Boekverslag Iene Miene Mutte & Marconipark

Het is weer tijd om de laatste twee boeken die ik las van een review te voorzien. Het zijn wederom beiden thrillers omdat dat nu eenmaal mijn favoriete genre is 🙂

Als eerste las ik Iene Miene Mutte van M.J. Arlidge

Iene Miene Mutte

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden…

Ja, dit was toch wel een boek naar mijn hart. Lekker spannend. De ‘koppels’ die worden ontvoerd komen voor een dilemma te staan want slechts 1 van de twee blijft in leven. De relatie wordt dus op de proef gesteld, moeder/dochter, collega’s, vriend/vriendin etc. Echt goed geschreven ook. Ik heb genoten van het boek. Het enige minpuntje was voor mij het einde dat had iets duidelijker gemogen wat mij betreft. Maar zeker een dikke aanrader.

marconipark

Daarna las ik het nieuwste boek van Ake Edwardson namelijk Marconipark . Ik schreef al eerder een review over een aantal van zijn boeken. Ik denk wel dat ik inmiddels ‘klaar’ ben met deze schrijver. Zijn schrijfstijl vind ik toch niet helemaal lekker. Hij kan soms een beetje ‘mijmeren’ of nogal filosofisch (in mijn ogen) dingen opschrijven en dat hoeft van mij niet zo. Maar dan het verhaal.

Hoofdinspecteur Erik Winter van de recherche in Göteborg wordt geconfronteerd met een serie moorden die gemeen hebben dat bij alle slachtoffers een stuk karton met een letter gevonden wordt. Wie lost deze woordpuzzel op? Terwijl Winter en zijn team nadenken over het woord dat met deze letters gemaakt kan worden, onderzoeken zij lange tijd ook tevergeefs naar verband tussen de vermoorde personen. Mogelijke getuigen zijn onveranderlijk onmededeelzaam ondanks de soms vrij agressieve manier van ondervragen.

Het boek leest ondanks mijn eerdere opmerkingen wel lekker weg. Het verhaal zit weer goed in elkaar dat kun je deze schrijver absoluut niet verwijten. Als je een fan bent van Erik Winter (de hoofdpersoon in de boeken) dan zul je dit een fijn boek vinden. Is het je eerste boek van Ake dan zou ik toch bij het begin van de reeks beginnen want anders weet je niet waarom Erik doet wat hij doet en ook weet je dan meer over de andere karakters in het boek, bijvoorbeeld zijn team om hem heen.

Ik ga weer lekker twee nieuwe boeken uitzoeken. Ik ben ook van plan een aantal ‘blogboeken’ te kopen en deze mee te nemen op vakantie daar zul je dus later in het jaar ook nog wat over kunnen lezen.

De boekcovers komen van bol.com

Welk boek ben jij op dit moment aan het lezen?

Annette

 

7 thoughts on “Boekverslag Iene Miene Mutte & Marconipark

  1. Hier ook een thriller fan! Dank je voor de tips 🙂 Ik lees momenteel de Alex Cross reeks van James Patterson. Toen ik bij was met alle Karen Slaughters kwam ik James tegen. En James en ik houden van elkaar. Hij voor de omzet en ik voor de page turners. Vooral de losse boeken (zoals Bikini) en de Private reeks. En nu de
    Alex Crossjes… en dan de Women’s Murder Club… acht die man heeft zoveel geschreven, jippie! Heb je Zusje van Rosamund Lupton al gelezen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s