Vakantie Lefkas

Vakantie Lefkas

Wat was het heerlijk. Ik heb de zomer voor mijn gevoel nu echt wel helemaal uitgespeeld. Ik was 10 heerlijke dagen op Lefkas. Niet veel gedaan toch neem ik jullie even mee.

Vlucht

De vlucht zowel de heen- als de terugreis zijn prima verlopen. Ik was een beetje angstig voor de chaos op Schiphol maar het viel goed mee. Tijdens mijn vakantie was het wel weer flink mis las ik in de online krant maar ik had er weinig last van. Ook terug op het moment dat ik bij de bagageband aankwam rolden de eerste koffers van de band en de mijne kwam vlotjes.

Hotel Konaki

Ik zat in hotel Konaki โ€“ het naar ik begreep enige all-in hotel op Lefkas. Lefkas is ongeveer net zo groot als Texel en nog niet heel toeristisch. Het is echt een leuk eiland en het hotel is een aanrader. Prachtige tuin, goed eten met genoeg variatie (het is geen groot hotel dus ook het buffet is klein maar zeer smakelijk). Lekker zwembad, zeer vriendelijk personeel en een prima kamer. Ook de wifi deed het buitengewoon goed (ik weet dat dat tegenwoordig blijkbaar een must is ook op vakantie).

Poezen

Ook hier een overvloed aan poezen. Ze werden goed verzorgd door de hoteleigenaar en waren echt heel lief allemaal. Geen gebedel om eten als je aan het diner zat al wilden ze natuurlijk graag als je iets liet vallen het oppeuzelen maar ze wisten dat ze buiten het terras moesten wachten ander kwam de eigenaar met de plantenspuit ๐Ÿ˜Š haha.

Outfits

Het meeste hebben jullie wel al eens voorbij zien komen. Voor het avondeten kleed je je netjes aan. Het was de laatste 3 avonden wat frisser maar ik had een vestje mee. Het was elke dag wel ruim boven de 25 graden en ook in de avonden prima te doen. Er kwam een weersverandering aan dus zoals ik in de inleiding al zei, ik heb de zomer uitgespeeld. Mijn ander outfits waren dus mijn bikiniโ€™s want de meeste dagen lag ik gewoon heerlijk aan het zwembad te lezen.

Excursie

Ik ben 1 dag op excursie geweest. We begonnen in een klooster waar nog een aantal monniken woont. Erg mooi was het daar en ook weer een prachtige tuin erbij.

Er was een klein museum ook en daar was 1 verdieping met allemaal miniatuur boten (echt monnikenwerk ๐Ÿ˜Š).

Daarna gingen we naar een bergdorp voor de lunch, heerlijk gegeten. Heb alleen het toetje op de foto gezet. Dat was een soort brownie met heerlijk vanille ijs met een vleugje kokos erg lekker. Daarna ging het naar Lefkada โ€“ de hoofdstad van Lefkas waar we eerst een rondwandeling kregen en daarna nog 1,5 uur ter vrije besteding hadden.

Ik heb echt een heerlijke vakantie gehad. Lefkas heeft veel te bieden dus een auto of scooter is ook leuk om te huren voor een paar dagen. Het is maar 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam dus je bent er eigenlijk zo. Ik heb het heerlijk gehad. Van de week weer aan het werk.

Beving & aankoopjes

Omdat Lefkas ook in de buurt van tektonische platen ligt heb je hier ook af en toe last van aardbevingen. Dat had ik op de dag na aankomst. De boel schudde best even hevig. Ik herkende het direct omdat ik het op Kos ook al een paar keer had meegemaakt, maar voor sommige gasten was het nieuw en je zag sommigen dan ook best even schrikken. Ik heb trouwens niet 1 maar 2 magneetjes gekocht deze vakantie ๐Ÿ˜Š 1 in het klooster dat ik bezocht en 1 van Lefkas zelf โ€“ voor de verzameling. Ook kocht ik dit schattige armbandje, ook voor de verzameling haha.

Hoe was het hier in mijn afwezigheid?

Annette

11 thoughts on “Vakantie Lefkas

 1. Heerlijk om te lezen en tijdens je afwezigheid is de rotzooi in NL nog groter geworden dus tijd dat je terug was ๐Ÿ™‚ Onze buren zouden gisteren 5 dagen naar Rome gaan (KLM) maar hun vlucht van 10.00 uur werd verplaatst naar 23.50 dus een vakantiedag weg en uiteindelijk hebben ze 5! uur in de rij gestaan. Ed gaat volgende week woensdag een weekje naar Engeland met Easyjet dus ik vrees het ergste. Alles verder geboekt autohuur, Jeugdherbergen etc. Lekker ontspannen weg zo:-((( Maar goed jij hebt genoten en het ziet er allemaal heerlijk ontspannen uit! Leuke oufits had je aan. Nu maar weer wennen aan het alledaagse NL. Fijne week!

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, even wennen weer, vooral heb ik heel koud ๐Ÿ™‚ de weersomslag vind ik best heftig. Ik ga vandaag nog een dagje naar Duitsland en woensdag weer werken. Ik hoop dat het voor Ed allemaal in orde komt. Soms maken ze er op het nieuws ook meer van dan dat het is.

   Like

 2. Leuk om even te lezen terwijl ik op de hotelkamer even aan het afkoelen ben ๐Ÿ˜‰ Hier in Spanje nog best heet, begin van de week 30 graden, nu iets minder warm maar vond het net even te warm worden, dus even een break.
  Zal wel wennen zijn als ik morgen weer naar huis ga…
  Ik ging weg op de dag nadat het weer een drama was op Schiphol, mazzel dat ik vroeg vloog want was overal zo doorheen. Benieuwd hoe snel ik morgen mijn koffer heb.

  Geliked door 1 persoon

   • Dank je wel, ik had mijn koffer heel snel, zo fijn. Had alleen wederom een “souvenir” mee naar huis. Kuchte al 2 dagen, dacht door de airco. Eenmaal thuis dezelfde middag nog strontverkouden. Toch maar even een test gedaan, en ja hoor, bingo, Covid voor het eerst. Gelukkig niet meer als wat belabberd voelen vergelijkbaar met zware verkoudheid. Wordt nu al minder.
    Denk opgelopen in de bus tijdens Marbella excursie.

    Geliked door 1 persoon

 3. Wat een heerlijke foto’s. Ik proef als het ware dat mooie land weer. Vooral die foto die je in het kerkje gemaakt hebt met op de achtergrond de zee… en dat heerlijke weer. Ik vind het ook maar kil worden hier…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s