Rowenta

Getest: Rowenta steelstofzuiger

De steelstofzuiger is helemaal hot en happening als je het mij vraagt. Ik mocht er de afgelopen weken een testen. Van Reviewclub kreeg ik de mogelijkheid deze stofzuiger eens flink uit te proberen en ik vertel je graag mijn ervaring.

Rowenta steelstofzuiger

Eerst maar even de struggle van een ‘traditionele’ stofzuiger. Op zich niets mis mee natuurlijk. Ik heb inmiddels al een stofzuiger zonder zo’n viezige zak erin dus dat is al een verbetering maar met het snoer (altijd net een tikkie te kort) of dat hele geval met je meezeulen terwijl je probeert de trap te stofzuigen is zeker geen pretje.

Nee dan deze ‘May the force be with you’ variant van Rowenta. Dat Starwars ding heb ik er zelf van gemaakt hoor, komt door het kekke lichtje dat voorop de stofzuiger zit en het mooie wit met zilveren uiterlijk. Ik weet niet moest gewoon gelijk aan StarWars denken 🙂

Rowenta steelstofzuiger

Hij is licht dat valt me op, heeft een hele goede zuigkracht, komt met fijne hulpstukken en is makkelijk te reinigen. Nou, dat is een mooi rijtje pluspunten nietwaar? Dat lichtje – ik dacht echt dat het gewoon voor de leuk was – maar in mijn inpandige badkamer op de donkergrijze tegels zie ik ineens op de vloer zaken opdoemen die ik liever niet had gezien hahahaha heeft nog een doel ook dus dit lichtje, handig.

Rowenta steelstofzuiger

Ik heb een kat zoals jullie weten dus altijd een overmatige haarconsumptie voor de stofzuiger klaar liggen. Hij heeft een handig hulpstuk voor de bank en de kattenharen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Happy! Ook de trap is geen probleem meer. Met 1 klik haal je de steel eraf en verandert je stofzuiger in een kruimeldief en sjees je zo de trap op naar boven.

Rowenta steelstofzuiger

Hier zit hij op de oplader die je normaal aan de muur bevestigd.

Ik word dus heel blij van deze machine. Hij is met 1 trek aan de hendel (wel even goed boven de prullenbak houden – de eerste keer ging er meer naast – kon ik weer opnieuw beginnen) en de onderkant klapt open en je leegt het stofcompartiment. Blijft er toch iets steken of wil je hem bijvoorbeeld 1x per maand even goed reinigen, trek je de gehele stofbak los en kun je deze omspoelen. Het stoffilter kun je ook reinigen met wat water (wel even goed laten drogen voor je hem weer gebruikt).

Rowenta steelstofzuiger

Kek dingetje dus deze stofzuiger. Ik weet wel wat mijn volgende aankoop word. Voor mij geen stofzuiger meer met snoer en zwaar tillen. Ik zag op de reclame dat een grote stofzuigerfabrikant al helemaal geen stofzuigers met snoer maakt dus ik denk zeker dat dit de toekomst heeft.

Heb jij al een steelstofzuiger? Of wil je er net als ik graag 1?

Annette

*Ik heb dit product getest voor Reviewclub*

21 thoughts on “Rowenta

 1. Wat een prachtige stofzuiger!
  Zo fijn zonder snoer en ook om nooit meer te hoeven bukken zodat men een goede rechte houding heeft.
  Zoiets staat al maandenlang op mijn wishlist.
  Nooit meer te hoeven sjouwen met een loodzware stofzuiger en geen snoer waar men vaak over struikelt.

  Fijne dag 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik wilde er ook een, maar in twee winkels werd me dat afgeraden voor een woning. Het zou voor een appartement zijn ivm de accu. Zo’n apparaat zou niet de woning in 1 x kunnen doen. Jammer, want nu heb ik weer zo’n zwaar onding

  Geliked door 1 persoon

 3. Dit soort stofzuigers lijken mij ook zo handig! Minder zwaar en niet zo een bak achter je aan trekken die om de haverklap omkiept. Die van mij ligt altijd wel een of 2 keer op zijn zijde of ondersteboven. Plus dat wij een wiel kwijt zijn nu….Zo een stofzuiger staat ook hoog op mijn verlanglijstje, ik hoop wel dat ze iets meer betaalbaar worden in de toekomst.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik wil er ook graag 1, maar de Dyson is voor mij echt te duur. Alhoewel die echt super zijn.
  Ik zit ook bij de reviewclub, maar na negatieve review hoor ik niks meer… ook stom!

  Like

 5. Dit klinkt echt heel fijn! Wij hebben nu een stofzuiger die voor mij nog best zwaar is als ik ermee de trap op en af moet en dat snoer is ook maar onhandig. Misschien dat we deze kunnen gaan proberen wanneer de huidige het begeeft.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s