Sultana

Spelt Quinoa varianten

Je kent ze vast wel, de Sultana FruitBiscuit. Bestaat dus gewoon al 85 jaar en zijn hele populaire tussendoortjes. Ik eet ze vaak en heb altijd een pakje mee naar het werk. Hoe leuk is het dan als je de nieuwe varianten Spelt –Quinoa mag uitproberen?

Sultana Spelt Quinoa

Ik kreeg een mooi pakket namens de Insiders met daarin pakken voor mezelf maar ook een aantal om weg te geven. Altijd leuk om je omgeving mee te laten testen en in dit geval proeven. Deze nieuwste variant is er in de smaak Cranberry en Dadel.

Lekker veel vezels en dat is goed voor de spijsvertering en zorgen ook nog eens voor een verzadigd gevoel dus daarna minder snack-attacks (hopelijk). Het bevat 30% minder suiker dan de gemiddelde fruitbiscuit dus ook nog eens een meer verantwoorde keuze.

Sultana spelt Quinoa

De spelt variant Sultana’s zijn wat harder en droger dan de ‘klassieke’ sultana, je moet er dus wat beter op kauwen ook maar dat is geen slechte eigenschap, we kauwen ons eten vaak te weinig wist je dat?

Ik vind beide varianten lekker. Ze zijn duidelijk minder zoet maar ik blijf het fijne tussendoortjes vinden zo halverwege de ochtend. Een kopje thee erbij (of wat anders dat je drinkt) is wel nodig want zoals gezegd een tikje aan de droge kant.

Sultana spelt quinoa dadel

Er is ook nog een pompoen variant maar die heb ik niet geprobeerd. De Cranberry variant heeft dat lichte ‘zuurtje’ dat cranberry’s zo kenmerkend maakt en de dadel variant is gewoon lekker zoek maar niet te.

Je steekt een pakje Sultana altijd makkelijk bij je en ik moet zeggen als ik op (zaken)reis ga heb ik ook altijd wel wat pakjes mee, soms vlieg je op rare tijden of kom je op een ongunstig moment aan op je bestemming en kun je op die manier toch je trek even stillen.

Sultana spelt quinoa cranberry

Ik ben benieuwd of jullie de Spelt – Quinoa variant al hebben geprobeerd en wat jullie ervaring is met deze koekjes.

Annette

16 thoughts on “Sultana

  1. Ik had m ook al geproefd, ik vind deze lekker, niet zo zoet als de normale.
    In de auto van mijn man ligt altijd een pakje hij zit soms lang in deauto en deze zijn dan handig.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s