Boekrecensie

Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

Via een winaktie op Twitter ontving ik een leesexemplaar van het boek Het meisje in het ijs van Robert Bryndza. Een leesexemplaar betekent dat het boek nog niet uit is (verwachte uitgifte datum is 8 januari) maar dat een aantal mensen het boek dus alvast mogen lezen en zo een ‘buzz’ creëren richting de lancering van het boek.

Het meisje in het ijs;Robert Bryndza

Ik wil dat met alle liefde doen want wat een goed boek is dit. Een inspecteur waar we vast nog meer van gaan horen (dat laat de schrijver ook al weten achter in het boek) en een schrijver die je tot het einde toe weet vast te houden in het verhaal. Ik ben fan.

Over het boek:

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige… Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal? Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Het meisje in het ijs;Robert Bryndza

Ik voorzie hier ook wel een heerlijke tv-serie uit voort komen. Ik heb het boek met veel plezier gelezen en het is jammer dat hij pas in januari verschijnt want hier had je een boekliefhebber met de feestdagen heel blij mee kunnen maken. Ach, dan maar voor de donkere januari maand gebruiken. Aanrader!

Annette

12 thoughts on “Boekrecensie

  1. Oh lijkt me een heerlijk boek. Ik las eigenlijk al een paar jaar op de ereader. Maar mijn vader deed al zijn boeken weg en een vriendin wilde die wel hebben en toen pakte ik er ook eentje van. En terwijl ik wat aan het lezen was dacht ik: oh, een echt boek is zoveel fijner!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s