Boekrecensie

Postuum – Emelie Schepp

Tijdens mijn vakantie heb ik zoals ieder jaar enorm veel gelezen. Maar liefst 7 boeken heb ik verslonden, zalig. De meeste waren dikke prima en soms zat er een tussen waarvan je dacht mwah, prima voor aan het zwembad maar geen hoogvliegertje.

Postuum - Emelie Schepp

Wel een topper was het boek van de Zweedse thrillerauteur Emelie Schepp. Ik kreeg het boek van uitgeverij De Fontein toegezonden en vertel jullie er graag meer over. Emelie Schepp had in Nederland eerder succes met haar boeken Memento, Narcotica en Post mortem. Haar vierde boek, Postuum, heeft wederom officier van justitie Jana Berzelius in de hoofdrol.

Over het boek:

Wanneer Sam Widell op een avond thuiskomt, blijkt zijn vrouw vermoord en zijn zoon Jonathan ontvoerd te zijn. Officier van justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek naar deze zaak en ondervindt dat hoe langer Jonathan weg is, hoe persoonlijker het voor haar wordt. Wanneer bovendien haar aartsvijand Danilo zich weer in haar leven mengt, is de ramp compleet. In een race tegen de klok moet Jana alles op alles zetten om Jonathan levend terug te vinden.

Zoals hierboven gemeld komt de Officier van justitie Jana in dit boek terug en lees je meer over haar verhaal. Ik heb het boek Memento waarin deze dame voor het eerst op toneel verschijnt ook gelezen. Ondanks dat het leuk is om nu meer te lezen over haar verleden kun je het boek ook gewoon ‘los’ lezen het doet niet af aan het verhaal.

Heerlijk boek en spannende thriller die je in een lekker tempo weg leest, het einde heeft wel een beetje een gewetensvraag, ik geef geen spoilers weg natuurlijk maar zou het lastig vinden als ik in zo’n situatie een beslissing zou moeten nemen.

Over de auteur:

Emelie Schepp groeide op in een klein stadje in het zuiden van Zweden. Ze werkte jarenlang als marketing- en communicatiespecialist, maar was daarnaast altijd aan het schrijven. In 2015 brak ze door met haar thriller Memento, die met lovende kritieken werd overladen. Daarna verschenen nog Narcotica, Post mortem en nu Postuum.

Aanrader voor liefhebbers van Scandinavische schrijvers. Het boek is er zowel in een fysieke uitvoering (klik hier) of te koop als ebook (klik hier).

Ik heb van het boek genoten en het heeft me menig fijn leesuurtje gegeven.

Lees jij ook in de zomer meer?

Annette

*Ik ontving dit boek ter review*

9 thoughts on “Boekrecensie

  1. Genoteerd! Ik vind het fijn als ik een goede schrijver ontdek die meer boeken op zijn naam heeft staan, dan wil ik ze vaak allemaal lezen. Ik denk dat ik in de zomer en winter evenveel lees.En altijd voor het slapen gaan, dus qua seizoen maakt het niet.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat goed dat je zeven boeken hebt gelezen op vakantie! Deze klinkt wel spannend. Ik lees in de zomervakantie over het algemeen ook meer dan normaal, hoewel ik wel probeer om elke dag iets te lezen in welk seizoen we ook zitten. In de herfst/winter is het ook wel heel knus om te lezen van onder een dekentje met een kop thee erbij.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s