Valentijnsdag – mijn favoriete bloemen

Valentijnsdag, volgens mij uitgevonden door de commercie en ook sinds een aantal jaren in Nederland helemaal Hot. Voor mij hoeft het niet zo. Op het moment heb ik dan geen relatie maar ook toen ik die wel had deden we daar eigenlijk nooit iets aan. Ik vind het onnodig om op deze dag je liefde uit te spreken, dat moet je gewoon altijd doen. Life is too short! Nietwaar?

Maar goed, de liefde is mooi natuurlijk en wat ik wel leuk vind is dat je op deze dag je ‘secret’ valentijn wel een berichtje kunt sturen. Dat vind ik dan wel weer een leuke gedachte.

Vandaag neem ik je mee langs mijn favoriete bloemen want bloemen zijn altijd fijn om te krijgen, liefde of niet, als kadootje voor jezelf, om het voorjaar in huis te halen of gewoon zomaar…..

IMG_0905     IMG_0903

Mijn absolute favoriete bloem is de pioenroos. Maar een beperkte tijd verkrijgbaar en wellicht daarom wel zo speciaal. Deze foto’s maakte ik vorig jaar toen ik een prachtige bos had staan. Ik heb ze nu ook in de tuin geplant maar nog geen bloei gehad. Ik hoop dat het dit jaar gaat lukken.

Dan de ‘gewone’ roos. Van veel vrouwen een favoriet en ook van mij. Wel bij voorkeur witte roosjes, want rood daar houd ik eigenlijk niet van als kleur. Als er geen witte roosjes te krijgen zijn neem ik graag roze mee.

witte-rozen-groot

Anjers vind ik ook een erg leuke bloem. Ik heb het idee dat anjers een beetje een ‘terugkeer’ beleven nadat ze toch een beetje als ouderwets werden bestempeld. Leuke bloemetjes met fijn blaadjes en verkrijgbaar in vele mooie kleuren.

IMG_2400      IMG_2399

Als laatste de Gerbera. Prachtig in zijn eenvoud en strakke lijnen. In veel kleuren verkrijgbaar en doet het als ‘solo’ bloem in een vaasje ook erg leuk.

gerbera-kleurrijk-groot

Verder ben ik ook dol op tulpen maar die haal ik echt nooit in huis want mijn lieve Skoet is er ook dol op en vreet letterlijk de bloemkoppen van de tulpen en binnen twee dagen heb ik dan alleen nog een vaas met steeltjes staan 🙂 dat is zonde natuurlijk. Dus ook deze heb ik wel als bollen in de tuin (en wordt er lustig op geknabbeld) maar in huis sla ik ze over.

bron foto’s Rozen + Gerbera

Wat is jouw favoriete bloem?

Annette

 

4 thoughts on “Valentijnsdag – mijn favoriete bloemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s