Bio-Oil

Bio-Oil

Via het PR bureau van Bio-Oil werd mij een flesje toegezonden. Ik weet dat ik het jaren terug wel eens heb gebruikt maar nu houd ik het eigenlijk altijd bij baby-olie. Dat zit wel standaard in mijn verzorging en gebruik ik altijd na het douchen. Dat doe ik echt al ongeveer 22 jaar (sinds mijn 1e zwangerschap) en bevalt me prima.

Bio-oil

Ik ben dus even in de Bio-Oil gedoken om te kijken wat deze olie ook al weer zo speciaal maakt. Het zou Littekens en huidstriemen minder zichtbaar moeten maken. Ook kun je het gebruiken bij pigmentvlekken en als je een hele droge (en verouderde) huid hebt. Ook voor zwangere dames een uitkomst om te proberen om striae te voorkomen. Dit lukt niet altijd want tsja, die huid wordt nogal niet even een eindje opgerekt zeg als je zwanger bent. Maar proberen kan altijd natuurlijk. Baadt het niet dan schaadt het ook niet.

Wat zit er onder meer in Bio-Oil?

Vitaminen A & E en Goudsbloem-, Lavendel-, Rozemarijn- en Kamilleolie.

Bio-Oil

De formule is niet vet en kun je dus zowel voor je lichaam als voor je gezicht gebruiken. Dat laatste zal ik niet snel doen en kan ik dus ook geen mening over geven. Ik reageer behoorlijk heftig op Kamille en krijg er bultjes van op mijn gezicht dus producten met Kamille gebruik ik nooit op mijn gezicht. Op mijn lijf heb ik er geen last van.

Ik gebruik dit product dus na het douchen op mijn nog natte huid. Beetje op mijn hand gieten en smeren maar. De geur hoeft van mij persoonlijk niet. Ik heb liever een neutrale olie zodat als ik nog een bodylotion of parfum gebruik je niet geconfronteerd wordt met een zee aan geurtjes 🙂

De geur blijft niet lang op de huid aanwezig en het product is inderdaad niet vet en trekt snel in. Prima olie dus verder. Zelf zal ik het bij baby-olie houden denk ik. Dat werkt net zo goed in mijn geval en is een stuk betaalbaarder. Heb je echter last van de bovengenoemde ‘kwaaltjes’ dan is een meer verzorgende olie als deze dus beter want in baby-olie vind je dat soort bestanddelen niet of nauwelijks.

Voor een flesje met 100ml betaal je ongeveer rond de EUR 10,-. Het product is bij de meeste drogisterijen wel te koop en ik zag het zelfs ook bij mijn Albert Heijn staan dus het is goed verkrijgbaar.

Gebruik jij wel eens olie? En gebruik je het dan op je gezicht of liever op het lichaam?

Annette

*Ik heb dit product ter review ontvangen*

14 thoughts on “Bio-Oil

  1. Bio- oil gebruik ik momenteel voor mijn litteken boven mijn oog. Het blijft altijd lastig om zoiets te testen want je weet nooit hoe snel iets heelt zonder zoiets. En ik doe het op beide ogen, want stel dat je toch een verschil zal gaan zien! Ik denk dat het sowieso goed is om bij littekens de boel soeple te houden, dus deze bio oil voldoet daar prima aan.

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Opgemaakt #31 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s