Boekreview

Boekreview

In dromen lieg je niet – Malin Persson Giolito

Van uitgeverij De Geus kreeg ik weer een fijne thriller toegestuurd. Het thema; een school shooting gelukkig horen we het niet al te vaak maar afgelopen week was het ook in Nederland raak, gelukkig geen doden of gewonden, vreselijk. In dit boek volg je het verhaal van Maja die zo’n shooting overleefd maar is aangeklaagd en dus in de vrouwengevangenis zit in afwachting van haar proces.

In dromen lieg je niet

Het verhaal:

Maja was een gewoon meisje van achttien. Mooi, slim, van rijke komaf en populair. Nu wordt ze verdacht van moord op haar klasgenoten. Is ze medeplichtig aan de school shooting die zij als enige overleefde? Al maanden wacht ze op haar rechtszaak. Maanden waarin ze uitgroeide tot de meest gehate tiener van het land. En nu is het eindelijk tijd om de rechtszaal te betreden …

Het boek is op een prettige manier geschreven en toch bekruipt je het gevoel dat er elk moment een verrassende plot-wending aan zit te komen. Je leest het verhaal uit het oogpunt van Maja en je krijgt steeds meer inzicht wat er zich voor de schietpartij heeft afgespeeld en hoe haar relatie met de schutter was.

Ingrijpend verhaal en als je zelf kinderen in de tienerleeftijd hebt herken je wellicht wel dat je als ouders geen goed zicht hebt op wat je kids eigenlijk allemaal uitvreten op die leeftijd 🙂

Over de auteur:

Anna Malin Ulrika Persson Giolito (geboren op 25 september 1969 in Stockholm) is een Zweedse auteur en advocaat. Zij is de dochter van romanschrijver en criminoloog, Leif G. W. Persson. Persson Giolito schreef het bekroonde boek Störst av allt (Quicksand), dat in 2016 de prijzen heeft gewonnen voor de beste Zweedse misdaadroman, Glass Key Award in 2017 en de Prix du Polar Européen in 2018. Persson Giolito is sinds 2015 full-time auteur en woont samen met haar familie in Brussel.

Mooi boek en echt wel in de Scandinavische stijl geschreven. Ik heb er in elk geval van genoten. Het boek is te koop als hardcopy (Klik hier) of als ebook (Klik hier). Goed voor heerlijke leesuurtjes!

Annette

*Dit artikel bevat een affiliate link*

14 thoughts on “Boekreview

  1. Lijkt mij een goed boek om te lezen, ik ben nu al best nieuwsgierig in hoeverre zij schuldig is en wat een persoon ertoe beweegt om zoveel mogelijk leeftijdsgenoten om het leven te brengen. Frustratie, gepest op school,de maatschappij, muziekinvloeden..? Maar natuurlijk nooit een reden om andere mensen te vermoorden.

    Geliked door 1 persoon

  2. Hahaha… nou ik heb vannacht wel heel raar gedroomd, ik was op een Pokemon convention of zoiets, had een lesbische relatie met een type waar ik echt niet van hou en was verliefd op een 20 jaar jongere man. Poeheee…

    Geliked door 1 persoon

  3. Dit klinkt wel interessant, zeker omdat het gaat over iemand die zo’n shooting heeft overleefd. Het lijkt mij echt vreselijk om zoiets mee te maken brr.Ik kan er ook echt met mijn hoofd niet bij wat er tegenwoordig allemaal kan gebeuren.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie