Sample Saturday

Skimono – handmasker

In een van de vorige edities van de LookFantastic box zat een handmasker van het merk Skimono. Leuk om in de sample Saturday terug te laten komen. Ik gebruik zeer zelden producten voor mijn handen (op nagellak na) omdat ik het niet fijn vind, ik houd niet van handcrème bijvoorbeeld en heb gelukkig ook geen droge handen of andere ‘problemen’ waardoor het nodig is.

Skimono handmasker

Wat voor product is het?

Een masker voor je handen. Het zorgt voor verzorging (bij droge handen), maakt ze weer zijdezacht en verhelderd. Ze zeggen vaak dat je iemands leeftijd kunt zien aan iemands handen, ik vind dat het vaak wel klopt.

Skimono handmasker

Welk merk betreft het?

Skimono, ik had er nog niet van gehoord maar het is een Brits merk dat bestaat sinds 2015. Zij zoeken naar oplossingen om de schadelijke effecten van onze moderne levensstijlen op de huid te bestrijden. Het is het eerste Britse bedrijf dat zich uitsluitend richt op een reeks schoonheidsmaskers die de probleemhuid aanpakken die wordt veroorzaakt door woon-werkverkeer, reizen over lange afstanden, zonneschade, vervuiling,  sick building-syndroom en stress.

Skimono handmasker

Wat is de eerste indruk:

Prima eigenlijk. De handschoenen zitten mooi en hygienisch verpakt. Ze zitten met de openingen aan elkaar en dus verlies je geen serum. Je scheurt de handschoenen van elkaar, trekt ze aan en gaat 20 minuten tot een half uurtje even wat TV kijken of een boek lezen kortom even een momentje voor jezelf. Daarna gooi je de handschoenen weg en masseer je het overgebleven serum nog even in.

Skimono handmasker

Kopen of niet kopen?

Als jij ervan houdt om je handen goed te verzorgen dan is het zeker een aanrader. Niet goedkoop met zo’n EUR 12,-. Je kunt ze echt maar 1x gebruiken maar er zijn wel duurdere maskers op de markt. De ingrediënten zijn prima in orde. Voor de liefhebber laat ik ze even zien:

Water (Aqua), Glycerin, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Urea, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, PEG-100 Stearate, 1,2-Hexanediol, Propanediol, Caprylyl Glycol, Illicium Verum (Anise) Fruit Extract, Phenoxyethanol, Dimethicone, Carbomer, Arginine, Hydrolyzed Collagen, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Leontopodium Alpinum Extract, Fragrance (Parfum), Allantoin, Adenosine, Disodium EDTA, Sodium Hyaluronate, Magnesium Ascorbyl Phosphate.

Skimono handmasker

Ik zei het al in de inleiding, ik ben niet zo’n handenmens dus voor mij leuk voor een keer maar zelf zou ik dit niet kopen. De geur is overigens wel heel erg lekker en mijn handen blijven echt wel een paar dagen zacht aanvoelen.

Gebruik jij graag producten voor je handen?

Annette

21 thoughts on “Sample Saturday

 1. Klinkt op zich goed, al vraag ik mij af of ik er de tijd voor zou nemen.
  Blijven je handen ook zacht na het herhaaldelijk handen wassen dan?
  Dat zou wel ideaal zijn hoor, anders is 12€ best veel geld voor iets dat je er zo weer afwast

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik merk dat ik best wel oude handjes begin te krijgen, vooral als ik mijn handen op een foto zie. Dus smeer ik het vaak in met een handcrème of crème die ik net in de buurt heb liggen. Maar ik was mijn handen ook vrij vaak, dus blijf ik smeren 😉
  Zo een handmasker zou ik niet snel kopen. Ik heb nog ergens van die handschoentjes liggen, ik moet eigenlijk mijn handen een keer goed insmeren en dan die handschoentjes erover aantrekken. Werkt ook goed!

  Geliked door 1 persoon

 3. ja absoluut, ik smeer graag en vaak crème op mijn handen. Ik ben hier dan ook echt benieuwd naar, voor eenmalig gebruik vind ik het echter wel een pittige prijs. Op de een of andere manier zou ik 12 euro dan eerder over hebben voor een echt goed (eenmalig) gezichtsmasker.

  Geliked door 1 persoon

 4. Toevallig kreeg ik van S. Klaas een handenmasker van de Hema, gisteravond gebruikt ( na een hele dag behang afstomen) en nu ook super zachte handen. Masker kost Euro 3,00:-)

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb vooral in de herfst en winter droge handen( ik ben veel buiten op de fiets) . Doe wel handschoenen aan dit scheelt veel. Ik smeer mijn handen soms te weinig in, maar heb bijna altijd n tube of potje bij me maar vergeet t vaak. Een handmasker lijkt me fijn maar die prijs!

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: Unboxing | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s