat je even in een paar weken leegspuit maar wat -als het goed is- toch echt een lange tijd mee gaat. Ik vind wel dat je kunt merken dat je echt met een parfum van doen hebt. De geur blijft de hele dag bij je. Je kunt dit parfum dus kopen bij Cult Beauty (online) maar in Nederland bijvoorbeeld bij de Bijenkorf of Skins.

Zelf zou ik niet zo snel -als ik de geur niet ken- een parfum online kopen. Eerst even goed ruiken en kijken hoe hij op de huid is want dat is ook nogal eens een verschil met de geur in het flesje. Aanrader maar wel erg prijzig – maar hee, wellicht op het verlanglijstje voor de feestdagen?

Heb jij een favoriete geur?

Annette

5 thoughts on “Sample Saturday

  1. Wow, dat is inderdaad een flink bedrag. Maar als het goed ruikt en in mijn geval doe ik een eeuwigheid met parfums, dan is het in principe te doen. Ik heb ook zo een parfum wat ik zo graag wil hebben maar die is ook best duur, al denk ik dat het toch iets lager ligt. Maar dan heb je ook echt wat goed bij mij past. En niet zo ene luchtje die snel vervliegt, want dat vind ik vaak zo zonde. Ik spuit het vaak op mijn sjaal en iedere keer als ik hem omdoe ruikt het weer zo lekker!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s