Boekreview

Ik doe vandaag weer verslag van de laatste twee boeken die ik heb gelezen. Als eerste review ik het boek dat Isa Hoes schreef over haar leven met Antonie Kamerling. Het boek stond al een tijdje op mijn –nog te lezen- lijstje. Uiteraard ken ik Antonie en Isa uit de beginjaren van Goede tijden Slechte tijden toen ik er nog naar keek (denk dat ik nu al zo’n dikke 10 jaar ben afgehaakt 🙂 ). Ook heeft Antonie in een paar mooie films gespeeld en het nummer Toen ik je zag van Hero kennen we vast allemaal wel. Maar goed het boek dus.

toen ik je zag

Toen ik je zag – Isa Hoes

Het verhaal over leven met een echtgenoot die leed aan depressiviteit, maar bovenal een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden.

Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden. De soap wordt een groot succes en Antonie is als hartenbreker Peter Kelder al snel razend populair. Antonie en Isa worden verliefd en leiden samen een vrijgevochten leven, terwijl ze de ene rol na de andere spelen in televisieseries, speelfilms, toneelstukken en musicals.

De buitenwereld ziet een stralend stel voor de camera s, maar privé gaat Antonie gebukt onder een zware neerslachtigheid. Terwijl deze depressies zich steeds vaker voordoen, probeert Isa haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen.

Ik heb een paar keer behoorlijk moeten slikken tijden het lezen van dit boek. Wow, wat knap dat Isa dit heeft geschreven en er zo open en eerlijk over schrijft. Echt prachtig, emotioneel en best aangrijpend. Ik vond het heel bijzonder om te lezen en zo een goed beeld te krijgen wat zij als vrouw en echtgenoot heeft doorstaan. Echt heftig. Een mooi boek en zeker een aanrader om te lezen.

Van een collega kreeg ik weer eens een fysiek boek in handen 🙂 hahaha ik lees nu al sinds een jaar eigenlijk alleen nog maar e-books. Zij had het boek de IJstweeling  en ik mocht het van haar lenen.

IJstweeling

IJstweeling – S.K. Tremayne

Een van Sarahs dochters sterft. Maar kan zij zeker weten wie van de twee?

Een jaar nadat een van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken.

Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld – dat zij Lydia is – stort hun wereld opnieuw in.

Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed?

Tsja wat vond ik van dit boek? Ik twijfel een beetje. Er zaten best spannende stukken in maar boeken die gaan over geesten, spoken mwah, nee dat is gewoon niet zo mijn ding. Ik vond sommige stukken dan ook een beetje teveel fantasie en dus minder boeiend. Ik geloof best dat er meer is tussen hemel en aarde maar niet zoals dat wordt voorgedaan in dit boek. Ook denk ik dat er een hele speciale band kan zijn tussen tweelingen (of meerlingen). Ik vond het best een vermakelijke thriller en heb het lekker gelezen maar een echte aanrader of super spannend? Nee dat nu ook weer niet, dan zou ik toch wat ander boeken aanraden bijv. Ik reis alleen  waar ik onlangs over schreef, topper is dat. Of Iene Miene Mutte (link) die ook heel spannend was.

Welk boek lees jij op dit moment?

Annette

Dit artikel bevat een affiliate link (lees mijn disclaimer)

2 thoughts on “Boekreview

  1. Ik heb nog nooit naar GTST gekeken, maar ik heb wel veel over dit boek gehoord. Lijkt mij een heel triest verhaal. Zo zie je maar weer. Achter de “glitter en glamour” kunnen heel andere mensen zitten. Ik denk direct aan Robin Williams, ook zo vreselijk… Niets is wat het lijkt, denk ik dan. Heftig…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s