Bouncy Sleeping Mask – The Body Shop

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn zoon een heerlijke bon van The Body Shop. Bovenaan mijn wishlist stond the Bouncy Sleep Mask, een nieuw product. Ik was dan ook erg blij dat er bij de kadobon een proefje zat van dit masker.

IMG_2420

In Nederland is het masker nog niet te koop. In de UK wel. De reviews die ik erover gelezen had waren dan ook van Engelse bloggers maar die waren er super enthousiast over. Mijn ervaring na dit proefje is helaas anders.

IMG_2441

Op de Engelse site van de body shop staat het volgende;

Discover our new Drops of Youth™ Bouncy Sleeping Mask, enriched with Edelweiss stem cells. Designed to be left on overnight, it leaves skin looking bouncier and feeling replenished.

  • Youth-enhancing formula for bouncier-looking skin

  • Unique bouncy, memory shape texture

  • With Edelweiss stem cells

De substantie kun je het beste beschrijven als marshmellow achtig 🙂 het is idd bouncy, wit en heeft een neutrale geur. Het smeert makkelijk uit. Het trekt redelijk snel in maar laat een plakkerig gevoel achter (minpuntje 1). Na een uur is het helaas nog steeds plakkerig en dus ook als ik naar bed ga. Niet prettig want het plakt dus (een beetje) aan je kussensloop. Anyway, ik had nog steeds de hoop dat ik op zou staan met een prachtige ‘bouncy’ huid.

IMG_2422

De volgende ochtend na mijn reiniger moet ik helaas concluderen dat mijn huid (met name mijn wangen) rood en vlekkerig zijn *zucht* (minpuntje 2).  Mijn huid voelde niet verzorgd aan maar een beetje droog. Heel jammer, maar dit masker ga ik dus niet aanschaffen.

Ik wilde mijn mening niet helemaal baseren op slechts 1x proberen dus ik ben nogmaals naar de Bodyshop gegaan voor een 2e  sachet. De dame van The body shop wist mij te vertellen dat ik het dan beter over mijn normale nachtverzorging kon doen. Zo gezegd zo gedaan maar nee, ik vind eigenlijk dat het dan niets toevoegd.

Ook al is mijn menig gebaseerd op 2x gebruik en ga ik normaal niet met reviews over 1 nacht ijs was dit toch echt zo’n teleurstelling dat ik voor het geld (ik vermoed dat het masker rond de EUR 35,- zal gaan kosten (het kost 22 pond) toch echt geen fullsize pot ga halen.

Wil jij dit masker proberen dan raad ik je aan eerst even een proefje te halen bij The Body Shop. Wellicht is hij voor jou wel heel fijn.

 

Annette

8 thoughts on “Bouncy Sleeping Mask – The Body Shop

  1. Gelukkig dat je een proefje had. De marshmellow-achtige structuur zorgt er vast voor dat het plakkerig is en rode vlekjes de volgende dag…niet goed. Het kan zijn dat er een ingrediënt in zit waar je niet tegen kan, Het is best aan de prijs en als het s’ nachts ook nog plakkerig is.. ik geloof je direct. Wat zou het zonde zijn als je een fullsize verpakking zou hebben gekocht, dan zou ik ermee teruggaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s