Weekoverzicht

Weekoverzicht 16 – 2023

Ik neem je mee langs mijn afgelopen week. Het was een rustige week. Ik heb dan ook niet heel veel foto’s. Lees je mee?

Tweede paasdag

Afgelopen maandag was het nog Pasen, je zou het al bijna weer zijn vergeten. Ik had een paasbrunch en dat was gezellig tot het moment – gelukkig net klaar met eten – dat de bediening een vol dienblad met Prosecco over mij heen liet vallen. Nou, klaar was het toen wel, buiten dat ik zeiknat was en een uur in de wind stonk was het gezellige moment ook gelijk over. Ik hoefde niet te betalen voor de brunch en thuis gekomen gelijk alles in de was gegooid waaronder de blazer die ik droeg. Eigenlijk moest die naar de stomerij maar ik heb hem opgevouwen in zo’n lingeriezak gedaan en op 30 graden gewassen. Is prima gegaan. Duurde wel lang voor hij droog was (lees paar dagen) want de blazer is gevoerd en heeft ook schoudervullingen. Maar goed, gelukkig verder alles weer schoon gekregen.

Werk/solliciteren          

Dinsdag was weer mijn kantoordag. Ik moest mijn laptop omruilen voor een andere. Had een beetje de pest over in want waarom nog voor die paar weken dat ik er nog ben. Maar goed, netjes gedaan alles overgezet en ik kon weer verder. Wel zat ik nog steeds met alle Duitse personeelsdossiers in mijn maag want ik mag niet bij de server van de nieuwe eigenaren en met een gast login kan ik wel kijken maar niets overzetten. Uiteindelijk alles op een usb-stick gezet en die krijgen ze dan komende week en mogen ze het zelf maar allemaal uploaden daar waar ze het hebben willen. Qua sollicitaties was het rustig. Weer 2 oriënterende gesprekken gehad en twee keer op een sollicitatie gehoord dat ze niet verder gingen met mijn profiel (1x geen ervaring in de zorg, terwijl ze kandidaten zonder zorgachtergrond aanmoedigde om te solliciteren, oke dan…. Hahaha en de andere ging niet passen qua salaris).

Kapper

Mijn haar wil al een paar weken niet wat ik wil 😊ik denk echt de hormonen want ook na een kappersbeurt – wel fijn want de droge punten zijn er weer af en weer wat lagen erin, wil het nog steeds niet echt zitten. Grrrr stom is dat maar goed we dealen er maar mee.

Outfits

Maandag dus de blazer, groen shirt en beige broek. Op dinsdag naar kantoor de zalmkleurige trui en een jeans. Later in de week het wibra vestje. Ik heb ook weer twee dagen de grijze Reinders trui gedragen want ik had het koud haha komende week dan eindelijk het zonnetje en wat hogere temperaturen. Ik heb er zin in.

Kast verplaatst

In mijn woonkamer had ik zo’n open vakkenkast staan, doorn in het oog al een tijdje want ik vind het gewoon te rommelig en ik kreeg er kortsluiting van telkens als ik er naar keek 😊haha dus spontaan leeggehaald. Er stonden wat manden in – echt joh wat je verzameld aan troepies en dingetjes niet normaal en de kast – met spierballengeweld – in de gangkast gezet. Tadaa ik dacht al dat het ging passen, had dus ook niet van tevoren gemeten maar gewoon schouders eronder en gaan. Gelukkig past hij inderdaad en heb ik ook gelijk mijn vazen daar kunnen neerzetten. Stuk beter en weer meer rust in de woonkamer.

Weekend

Zaterdag besloot ik in de ochtend naar Bataviastad te rijden. Ik was er stipt om 10 uur dus lekker rustig. Ik kocht een geel wikkeltruitje in een hele zachte ribstof en een witte blouse van een soort wafelstof. Fijn voor de komende periode denk ik. S’middags op het fietsje toch even naar de markt voor wat verse bloemen. Stond een straf windje dus op de terugweg met een groot pak bloemen viel het niet mee haha. Maar alle vazen zijn weer gevuld. De rode bloemen kunnen denk ik nog een dag of 2 (zijn van vorige week) en de paarse bloemetjes komen nog uit een oud boeket dat ook zijn beste tijd had gehad. Toch nog een klein vaasje mee kunnen vullen. Doen jullie dat ook bloemen die nog wel even kunnen uit een verder afgeschreven boeket halen?

Komende week heb ik een lunch staan, mijn outplacement groepsbijeenkomst en helaas een begrafenis. Maar daar meer over volgende week. Hoe was jouw week?

Annette

10 thoughts on “Weekoverzicht

 1. Handig die vakkenkast zo. Hier ook zo’n half open kast maar ik let er echt op dat er geen overtollige meuk in terecht komt. Jammer van je brunch en had er nog bij moeten komen betalen:-). Hier nog steeds moe van Covid, portemonnee gestolen, wasmachinefilter schoongemaakt en vergeten goed aan te draaien. Wasmachine aangezet en….waterballet. Verder grote paniek, mijn moeder ging vorige week dinsdag even een bord terugbrengen bij de buren komt ze na een paar minuten in paniek terug. Buurman was gevallen. Erheen en ik voelde nergens meer hartslag nog een reanimatie gedaan maar niks. Had 112 al gebeld en helaas. Buurvrouw en m’n moeder helemaal ontredderd en ik sprong in ‘hulp’ stand. Pas ’s avonds thuis begon ik te trillen en te huilen. Morgen een begrafenis. Hoop op een wat rustigere week. Jij ook sterkte en fijne week!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik had het meeste in manden hoor in die open kast maar het werden net als de keukenlade vergaarbakken haha. Wat een vreselijk verhaal over die buurman van je moeder. Akelig zeg. Mijn ex-schoonmoeder is overleden dus ga wel even mijn respect tonen bij de crematie. Succes deze week Ilona!

   Like

 2. pff, wat een toestand zeg, met die prosecco over je heen, dat geklooi met die usb-stick/toegang op je werk, en dan die sollicitaties – met die feedback over je gebrek aan ervaring in de zorg. Wat een waste of time. Je bent wel superleuk geslaagd in Bataviastad, leuk dat gele kleurtje ! Fijne week weer, xx

  Geliked door 2 people

 3. Ai… die serveerster! Zoiets zie je altijd in films gebeuren. Gelukkig heb je je jasje kunnen redden.
  Wat adverteren sommige bedrijven dom, en dus een heel slechte reden/excuus om iemand af te wijzen.
  Mooi al die bloemen, baal wel dat ik nog geen bloemen neer kan zetten. In de tuin zal dat vast ook niet lukken…

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat stom zeg, van die afwijzing op sollicitatie, moedig mensen zonder ervaring dan ook niet aan… En oh die prosecco over je heen, pfff….
  Verheugde me ook zo op lente weer, maar vind het nog steeds bokkoud. Gisteren ging het wel, maar vandaag? Wat een koude wind weer. Sterkte tijdens de begrafenis.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s