Boekrecensie

Corine Hartman – Jessica Haider serie

Ik ben lid van de Facebookgroep -Samen Lezen is Leuker-. Killing natuurlijk want mijn te lezen lijst wordt met de dag langer en het einde is niet in zicht met al die goede tips voor boeken die in deze groep worden gedeeld. Echt leuk en ook fijn dat het echt een positieve groep is waar geen onvertogen woorden vallen. Dus als je van lezen houdt is deze groep echt een aanrader, maar wees gewaarschuwd hoeveel boeken je dan wilt aanschaffen haha.

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat Nederlandse thrillerschrijvers me niet zo kunnen boeien. Er zijn een paar uitzonderingen en 1 daarvan zijn de boeken van Linda Jansma en nu dan de boeken van Corine Hartman. In bovenstaande groep werd de Jessica Haider serie (5 boeken – los te lezen) aangeraden dus ik besloot deze te kopen en heb inmiddels 4 delen gelezen.

On-Nederlands zou ik bijna willen zeggen, gruwelijk en deze vrouwelijke rechercheur is er 1 met ballen. Een keiharde en word ook wel de Nederlandse Dexter genoemd. Deze serie ken ik niet dus daar kan ik niet over oordelen maar ze neemt het niet zo nauw met een lijk meer of minder deze dame.

Bloedlijn Corine Hartman

Bloedlijn – deel 1

Een rechercheur van politie neemt wraak op de psychopaat die haar zoon vermoordde… Rechercheur Jessica (Jessy) Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruïneren.

Na een gedwongen verlof mag Jessy bewijzen dat ze haar werk weer aan kan. De zestienjarige dochter van een kwekersgezin lijkt zelfmoord het hebben gepleegd. Al snel blijkt dat het meisje alle reden had om te leven en de rechercheur gelooft niet in zelfmoord. Jessy duikt in het leven van het kwekersgezin, maar heeft een verborgen agenda: ze grijpt de zaak aan om de kwelgeest op te sporen die haar zoon vermoordde. Het is het begin van een kat- en muisspel op leven en dood.

Bloedlijn is het eerste deel in een serie bloedstollende psychologische thrillers van Corine Hartman. Voor deze serie heeft Hartman het personage Jessica Haider in het leven geroepen, een mooie maar onconventionele rechercheur, die veel weg heeft van Jeff Lindsays Dexter: behalve dat zij moord- en geweldsdelicten oplost, laat zij ook een spoor van onopgeloste moordzaken na.

De killer die Jessy achter zich aan krijgt, mag erop rekenen dat er wel heel definitief met hem wordt afgerekend…

Glashard Corine Hartman

Glashard – deel 2

Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden door toe te treden tot Saligia – een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt. En de Antwerpse diamantair Bram Salomons is haar eerste doelwit.

In dit tweede deel gaat Jessy naar Zimbabwe. Als kersverse minnares van Bram Salomons reist ze met hem mee naar dit verscheurde land, met de geheime opdracht het netwerk van zijn illegale handel in bloeddiamanten op te rollen. Salomons vindt zichzelf een weldoener: hij stimuleert de economie en gunt enkele inwoners de kans op een nieuw, beter leven in het Westen. Maar de werkelijkheid is anders…

Zielloos Corine Hartman

Zielloos – deel 3

In Zielloos, het derde deel van de Jessica Haider-serie wordt Zuid-Limburg geteisterd door een moordenaar die zijn slachtoffers op huiveringwekkende wijze tentoonstelt. Vanaf de vondst van het eerste, zwaar verminkte lijk beseft rechercheur Jessica Haider dat er een boodschap schuilt in de manier waarop de moordenaar te werk gaat en voor wie de boodschap is bedoeld.

Ze trekt haar eigen plan, wars van het grootschalige onderzoek dat door de media op de voet wordt gevolgd. Een spoor van de dader leidt haar naar een klooster in de Eifel waar nonnen ogenschijnlijk vreedzaam leven, bidden en bijen houden, maar intussen een onheilspellend geheim bewaken.

Als collega-rechercheur David Berghuis wordt ontvoerd en hem een gruwelijk lot lijkt te wachten, start Jessy een race tegen de klok om hem te vinden. Een race die bemoeilijkt wordt door een bijna onmogelijke opdracht van Saligia die oude wonden openrijt en haar tot in het diepst van haar ziel raakt.

Kan Jessy haar missie voortzetten, als de prijs voor gerechtigheid onmenselijk hoog dreigt te worden?

IJskoud Corine Hartman

IJskoud – deel 4

Na de rigoureuze afrekening met een deel van haar verleden in Zielloos krijgt Jessy in IJskoud, het vierde deel van de Haider-serie, haar volgende opdracht van Saligia. De onorthodoxe rechercheur moet infiltreren in Corail, een bedrijf dat zich specialiseert in cryonisme, een wetenschappelijk experiment waarbij mensen die klinisch dood zijn worden ingevroren. Ze krijgt deze opdracht direct van Sir Ryan, de oprichter van Saligia. Hij veroordeelt cryonisme als duivels werk, en Corail blijkt na onderzoek nog veel helser dan Jessy in haar wildste dromen had kunnen bedenken.

De moordzaak waar Jessy in haar functie als politierechercheur op gezet wordt, vraagt daarnaast uitzonderlijk veel van haar. Een mediamagnaat wordt in zijn eigen huis in Meerssen op brute wijze vermoord, zijn vrouw mishandeld en voor dood achtergelaten. Jessy komt dan voor een vreselijk dilemma te staan: ze moet kiezen tussen twee kwaden, waarbij ze de demonen uit haar eigen verleden niet meer kan ontwijken.

Doodskleed Corine Hartman

Doodskleed – deel 5

In Doodskleed levert de eigenzinnige rechercheur Jessica Haider niet voor het eerst strijd in het belang van gerechtigheid. Is zo’n strijd gedoemd te mislukken als je het zicht op de werkelijkheid verliest en niet meer weet wie je vrienden en vijanden zijn?

Jessy krijgt eindelijk de ultieme opdracht waarvoor ze door elitekorps Saligia werd gerekruteerd. In Mexico, op de grens van Texas, Amerika, sterven vluchtelingen, kinderen vooral, aan een zich snel verspreidend virus. Jessy moet de veroorzaker ervan, Vincent Donnelly, uitschakelen. Maar is hij wel schuldig?

Ik moet het laatste deel dus nog lezen maar wat een lekkere boeken. Het enige waar ik me in het begin een beetje aan stoorde was haar stevige inname van drank en drugs maar daar (met de drugs) rekent ze mee af. De verhalen zitten goed in elkaar en lezen in sneltreinvaart, ik heb echt genoten van deze serie. Als je iemand kent of bent die van dit genre houd zijn dit wel aanraders voor je nog te lezen lijst. Leuk ook om de complete serie bijvoorbeeld cadeau te geven met de feestdagen.

Je kunt de boeken vinden op bol.com en als je op de titels hierboven klikt verwijs ik je direct door. Dat gaat middels een affiliate link – mocht je de boeken dus willen aanschaffen zou ik het tof vinden als je deze link wilt gebruiken – dank alvast!

Wat lees jij op dit moment?

Annette

*Dit artikel bevat affiliate links*

6 thoughts on “Boekrecensie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s