Mijn werk

Op de site van doormariska.nl las ik deze leuke tag over haar werk. Ik neem hem graag over en laat je lezen wat ik doe in het dagelijks leven als ik niet aan het bloggen ben 🙂

Wat voor werk doe je op dit moment?

Ik werk als Senior Human Resources manager bij adidas. Het kantoor zit in Amsterdam (zuid-oost) en ik kan vanuit mijn kantoor op de Arena kijken (voor de Ajax fans onder ons, of roep even tegen je man/partner/zoon vinden ze vast leuk hahaha). Het is 1 van de 5 hoofdkantoren van adidas en heeft zo’n 500 medewerkers. We werken met 47 verschillende nationaliteiten en dat is een behoorlijke uitdaging van tijd tot tijd.

adidas Amsterdam

Hoe ben je bij je huidige baan terecht gekomen?

“Gewoon” middels een sollicitatie. Ik werkte hievoor bij Sony Music en na ruim 4 jaar daar te hebben gewerkt en het steeds kleiner worden van het bedrijf was het tijd voor iets nieuws. Voordat ik bij Sony Music ging werken heb ik bijna 18!!! Jaar jawel 🙂 bij Alcatel-Lucent gewerkt (althans bij alle voorgangers dus APT Nederland (Philips), AT&T, Lucent en uiteindelijk dus Alcatel-Lucent).

Is dit het werk wat je als klein kind al voor ogen had?

Nee, ik wilde secretaresse worden, dat ben ik ook zo’n 6 jaar geweest maar toen ik op een Human Resources afdeling terecht kwam dacht ik, ja dit is het . Ik heb toen nog een avond HBO gedaan om mijn Personeelsmanagement diploma te halen zodat ik ook echt kon doorgroeien naar een HRM functie.

Wat voor banen heb je voor je huidige baan gehad?

Ik heb toen ik van school kwam (Schoevers) (op mijn 17e) eerst een jaar via Randstad uitzendbureau gewerkt als secretaresse bij diverse bedrijven (o.a  bij de Knorr, een Architectenbureau en het GAK (nu UWV)) . Toen kwam ik bij mijn toenmalige werkgever Lucent terecht en kon ik daar door een interne sollcitatie uiteindelijk blijven. Ik ben begonnen dus als secretaresse op de Research & Development afdeling. Een enorm mannenbedrijf (Telecom en Technology) maar enorm leuk.

Ga je nog naar school naast je werk?

Nee maar ik lees heel veel omdat je vooral in mijn vak enorm op de wet- en regelgeving moet blijven letten. Die wordt door de overheid regelmatig aangepast en ook prinsjesdag is altijd zo’n moment dat we als werkgever weer goed moeten opletten wat de politiek weer eens heeft bedacht. Ik volg weleens interne trainingen of ga naar bijeenkomsten over bepaalde onderwerpen. Ook heb ik samen met een 10tal dames een HR netwerk clubje die ongeveer 3 a 4 keer per jaar bij elkaar komen om ervaringen te delen en over bepaalde onderwerpen te praten. Goed en bovenal heel gezellig.

Hoeveel werk je per week?

Officieel 39 uur, dat is bij ons een fulltime contract maar meestal wel een paar uurtjes meer.

Werk je doordeweeks of in het weekend?

Het is een kantoorbaan dus maandag tot en met vrijdag en de woendag werk ik thuis.

Moet je ver reizen voor je werk?

Ongeveer 30 a 40 minuutjes (ligt een beetje aan het verkeer)

Huyndai I10

Hoe ga je naar je werk? Lopend, auto, OV?

Ik ga met mijn auto. Heerlijk.

In de ochtend ben ik er zo, s’middags wil het nog wel eens druk zijn op de weg mweh :(.

Werk je vooral alleen of in een team?

Wij zijn een team van 7 maar ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen afdelingen. Dit doe ik samen met mijn HR assistente. Wij doen samen alles voor ongeveer 160 medewerkers.

Wat vind jij nou het allerleukste aan je werk?

Heb je even? Haha het omgaan met mensen. Geen 1 mens is hetzelfde en ieder persoon heeft andere vragen, problemen en behoeftes. Ook zitten veel mensen in verschillede levensfasen en maak je dus vanalles mee. Soms natuurlijk ook vervelende dingen en ja er moet ook weleens iemand ontslagen worden. Mijn werk is enorm afwisselend en ook omdat de wet- en regelgeving vaak verandert moet je gewoon echt bij de pinken blijven. Ik vind dat heel leuk.

Kleed jij je op je werk anders dan in je vrije tijd?

Vroeger wel, bij Lucent had HR een hele formele rol en ging ik regelmatig in pak naar mijn werk. Nu gewoon lekker in jeans en sneakers. Wij pakken nu vooral uit met feestjes en vaak is er dan een thema waarbij je even lekker in feestjurk en feestmake-up all-out kunt gaan. Ik heb stiekum al gehoord wat het thema is voor komend kerstfeest (mag nog niets verklappen mochten er collega’s meelezen) dus dat wordt weer leuk!

Je haar en make-up: doe je dat anders als je gaat werken?

Soms, ik probeer mijn haar we eens los te dragen maar meestal eindigt het in een staart of knotje. Het irriteert me mateloos als mijn haar in mijn gezicht hangt. In het weekend of als ik ergens heen ga probeer ik het dan wat vaker los te dragen. Mijn make-up is eigenlijk altijd wel redelijk naturel maar wel opgemaakt. De felle oogmake-up heb ik in na mijn disco-jaren achter me gelaten 🙂

Superstar sneaker        Ann Ages Gracefully

Neem jij je eigen eten mee naar het werk?

Soms, als ik wat left-overs heb van pasta of nasi of soep maar meestal haal ik gewoon mijn eten in de bedrijfskantine.

Hoe ziet jouw werkdag er in grote lijnen uit?

Ik begin om 08:00 uur lekker vroeg. De meesten komen rond een uur of 9 binnen en dat eerste uurtje is zo lekker en dan kun je echt heel veel doen. Daarna is er meestal geen touw aan vast te knopen, haha ik probeer vaak wat zaken van mijn to-do list te doen maar vaak wordt deze langer ipv korter (herkenbaar?) heb ik vergaderingen, lopen er mensen binnen met vragen, verzorgen we managers informatie, houden we het personeelssysteem bij, probeer ik wet- en regelgeving bij te houden (al bewaar ik dit vaak voor de woensdagen, thuis kun je je net wat beter concentreren en meer lezen etc). Werken we aan projecten of bewerken we procedures die bijvoorbeeld een update nodig hebben. Ook geef ik wel eens trainingen, presentaties en voorlichting. Hoort er allemaal bij.

Alles gebeurd in het engels trouwens. Engels is de voertaal en ik heb eigenlijk nooit anders gedaan gedurende mijn loopbaan. Daardoor is het met mijn Nederlands soms wat belabbert gesteld en maar ik wel eens schrijffouten. Sinds ik blog heb ik het Nederlands weer opgepakt en dat valt niet altijd mee. Als je al ruim 25 jaar alles in het engels doet (ik denk in het engels en droom ook ik het engels) dan zakt je Nederlandse taal gewoon echt wel een beetje weg. Stom, maar waar. Ik probeer mijn artikels goed te controleren, de spelcheck te gebruiken en dan nog een keer een sanity-check maar ik zie het niet altijd en lees er wel eens overheen.

Zo, nu weten jullie ook een beetje wat ik doordeweeks allemaal uitspook. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en mocht je nog vragen hebben stel ze gerust.

Annette

 

8 thoughts on “Mijn werk

  1. Wat klinkt dit super interessant wat je doet. En alles in het Engels.(ik zie nooit spelfouten, hoor en als ze er zijn… ach, ik wordt er niet gek door..) Ik kom nog wel eens in Zuid-Oost voor een figuratie. Dat je nog tijd kan vrijmaken om producten te testen, knap, hoor!
    Soms baal ik wel dat ik nooit kan vertellen dat ik een leuke baan heb, maar zoals je weet gaat mij dat gewoon nooit meer lukken.
    (Heb je bij Schoevers in Utrecht gezeten? Ik zat vaak in het café waar al die meisjes kwamen lunchen, vlakbij het Wilhelminapark)

    Like

  2. Super leuk om te lezen! Gave baan ook! Ik ben al een tijdje geïnteresseerd in hrm. Ik werk in de financiële sector en mis het mensgerichte aspect soms wel. Mijn kleurenprofiel is dan ook heel erg groen (zegt jou vast wel iets). Dit artikel zet me wel weer aan het denken. Thanks for sharing!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s