Treez Cosmetics

Zonnebrand crème SPF 20 met Mastiha

Het belang van een goede zonbescherming hoef ik hopelijk niet meer te benadrukken. Ik kreeg een tube zonnebrand toegestuurd van Treez Cosmetics en ik heb hem inmiddels een paar keer kunnen gebruiken toen ik buiten in de tuin ging zitten.

Treez Cosmetics

Treez is een leuke en ‘milieu’vriendelijke webshop met een assortiment aan verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten, leuk voor jezelf of om cadeau te geven. Bij Treez vind je originele en bovendien betaalbare producten die niet verkrijgbaar zijn in de reguliere winkels.

Ik houd daar wel van. Jullie weten dat ik graag nieuwe merken en producten ontdek en dit is er weer 1 van. Maar de zonnebrand dan, want daar draait dit artikel om. De zon heeft zich helaas nog niet heel veel laten zien maar zodra het maar even kan ga ik buiten zitten met (bij voorkeur) een lekker boek.

Mastiha care zonnebrand

Over de crème:

Deze niet-vette zonnebrand crème SPF 20 met Mastiha & vitamine E heeft een bijzonder fijne textuur en beschermt je huid tegen UVA- en UVB-straling. Deze crème versterkt tevens de natuurlijke hydratatie van je huid en geeft een langdurig prettig en zijdezacht gevoel.

Mastiha (spreek uit als “Masticha”) is 100% natuurlijk. Het is de hars van een boom die alleen groeit op het Griekse eiland Chios. Het wordt geoogst door inkepingen in de schors te maken waardoor de hars vrijkomt in de vorm van heldere “tranen” (kijk maar eens bovenaan op de homepage bij de foto van de boomschors). Behalve in onze producten wordt Mastiha ook gebruikt in farmaceutische toepassingen, dranken en voedsel.

Zonnebrand crème met Mastiha is vrij van minerale oliën en ethanolamine. Alle producten van MastihaCare zijn dermatologisch getest, bevatten geen parabenen en zijn niet op dieren getest.

Ik gebruik eigenlijk altijd zonneproducten met factor 20. Ik heb geen moeilijke huid en ik verbrand gelukkig ook niet snel. Wel smeer ik me altijd goed in en dus ook als ik even buiten zit. Dan smeer ik mijn armen en decollete goed in. Op vakantie gaat er even een tandje bij en dan smeer ik me gek hahaha er gaan bij ons rustig 5 flessen doorheen op vakantie (12-14 dagen) en ook de aftersun smeren we dan rijkelijk.

Welke factor je ook smeert je moet je echt elke 2 uur opnieuw insmeren tegen de schadelijke straling (ja ook met die producten die roepen dat ze de hele dag beschermen NOT of die waterproof zijn). Na 2 uur is de bescherming echt minimaal dus hop smeren maar weer.

Treez cosmetics

De geur is nauwelijks aanwezig bij deze crème en je kunt hem goed inmasseren. Hij laat geen witte waas achter en je huid voelt lekker zacht aan. Fijne tube en ik hoop hem maar snel op te kunnen smeren :).

Je koopt deze crème voor 14,25 en je kunt hem hier vinden.

Met welke factor smeer jij altijd?

Annette

*Ik ontving dit product ter review*

8 thoughts on “Treez Cosmetics

  1. Lijkt me een fijn natuurlijk product. Voor de jeugd heb ik altijd een hoge factor. Maar erst uitproberen want mijn dochter verdraagd niet alles, wel proberen waard.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik smeer in Nederland een factor 15/20. Ik ben altijd thuis en binnen eigenlijk. Als ik in de tuin ben smeer ik soms wat op mijn gezicht maar ik ben vaak zo kort buiten, even de was ophangen of even de zon pakken voor de Vit D dat ik het vaak niet doe. Ga ik een dagje weg dan smeer ik mijn gezicht wel in, maar mijn armen/benen nooit eigenlijk. 😉

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik was deze dus kwijt! Echt wat een druif, nu net de zon scheen! Kon ik nog binnen blijven. Gelukkig mijn beautykamer opgeruimd en voila daar was het doosje! Nu snel een zonnetje, kan ik kijken wat ik er van vindt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s