Sample Saturday

Clinique 3 stappen plan

Deze week 2 samples (hadden er eigenlijk 3 moeten zijn) van Clinique. Ik denk dat bijna iedereen het 3 stappenplan van Clinique wel kent, maar voor wie niet, deze sample Saturday. Ik kreeg de 3 zakjes samples volgens mij van De Bijenkorf in Amstelveen. Zakje 3 de moisterizer heb ik al eerder opgemaakt (in Dubai) maar de focus deze week ligt op de reiniger en de exfoliant.  Onlangs had ik de heerlijke reinigingsbalm van Clinique, voor een review van dat product klik je hier -> Klik

Clinique 3 stappen plan

Welk merk?

Bij Clinique is men ervan overtuigd dat elke huid, ook uw huid, er prachtig uit kan zien. Alle Clinique huidverzorging- en make-upproducten zijn op allergie getest en 100% parfumvrij. De producten van Clinique passen zich aan elk huidtype en behoefte van de huid aan. Wereldberoemd is het 3 stappenplan van Clinique, bestaande uit een routine van reinigen, exfoliëren en hydrateren. Alle producten, van dagcrèmes tot de befaamde Anti-Blemish-lijn, zijn ontwikkeld door dermatologen. De heerlijke geuren voor man en vrouw maken het assortiment van Clinique compleet.

Geen parabenen. Geen ftalaten. Geen parfum. Alleen een blije huid.

Clinique 3 stappen plan

Wat is het?

Ik heb in mijn ‘begintijd’ van huidverzorging ook dit 3 stappenplan in fullsizes gehad, leuk dus om na al die jaren weer eens te kijken hoe het ook al weer was. De derde stap de moisterizer heb ik volgens mij zelfs 2x gehad. Dat is dan ook de fijnste van de drie.

Clinique stap 1 reiniger

Stap 1: Reinigen

Clinique’s Liquid Facial Soap Mild is de eerste stap in Clinique’s 3-Stappenplan. Alle voordelen van Clinique’s dermatologisch-ontwikkelde Facial Soap Mild in een vloeibare vorm. Reinigt terwijl de juiste balans tussen lipiden en vocht in de huid behouden blijft. Bereidt de huid voor op de exfoliërende actie van Clarifying Lotion.

Clinique stap 1 reiniger

Stap 2: Exfoliëren

Clarifying Lotion 2, de tweede stap in Clinique’s 3-Stappenplan, veegt het teveel aan dode huidcellen en vuilrestjes weg, voor een zachte, stralende, gave huid. Deze lotion zorgt ervoor dat poriën zo klein mogelijk lijken en dat de huid vocht veel beter kan opnemen waardoor deze meer weerbaar wordt tegen onzuiverheden. Met als resultaat een blijvend gezondere en jongere huid. Een nieuwe dermatologische formule voor meer comfort, welke niet uit droogt.

Clinique stap 2 exfoliant

Stap 3: Hydrateren

Clinique’s Dramatically Different Moisturizing Lotion + is een luchtige emulsie die snel door de huid wordt geabsorbeerd en geen restjes achter laat. De formule vult het verloren gegane vocht weer aan en versterkt de huid. Deze moisturizer biedt de hele dag verhoogde hydratatie en houdt het vochtpeil van de huid in evenwicht. De lotion versterkt de vochtbarrière met 54% in 8 weken, zodat het vocht beter wordt vastgehouden en de huid glad voelt met een gezonde gloed.

De pomp zorgt voor een makkelijke dosering.

Clinique stap 2 exfoliant

Wat vond ik ervan?

Waardeloos, sorry maar ik kan er niet meer van maken. Dit is wellicht leuk voor de beginnende gebruiker (al zou ik het niet aanraden – kom ik zo op terug) zoals ik was ruim 25 jaar geleden 😊. Nee Clinique slaat wat mij betreft de plank mis met stap 1 en 2. De facial soap is zodra ik deze wil inmasseren volledig verdwenen, foetsie, mijn huid neemt hem volledig op en dat is eigenlijk niet zo aangenaam, het maakt mijn huid dus ook echt niet schoon.

Balen want ik was in een hotel en had voor die ene nacht niets ander meegenomen, dus maar gewoon met een washand met water aan de slag gegaan. Stap 2 was in dit geval een doekje en ai ai ai wat een enorme alcohol geur komt hiervan af. Ik stond dus in dubio gebruiken of niet, toch gedaan ☹ mijn huid was daarna zacht maar het 2e ingrediënt – bleek na flink speurwerk – alcohol Denat.

Sorry Clinique maar fijn dat er geen parfum en parabenen in zitten maar wel bomvol met een uitdrogende alcohol? Dat kan toch niet voor een huidverzorging? Nee, naadje dit.

Clinique 3 stappen plan

Zoals gezegd had ik zakje 3 al eerder opgemaakt (volgens mij in Dubai) die vind ik wel ok maar er zijn veel betere (en goedkopere) hydraterende crèmes te koop.

Nog een minpunt is dat op de site van Clinique dus niets vermeld staat over de ingrediënten van de producten – ik snap nu wel waarom – maar ik zocht me rot omdat ik alcohol rook maar het wel zeker wilde weten, valt niet mee om de ingrediënten lijst boven tafel te krijgen kan ik je zeggen. Niet netjes van zo’n gerenommeerd merk.

Waar te koop en wat kost het?

Een setje met luxe samples – of probeerverpakkingen net hoe je het wilt noemen, van het 3 stappenplan kost je zo’n EUR 45,- en de losse producten variëren van rond de EUR 15,- voor de facial soap, EUR 22,- voor de Exfoliant en voor de hydraterende crème betaal je EUR 50,-

Mijn advies is om je geld lekker aan iets anders uit te geven.

Heb jij wel eens iets van Clinique gebruikt? En wat vind je van dit merk?

Annette

 

6 thoughts on “Sample Saturday

 1. Ik heb nog steeds een mega grote fles van de tonic staan maar heb laatst de Pixi Glow tonic gekocht en die bevalt super. De tonic gaat dus op Marktplaats want gelukkig zit de doos er nog omheen. De “zeep” heb ik altijd onprettig gevonden en de moisturizing lotion gebruikte ik vroeger (20 jaar geleden) in de nacht toen ik nog uitsluitend nachtdiensten deed. Ik kreeg van de week een sample van deze moisturizer maar dan als gel vond ik helemaal niks leek wel op die goedkope slakkengel van de Wibra waar ik ooit eens een potje van kocht 🙂 Fijne dag,

  Geliked door 1 persoon

  • Jij ook een fijne dag Ilona, ik ben me ook meer bewust van ingrediënten van producten tegenwoordig en ja 20/25 jaar terug kon mijn huid ook een hoop meer hebben natuurlijk toen was hij nog lekker bouncy, jong en geen verzakking te zien haha

   Like

 2. Ik heb het heel lang geleden gebruikt en heb sterk het vermoeden dat mijn huid daar droog van is geworden. Ik vindt het ook troep en gebruik het ook nooit meer. Eigenlijk heb ik nooit meer iets van Clinique.

  Geliked door 1 persoon

  • Toch jammer van dit merk, hun ingredienten zouden best wel beter kunnen, door de naam ga je toch een beetje denken dat je met ‘goed’ merk te maken hebt, de balsem die ik had vond ik fijn maar heb al meerdere missers gehad ook helaas, ook niet mijn merk dit.

   Like

 3. Wat raar dat die facial soap helemaal in je huid trekt, dat is zeker niet fijn. Volgens mij heb ik ook eens zoiets dergelijks gehad, het bleef ook wat plakkerig op mijn huid zitten… Ik heb deze lijn van Clinique eens aangevraagd, maar nooit gekregen van het PR bureau (überhaupt nooit iets van Clinique)…Had ik niet verwacht van een merk als Clinique….Maar las dat veel bloggers het geweldige producten vonden. Helder verhaal Annette!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s