Plog

Vakantie Kos

Afgelopen zaterdagnacht kwam ik terug van mijn vakantie op Kos. Ik laat je wat foto’s zien van hoe het was. Niet echt spectaculair want ik deed vooral heel veel niets 🙂 . Het was mijn derde vakantie dit jaar – Luxe – ik weet het. Dit was echt mijn luier vakantie.

Vak Kos 2019 (1)

Vertraging

Op donderdag vertrok ik naar Schiphol. Onderweg naar de koffer drop-off zag ik op het scherm al gelijk een vertraging verschijnen. Jammer maar helaas. Uiteindelijk vertrokken we ruim een uur te laat en kwam ik in de avond pas om 10 uur aan in het hotel (in Griekenland is het een uur later dan bij ons).

Vak Kos 2019 (2)

De vrijdag vooral even aan het weer gewend en dus lekker bij het zwembad geleden en de omgeving rondom het hotel verkend. Het hotel bleek toch meer afgelegen te liggen dan ik had verwacht maar goed daar doe je niet aan.

Vakantiegangers

Het was een kleinschalig complex met 200 kamers. Prima buffet wel wat aan de eenvoudige kant. Ik vond het voor September nog best druk maar de dame aan de receptie zei mij – bij vertrek – dat ze vanaf de 15e weer helemaal vol zouden zitten.

Er waren veel Russische gasten toen ik er was. Normaal willen die nog wel eens voor overlast zorgen maar gelukkig geen last van gehad, wel jammer vond ik dat er dus weinig diversiteit was. Die russen spreken geen Engels dus een praatje zat er niet in en dat is op vakantie toch vaak wel leuk als je met andere culturen in aanraking komt.

Vak Kos 2019 (19)

Busperikelen

Ik ben twee keer met de bus naar Kos stad gegaan en bij de bushalte –want tjsa er is wel een dienstregeling maar je weet nooit wanneer die bus komt- kwam het wel tot leuke gesprekken. In Kos stad nog steeds veel schade van de aardbevingen van twee jaar terug daar hadden ze zo te zien niets aan gedaan al die tijd. Wel een gezellige stadskern.

Ik heb nauwelijks geshopt, wel nam ik deze keer een bodylotion mee van ezelinnenmelk dat wilde ik al eerder maar het was er nog niet van gekomen. Een magneet voor bij de collectie en wat Griekse delicatessen voor de hongerige wolven op het werk 🙂 .

Vak Kos 2019 (15)

Outfits

Qua kleding was ik heel saai, mijn bikini (of met panter topje of met camouflage topje), mijn kaftan en dit hele lekkere pak van boohoo waren zo’n beetje mijn standaard outfit. Ook 10 dagen geen make-up gedragen dus nu heb ik wel weer zin om lekker met mijn make-up aan de gang te gaan.

Lezen en storm

Heel veel boeken gelezen, maar liefst 7 stuks deze 10 dagen dus nu wel even lees-moe haha maar van de week vlieg ik alweer naar de UK voor mijn werk dus dan gaat de ereader toch weer mee. Veel beestjes gespot ook 🙂 en op vrijdag was er een grote storm, echt niet normaal zoveel regen, onweer en heftige wind er was. In de ochtend nog gewoon bij het zwembad geweest en toen ik ging eten dacht ik, het lijkt wel of ik onweer hoor en toen ik een half uurtje later uit het restaurant kwam moest ik rennen om mijn handdoek weg te halen want toen ging het los.

Zaterdag weer naar huis en dat was heftig. Bij het vliegveld hoorde we dat we niet door de douane mochten (wel de koffer afgeven) omdat het vliegtuig nog op Schiphol aan de grond stond. Er was met de bagagewagen tegen het vliegtuig gebotst en er was dus schade dat eerst gerepareerd moest worden. Balen natuurlijk, we kregen een voucher om wat te eten en drinken te halen en toen wachten. Uiteindelijk dik 2,5 uur vertraging gehad en dus pas om half 2 in de nacht thuis. Nu weer even lekker in mijn eigen bed. Het was een fijne vakantie, de komende week helaas wel gelijk een hele drukke week maar dat lees je volgende week.

Annette

5 thoughts on “Plog

  1. Dat er zoveel Russen zitten, die verwacht je niet… Jammer altijd met zo een taalbarrière..Altijd balen zo een vertraging, hoe krijgt zo een busje het toch voor elkaar om op een vliegveld tegen een vliegtuig te botsen, bizar gewoon..
    p.s goed dat ik je foto zag op Instagram, ik ben er met mijn hoofd niet bij momenteel. (vandaar de wat late reactie)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s