Weekoverzicht

Weekoverzicht 11 – 2023

Vakantie Egypte

Ik neem je mee langs mijn afgelopen week. Vakantie in Egypte. Terwijl hier de sneeuw uit de lucht kwam vallen lag ik heerlijk in de zon en deden we ook wat culturele kennis op. Lees je mee?

Vertrek

Op vrijdagochtend vertrokken we richting Schiphol. Ik had een parkeerplek op P3 gereserveerd en dat was voor het eerst. Dikke prima, inrijden op je kenteken parkeren met een shuttlebusje (dat elke 5 minuten rijd) naar de vertrekhal en bij terugkeer weer hetzelfde was heel goed te doen en je bent niet afhankelijk van lieve familie die je moet halen en brengen en daar wellicht vrij voor moet nemen dus zeker een aanrader als je met eigen vervoer naar Schiphol wilt gaan. Na een heel droog broodje 😊 vertrokken we op tijd richting Hurghada. Het is een vlucht van 5 uur dus best even een zit maar niet veel verder dan bijvoorbeeld Kreta (vlogen we overheen) of de Canarische eilanden wat toch ook 4.5 uur vliegen is.

Welness

We kwamen aan in de avond er was nog netjes wat eten geregeld en toen gelijk maar naar bed, pff slopend zo’n reisdag. De volgende dag heerlijk bij het zwembad even bijkomen en heerlijk wennen aan de zalige temperatuur. We hadden de hele week rond de 30 graden met een fijn windje (2 dagen behoorlijk stevige wind) dus zalig en zoveel beter dan de sneeuw die jullie hadden brrrr. Op het complex was ook een wellness dus voor de zondag boekte ik voor ons een heerlijk verwenarrangementje, Jacuzzi, sauna, Hamman, stoombad, zalige massage. Dat was heerlijk relaxed.

Onderzeeboot

Maandag gingen we de zee op. Hurghada ligt aan de rode zee maar is prachtig blauw haha. Met een boot voeren we een half uurtje richting een ponton in zee om daar in een heuse onderzeeër te gaan om het koraal te gaan bekijken en de visjes. Kijk even naar deze dolfijn die even met onze boot meezwom, wat is dat toch bijzonder en wat een prachtige beesten zijn het toch. Toen we ons in de onderzeeër bevonden gingen we naar een diepte van 25 meter. Er zwommen wel duikers mee die de vissen stiekem voerden 😉zodat wij toeristen wel echt veel vissen zouden zien. Maar het was bijzonder en echt een leuke excursie om te doen als je net als ik niet van snorkelen houdt of angstig bent in de zee (mij teveel water haha en te veel ‘gespuis’).

Relax

De dinsdag en de woensdag waren we gewoon op het complex, beetje zwemmen (brr koud joh), beetje lezen, beetje snoozen, drankje, hapje, helemaal goed. En Lord die toetjesbuffetten, deze stak er wel met kop en schouders bovenuit hoor van wat ik de afgelopen jaren heb gezien.

Luxor

Donderdag stond een dag Luxor op het programma. We werden om 04:20 opgehaald, ja dat lees je goed haha niet te doen toch maar ja, Luxor is gewoon 4 uur met de bus. We deden een ‘private tour’ overigens dus maar met 8 personen en de gids en 2 chauffeurs in een minibusje. Zeker wel de moeite waard want je ziet zo ook wat van het binnenland (veel bananen, mango en vooral suikerriet plantages). De Egyptenaren zijn dol op suiker. Dat wij onze koffie en thee zonder drinken vinden ze niet te begrijpen en de hele week wilden ze toch echt dat we suiker namen 😊. Dus naast dat ze veel suikerriet verbouwen importeren ze ook enorm veel suiker. We bezochten de Karnak tempel, de valley of the kings en de tempel van Hatshepsut, prachtige hiërogliefen, prachtige kleuren die al eeuwenoud zijn en nog steeds bijzonder kleurrijk. Je krijgt van de gids een overload aan informatie, superinteressant en omdat je maar met een klein groepje bent kun je ook lekker veel vragen stellen haha. Met een bootje de nijl over en ook een lunch aan de nijl gehad. Rond half 4 in de middag reden we weer terug naar Hurghada. Helemaal gesloopt maar zeker de moeite waard geweest.

Het zit erop

Vrijdag nog een heerlijke dag om bij te komen dus lekker geluierd. Zaterdag konden we nog de ochtend lekker bij het zwembad doorbrengen toen uitchecken en terug richting Nederland. Het was heerlijk om even een weekje in de zon te vertoeven en fijn dat het weer kon zonder maatregelen. Ik kocht uiteraard een magneet voor de collectie, wat mooie sjaals, een leuk schaaltje dat ik in Luxor had gekocht en een nieuwe laptoptas, ik nam er ook 1 mee voor mijn assistente straks als afscheidscadeautje als ik weg ga. Gevolg, koffer kon niet meer dicht hahaha maar met wat geduw en getrek lukte het uiteindelijk toch.

Nu maar wasje draaien en weer een beetje acclimatiseren. Wel lekker nog de komende week ook vrij.

Hoe was jouw week?

Annette

12 thoughts on “Weekoverzicht

 1. Geweldig Luxor dat lijkt mij echt een prachtige plek. Dat onderwater certificaat is een mooie aanvulling op je CV 😉 Prachtige kleur dat schaaltje uit Luxor. Je hebt zo te lezen een hoop positieve energie opgedaan. Hier koud en privé een aaneenschakeling aan slechte berichten. Van de week met retinol begonnen (laagste percentage) pakte slecht uit gezichtshuid ziet er uit alsof ik een week in de zon heb gelegen zonder bescherming. Geniet nog lekker van je vrije week!

  Geliked door 1 persoon

  • Wat vervelend Ilona van die Retinol, wellicht al gelijk door je moisterizer doen? Misschien dat dat helpt tegen de irritatie. Heb inderdaad wel lekkere energie opgedaan dus dat is heel fijn. Het was zalig om even in de zon de zijn en gek hoe dat toch werkt op je gestel…. Succes van de week en ik wens je sterkte xxx

   Like

   • Ja heerlijk die zon zaterdag was het onverwachts zonnig en dan ziet de wereld er ook een stuk fijner uit. Korte lontjes worden weer wat langer:-) Helaas vandaag ver te zoeken dus maar wassen, strijken en achterstallige zooi wegwerken:-)

    Geliked door 1 persoon

 2. Wat een prachtige vakantie heb je achter de rug! En Luxor, wauw! Het is nog steeds een droom voor Jeroen om dat te bezoeken, en het verbaast mij dat het er nog zo goed uitziet! Vroeger was het nog kleurrijker vertelde hij mij. Echt interessant al die oudheden, super dat je die ook nog hebt bezocht!

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk om zo mee te lezen met je vakantie.
  Fijn dat je genoten hebt!
  Zat je all inclusive? Blijf je dan niet de hele dag eten? Ik zie mezelf dan constant naar het eten lopen 😅
  Ik ben ook twee jaar in februari een weekje naar de 🌞 geweest. Denk dat ik dat weer ga oppakken 😊 was toch wel zalig!

  Verleden weekeinde in Groningen geweest en ik heb de leuke vaas kunnen scoren 🥳

  Geniet van je vrije week!

  Geliked door 1 persoon

  • Ja was all inclusive maar er zijn vaste tijden voor ontbijt lunch en diner. Valt mee hoor eerste dagen zijn die toetjes killing 😂 maar daarna gaat het beter en neem je steeds minder 🫣ook door het warme weer toch wat minder trek. Tof dat je die vaas hebt gevonden 👍🏻🌺

   Like

 4. Ziet er zalig uit, zowel het weer als de toetjes 🙂 Heerlijk he, om in de winter even zon te pakken. En goede timing, je hoeft nu niet zo lang meer op voorjaar te wachten. Hoop ik dan… Ik kwam begin februari terug uit de warmte en des te meer vind ik de kou nu weer zo erg, bah.
  P3 is ideaal, parkeer de laatste jaren ook elke keer daar. Heb ook weleens elders geparkeerd maar dan moest je lang wachten op zo’n bus. Bij dit niet, perfect.
  Geniet van je vrije week!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s