Single Sok

Single sok

Vandaag wil ik graag eens met jullie praten over de single sok. Het is vast en zeker een dilemma dat elke dame en heer die de was doet zal herkennen. Want waar in vredesnaam blijven die sokken toch?

Inmiddels is mijn verzameling single sokken best uitgebreid. Tweede dilemma is natuurlijk hoe lang laat je deze singles toe in je huishouden? Ooit waren ze een stelletje gelukkig getrouwd of langdurend samenwonend maar ineens was die relatie voorbij en zonder aankondiging of signalen vooraf is de relatie over en uit.

Net als in het echte leven komt er heel zelden toch een happy end en is er voor de singles een tweede kans. Komt de wederhelft ineens weer boven water. Heeft dan maandenlang zich verstopt in een dekbedhoes ofzo.

Single sok (4)

Maar nee, serieus waar blijven die dingen? Het kan toch niet zo zijn dat mijn wasmachine deze allemaal oppeuzelt? Dan zou deze toch inmiddels wel de geest moeten geven *klopt af*? Ik kan uiteraard wel roepen dat die sokken van de kinderen wellicht ergens in hun kamers ronddolen. Onder bed of achter een kast wellicht maar inmiddels hebben ze de leeftijd dat ze hun eigen kamers moeten schoonhouden dus daar bemoei ik me niet mee (nou ja, af en toe een kleine aansporing dat het echt geen kwaad kan even de stofzuiger erdoor te halen).

Single sok (6)

Maar mijn sokken gaan toch echt als gelukkig paar samen in de was en ook ik ben inmiddels β€˜moeder’ van een aantal single sokken. Wanneer neem je afscheid van deze stapel. Ik roep steeds nu gooi ik ze allemaal weg maar ja, zuunig als ik ben ben ik dan weer bang dat er toch weer een opduikt en hoe zonde is dat πŸ™‚ hahaha.

 

Uiteraard schreef ik dit artikel met een dikke knipoog (mocht iemand zijn gaan twijfelen aan mijn geestelijke gesteldheid) maar toch, ik vermoed herkenbaar en als iemand van jullie weet waar ik mijn happy singles weer kan verenigen laat het me weten!

Annette

 

23 thoughts on “Single Sok

 1. Haha… grappig! Dit is een thema dat ik inmiddels op verschillende blogs ben tegengekomen: het raadsel van de verdwenen sok. Heel gek misschien (even afkloppen), maar mij overkomt het zelden dat er me slechts één exemplaar rest van wat ooit een paar sokken was. En ik let er echt niet op of ik ze met z’n tweeΓ«n in de wasmachine doe, of niet. Uiteindelijk weten mijn sokken elkaar altijd wel weer te vinden. πŸ˜‰
  Leuke blogpost!

  Like

 2. Ook hier iemand die een stapel van die “happy singles” in de la heeft liggen. Soms duiken ze op, soms ook niet. Niet lachen.. maar als mijn sokken toch niet zichtbaar zijn, dan trek ik rustig 2 verschillende sokken aan, hahaha. Maar als ik kleding ga passen, dan zorg ik ervoor ik een match heb. Staat zo raar als ze onder het gordijn van het pashokje 2 verschillende printjes zien.
  Hoewel… ik kan er ook een trend van maken πŸ˜‰

  Like

 3. Yep, ook hier een stuk of 8 sokken die geen partner meer hebben. Af en toe keer ik de sokkenla om te kijken of daar wel de juiste paren in zitten maar dat heeft nog niet veel resultaat opgeleverd. Verdwijnen die krengen in de afvoer? Wat gebeurt er toch mee? Weggooien doe ik ook (nog) niet; ik hou hoop dat ze ooit weer samen komen.

  Like

 4. Daar issie, de single sokken post! Hahaha, hoe is het toch mogelijk he! Wij begrijpen er nog steeds niks van. En toevallig vandaag heb ik toch echt enkele single sokken weggedaan. Het kon niet meer langer zo…;-). Normaal kan ik dat ook nooit goed, want inderdaad, wat als de andere helft toch nog opduikt? Het blijft toch echt een mysterie. Dus geen zorgen, niet twijfelen aan jezelf, het gebeurt gewoon!

  Like

 5. Pingback: Friday Finds | Ann Ages Gracefully

 6. Pingback: Het jaar 2016 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s