Thermen Bussloo

Een dagje ontspannen

Afgelopen week was het weer zover en ging ik met 2 vriendinnen een dagje naar Thermen Bussloo. We proberen dit echt elk jaar minstens 1x te doen. Wij hebben jaren met elkaar gewerkt en op die manier houden we contact kunnen we bijkletsen en ondertussen een heerlijk dagje genieten van Wellness.

Thermen Bussloo is één van de mooiste, grootste en meest exclusieve sauna-, beauty- en wellnessresorts van Nederland, gelegen aan het prachtige meer van Bussloo (vlakbij Apeldoorn op de Veluwe). Een bezoek aan Thermen Bussloo staat garant voor een onvergetelijk dagje wellness.

Thermen Bussloo

Bovenstaande kan ik alleen maar beamen. Wij komen al jaren bij Thermen Bussloo en we vinden het er heerlijk. Het is er niet al te druk (al vind ik wel dat het steeds groter wordt, ik hoop niet dat het uiteindelijk zo’n massale bedoeling word, dat zou heel jammer zijn), er is een heerlijk lunchbuffet (ja, de inwendige mens wil ook wat) met gezonde hapjes maar om niet al te gezond af te sluiten eindigen we de dag toch steevast met een bittergarnituur, hahaha.

Er zijn op het terrein maar liefst 14 verschillende sauna’s te vinden. Je kunt er ook regelmatig mee doen aan een opgieting maar dat is echt too much voor mij. Ik kies liever voor sauna’s die niet al te heet zijn. De rozensauna vind ik altijd erg lekker. Ook de Azië sauna die trouwens enorm groot is vind ik een topper. De leukste van alle sauna’s is toch wel Geysersauna die wij stiekem een andere naam hebben gegeven en die ondanks dat je natuurlijk stil moet zijn in een sauna (we doen ons best) bij ons wat gegiechel veroorzaakt.

Thermen Bussloo

Er zijn natuurlijk ook een aantal heerlijke baden waar je even lekker kunt zwemmen, afkoelen en kunt ontspannen. Het is voor ons echt altijd een heerlijk dagje uit. Kletsen doen we in het restaurant of in de ruimte waar je lekker je dag start met een kopje koffie of thee. Er is een fantastische buitenruimte waar je met mooi weer heerlijk buiten kunt genieten (wel goed insmeren) en in je nakende niksie rond kunt lopen (ik draag toch liever een handdoek of mijn badjas).

Kortom als je heerlijk een dagje wilt genieten dat raad ik Thermen Bussloo zeker aan. Voor mij is het ongeveer 40 minuten rijden en dat is prima te doen. Ik kom s’avonds lekker ontspannen thuis maar als je wilt kun je er ook overnachten want er zit een prachtig hotel bij. Via een ‘tunnel’ kun je zo van het hotel naar het resort lopen. Ook is er een grote beautyafdeling waar je terecht kunt voor fijne behandelingen. Ik heb al eens een Hamam, een hotstone en een Ayurverdische massage gedaan. Ze werken met de fijne producten van Babor.

Thermen Bussloo

Er zijn verschillende arrangementen mogelijk dus voor ieder wat wils. Ga jij wel eens een dagje naar de sauna?

Annette

Ik ontving de toegangskaarten voor deze dag van Thermen Bussloo.

24 thoughts on “Thermen Bussloo

 1. Ik ging vroeger regelmatig naar de sauna, eigenlijk ook omdat ik op sleeptouw werd genomen door een kennis. Was best fijn, daarna voelde je je verkwikt en ik sliep als een roos. De laatste keer dat ik er was schrok ik enorm van de prijzen.. iets eten of drinken was zo duur..
  En ik denk dat tegenwoordig nu ook buiten een badjas aan zou doen, al dat bloot… ik zal er nooit aan wennen denk ik, hahaha.

  Like

 2. Ik eigenlijk nooit. Vind het veel te warm haha. Krijg het er benauwd van! Had ‘vroeger’ een sauna en zwembad bij mijn sportschool, daar ging ik dan wel eens. Vooral omdat je erna heerlijk lang kon zwemmen

  Like

 3. Ik durf zelf niet om naar een sauna te gaan, iets met schamen voor mijn lijf. Toch lijkt het me wel een keer fijn om helemaal los te kunnen gaan zonder gene. En dan wil ik ook een massage!

  Like

  • Eigenlijk zou je dan juist moeten gaan. Het is niet als het strand. In de sauna word je niet bekeken en je ziet mensen in werkelijk alle vormen en maten als je per ongeluk toch even om je heen kijkt. Bovendien zijn de sauna’s niet heel licht en loop je verder lekker in je badjas!

   Geliked door 1 persoon

 4. Twee tot drie keer per jaar gaan we naar de sauna. Ook vaak in Bussloo en dan het liefst doordeweeks anders is het toch te druk. In Zutphen is het rustiger en na alle stress is dat wel fijner. Wat Babs zegt is waar, het is duur. Maar ik ben opgegroeid met de gedachte; dit of dat en niet dit en dat. Wat ik bedoel is ik zeg vaak dingen af zoals bijv. op vakantie ga ik niet ieder jaar, liever een dagje weg. Vind ik net zo fijn. Soms gaan we niet warm eten bij de sauna (alleen koffie met wat lekkers) en gaan we lekker daarna naar de snackbar. Via de nieuwsbrief van de sauna kun je leuke dag aanbiedingen krijgen.

  Like

 5. Hee daar was ik ook ;-). Helemaal eens met je mooie recensie. Wel met kanttekening dat ik ook echt hoop dat het niet nog groter en drukker wordt, a la Zwaluwhoeve. We willen niet cheek to cheek zitten!

  Like

 6. Ik vind de sauna heerlijk, maar ook ik voel me niet vrij. Bodyshaming. Ik probeer er niet aan te denken maar ik ben me sterk bewust van elk kwabje, flabje en jelly op mijn lijf. Eenmaal binnen gaat het wel, maar ik zal me nooit 100% ontspannen voelen en dat is toch wel de bedoeling van een dagje sauna…

  Like

  • hahaha Hennie ik snap je helemaal maar ik vind ook wel als ik daar loop dat ik denk goh, ik zie er zo slecht nog niet uit (dan kijken we natuurlijk even niet naar de afgetrainde jaloersmakende body’s die negeren we gewoon). 😉

   Like

 7. Ik ging nooooit naar de sauna. Dat durfde ik dus echt niet. Ik schaamde me veel te erg voor mijn lijf. Totdat bleek dat Diana de sauna dus héérlijk vind en ik mijn angst en schaamte maar een keer opzij gezet heb om haar te verassen met een avondje sauna. Het was wel vrij rustig die avond maar ik vond het eigenlijk wel fijn! Helemaal niet zo eng en dat schamen kon ik best wel opzij zetten. Ik vond het zelfs wel voor herhaling vatbaar. Vooral erna voelden we ons zooooo lekker!!!

  Like

  • Ja de eerste keer vond ik ook erg wennen hoor, ik ben niet zo’n bloot loper zeg maar dus moest wel even een drempel over maar dat komt ook een beetje door de vooroordelen die je toch hebt als je er nog nooit bent geweest (het idee dat iedereen naar je staat te loeren bijvoorbeeld) 🙂

   Geliked door 1 persoon

 8. Pingback: Thermen Soesterberg | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s