Win! Een Kleine Moeite

Hugo Blom – Een kleine moeite

Van uitgeverij De Geus kreeg ik het nieuwe boek van Hugo Blom toegestuurd. Hugo Blom is sinds 2007 hoofdredacteur van de VPRO gids, waar hij in 1991 in dienst trad. Als redacteur schreef Hugo Blom reportages en maakte hij interviews. In 1999 was hij co-scenarist van de korte film Benidorm. Een kleine moeite is zijn debuut als romanschrijver.

hugo blom      Hugo Blom

Het boek een kleine moeite is een Roman over een kind dat opgroeit zonder moeder, een zoon die groot wordt zonder vader, een man die ontdekt dat liefde niet over macht gaat.

Een korte recensie:

De twaalfjarige Samuel de Hoog blijft onbewogen wanneer zijn vader hem op een duur internaat onderbrengt. Zijn onaanraakbaarheid stoot af en trekt aan. Na zijn middelbare schoolperiode heeft hij aan 1 ingeving genoeg om een succesvol bedrijf op te zetten, terwijl liefde en geluk ondergeschikt blijven. Pas wanneer een pijnlijke jeugdherinnering hem uit zijn evenwicht brengt, daagt bij Samuel het besef dat hij moeite zal moeten doen. Voor anderen, maar ook voor zichzelf.

Hugo Blom

Wat moet het heerlijk zijn als je zo kunt schrijven. Ik heb echt genoten van het boek en wat een pracht van een debuut. Het boek heeft iets meer dan 200 pagina’s een leest lekker weg. Het is prachtig geschreven en je kunt je goed (althans ik) in de hoofdpersoon verplaatsen, maar gut wat heeft hij het soms moeilijk of wat maakt hij vreemde beslissingen. Gelukkig heb ik mijn beide ouders nog en kan ik me geen voorstelling maken hoe het is om zo jong al wees te zijn en wat voor impact dat kan hebben op je relaties en hoe je relaties aangaat.

Prachtig boek, aanrader wellicht voor de feestdagen die eraan komen?

Je kunt het boek van Hugo Blom hier kopen

Ik heb het boek met veel plezier gelezen en gun het nu aan een andere lezer. Wil jij dit boek lezen volg mij dan op Facebook of Instagram en laat een reactie achter onder dit artikel dat je meedoet. Ik kies over 2 weken een winnaar. De winnaar krijgt een berichtje van mij en dient binnen een week te reageren. Krijg ik geen reactie dan gaat het boek naar iemand anders.

Annette

p.s. dit artikel bevat een affiliate link

13 thoughts on “Win! Een Kleine Moeite

 1. Leuke actie en ik hoop dat je iemand er heel blij mee kan maken. Momenteel lees ik 4 boeken tegelijk, steeds korte stukjes. (ook een boek over bloggen en daarnaast neem ik altijd wat magazines mee)
  Toch heb ik het idee dat er steeds minder boeken gelezen wordt in Nederland, Behalve op vakanties….
  In ieder geval, succes voor de deelnemers!

  Like

 2. Dat klinkt als een fijn boek. Ik had het de vorige keer ook al gezegd, maar ik heb hier dus een hele stapel liggen die ik nog moet lezen, dus ik gun het iemand anders. Veel succes!

  Like

 3. Ik doe graag mij, het lijkt me een interessant boek, mijn vader overleed toen ik 13 was en dat heeft zeer zeker invloed gehad op mijn leven, relaties die ik ben aangegaan en beslissingen die ik heb genomen. En na bijna 40 jaar is er nog steeds een groot gapend gat…..

  Like

 4. Na je middelbare schoolperiode aan één ingeving genoeg hebben om een succesvol bedrijf op te zetten… Dat is voor mij genoeg om jaloers van te worden! 😉
  Zoal je het hier omschrijft, lijkt dit mij een mooi en misschien ook wel spannend verhaal. Ik kan me voorstellen dat je tijdens het lezen voortdurend nieuwsgierig blijft naar nieuwe wendingen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s