Spotlight #3

In de spotlight #3

Deze week zet ik weer een van mijn favoriete blogs in de spotlight. Wie houdt er nu niet van lekker eten? Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die hier ‘ik’ op zullen antwoorden. Ik houd ook van lekker eten, ik ben geen grote eter en bij voorkeur sta ik vooral door de week als ik heb gewerkt zo kort mogelijk in de keuken. Geen zin, moe noem de excuses maar op.

spotlight

 

Vandaar dat ik deze week de website lekker & simpel in de spotlight zet. Het is de blog/website van Jorrit en Sofie. Ze hebben zelfs al een kookboek uitgebracht en volgens mij is er een tweede in de maak.

 

 

Er komt dagelijks een recept online en als je hun site bekijkt zie je dat die ook lekker clean is. De categorieën zijn duidelijk aangegeven dus je kunt snel navigeren naar wat je zoekt. Leuk als inspiratie om lekker rond te struinen of om ideeën op te doen als je het even niet meer weer.

Zelf vind ik het behoorlijk lastig om steeds weer te moeten bedenken ‘wat zullen we nu weer eens eten’ en val dan ook best veel in herhaling qua afwisseling :). Bij voorkeur wordt er voor me gekookt hahaha en dan vind ik het al snel helemaal prima. Er is maar weinig dat ik echt niet lust (sperziebonen, maar ben dan wel weer dol op snijbonen en haricot verts) of dat ik wil proberen. Haring is heel lang een no-go geweest maar uiteindelijk toch geprobeerd  en best oké bevonden, maar bijvoorbeeld oesters durf ik nog steeds niet….zo’n natte kledder (sorry) spreekt me zo weinig aan dat ik alleen bij de aanblik al denk; no thank you! 🙂

Ik lees hun artikelen graag. Wist jij van deze blog en bezoek je ook regelmatig foodblogs?

Annette

p.s. de afbeeldingen van de site komen van Lekker & Simpel

 

8 thoughts on “Spotlight #3

 1. Ik ken de website niet, maar iedere dag steeds wat verzinnen voor het eten…macaroni, o nee..die hebben we eergisteren ook gegeten! Zoiets, hahaha. Heel herkenbaar.
  Ik volg wat blogs die ook af en toe een recept plaatsen, en als deze mij lekker lijkt, hup, dan gaat de lijst naar de man, die kookt gelukkig meestal 🙂 (hij vindt het wel leuk om te doen…)

  Like

 2. Net zo als Babs ken ik de website niet. Als ik bijv. ‘zoek recept aardappel, karbonade ‘ google dan komen er genoeg andere sites te voor schijn. Ik ga momenteel niet perse naar een kookblog. Zoals je wellicht weet werk ik in verschillende ploegen en ik ben 10 uur van huis elke werkdag. Dan ook koken omdat ik alleen ben. Dat is soms vervelend en vermoeiend. Maar ik heb sinds lange tijd de ideale indeling bedacht. dag 1; goed eten klaarmaken dag 2 opwarmen dag 3 pizza of patat of wat anders wat gemakkelijk klaar te maken is en dag 4 weer goed koken. Zo hou ik het vol. Vooral na de nachtdiensten heb ik geen puf meer en met deze ‘regel’ kan ik het aan. Ook nu en dan lekker uit eten met vrienden is voor mij dan een luxe en daar geniet ik dan ook echt van. Wat ook heel belangrijk is dat ik koken heerlijk vindt. Een eenpansgerecht van de supermarkt koop ik dus nooit. Ook al is de verleiding groot na 9 ! dagen werken achter elkaar.

  Like

 3. Ik bezoek weinig food blogs maar Lekker & Simpel dan weer wel. Ik ben vaak op zoek naar makkelijke snelle gerechten die ik na mijn werk maar om een ‘normale’ tijd aan de kinderen kan ‘voorschotelen’ en daar is het een fijne site voor 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s