Sample Saturday

Nivea Q10plusC

Deze week twee producten uit de nieuwste lijn van Nivea namelijk die met Q10 en Vitamine C. Ik had van beide producten 2 sample zakjes (dus 4 in totaal) en kon ze dus 2 dagen uittesten voor je.

Nivea Q10 plus C

Wat voor product is het?

De lijn heeft een dagcrème een nachtserum en een oogverzorging, die laatste heb ik niet geprobeerd.

Over de dagcrème:

De formule combineert twee krachtige antioxidanten – Q10 en Vitamine C. Geeft nieuwe energie aan de vermoeide, futloze huid. NIVEA Q10plusC Anti-Rimpel Dagcrème.

Jammer-de-pammer het 3e ingrediënt is alcohol Denat (de uitdrogende soort dus) en ook vind ik de claim dat er vitamine C in zit onterecht. Vitamine C is zeer onstabiel en deze kun je niet in een pot stoppen, wil je dat de vitamine C wat doet moet het echt in een tube, flesje (met pipet)  of beter nog luchtdichte flacon zitten. Ook heb je minimaal 10% vitamine C nodig wil het überhaupt je cellen bereiken. Het is een prima crème op zich maar ik vind dit nogal misleidend eigenlijk (en jammer van de alcohol).

Het nachtserum dan:

Combineert twee krachtige antioxidanten – Q10 en het uiterst effectieve Pure Vitamine C. De unieke combinatie zorgt ervoor dat je huid dieper kan ademhalen*. Word fris en fruitig wakker. NIVEA Q10plusC Anti-Rimpel +Energy Verkwikkende Nachtcrème.

Deze vind ik lekkerder dan de dagverzorging. Ik spot hier ook alcohol maar dan de ‘goede’ soort zeg maar (waarom dan niet in de dagverzorging?) en ik zie zowaar vitamine C staan maar wel pas halverwege de lijst. Het vitamine C verhaal zou ik dus maar voor lief nemen want ik denk niet dat er voldoende inzit om iets te doen voor je huid.

Nivea Q10 plus C

Welk merk betreft het?

Nivea, good old Nivea, prima producten maar in dit geval vind ik dat je als consument een beetje ‘voor het lapje’ wordt gehouden 🙂 .

Wat is de eerste indruk:

Op zich hele fijne producten, ruiken lekker, smeren lekker, trekt prima in. Wat mij betreft helemaal niets mis mee. Ik heb de samples met plezier gebruikt.

Nivea Q10 plus C

Kopen of niet kopen?

Mixed feelings. De nachtcreme zou ik kopen de dagverzorging niet. A, omdat er dus alcohol inzit (als 3e ingrediënt) en B, omdat ze de claim met Vitamine C hier niet kunnen waarmaken. Als het er al in zit ben je het kwijt zodra je de pot voor de eerste keer open maakt (ik lees elders over een vitamine C derivaat ipv ‘echte’ vitamine C). Vitamine C kun je niet in een pot kopen lieve lezers dus laat je daar niet toe verleiden.

Wat is jouw mening over deze lijn?

Annette

15 thoughts on “Sample Saturday

  • Snap ik Nivea heeft vaak wel een parfum aan zijn producten toegevoegd en daar kun je irritatie van krijgen. Vervelend dat je dat gebeurd is, ik krijg huiduitslag van Kamille dus ik let daar altijd goed op want het zit vaak in huidverzorging vanwege de kalmerende eigenschappen. Behalve voor mij haha.

   Like

 1. Was heel benieuwd naar de dagcreme, maar die alcohol is jammer. Maar even kijken welke dagcreme het dan wordt, was namelijk even zoekend, kijk nog wel verder naar een betaalbare goede dagcreme.
  De nachtcreme lijkt me daarin beter.

  Geliked door 1 persoon

 2. Eerlijk gezegd gebruik ik sinds een tijd alleen nog maar huidverzorging van Clinique (en wat duurdere merken). Ik heb een tijdje wat meer budget-producten getest voor een andere blogger, maar uiteindelijk leek dat niet goed te matchen met mijn (gevoelige) huid. Nivea zou ik dan ook überhaupt niet zo snel kopen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s