Boekreview

Kim Faber & Janni Pedersen – Stikdonker

Een tijdje terug won ik met de vriendenloterij een ‘prijs naar keuze’ altijd leuk want dan kun je uit best een ruime keuze aan cadeaus iets leuks kiezen. Ik ben er al eens de mist mee ingegaan toen ik een borrelplank had gekozen en dit toen ik hem in de bus ontving een ienemieni plankje bleek te zijn 😊. Deze keer ging ik dus maar voor een boek.

Eigenlijk lees ik al jaren alleen nog maar ebooks en heb ik al mijn papieren boeken (op wat kinderboeken en de Harry Potter serie) na ook de deur uit gedaan. Stonden maar te verstoffen in de kast. Ik koos voor de nieuwste thriller van het Deense schrijversduo Faber & Pedersen. Ik had al een eerder deel gelezen over de Inspecteur Martin Juncker dus leuk om deze nu te lezen.

Het verhaal staat overigens op zich dus je hoeft eerdere boeken niet te lezen maar als je wat meer in het karakter wilt duiken is het wel zo leuk natuurlijk om de boeken dan op volgorde te lezen.

Samenvatting:

Na zijn tijdelijke ballingschap in Sandsted keert inspecteur Martin Juncker terug naar Kopenhagen. Meteen krijgt hij een nieuwe moordzaak toegewezen: een jonge vrouw is gewurgd en halfnaakt achtergelaten in een struik. Haar kleren liggen netjes opgevouwen naast het lichaam. Hoewel er geen duidelijke aanwijzingen zijn om te volgen, doet de moord Juncker direct aan een onopgeloste zaak van tien jaar eerder denken. Zou dit dezelfde moordenaar zijn?

Rechercheur Signe Kristiansen is blij dat haar partner terug is. Ze doet onderzoek naar de moord op een jonge neonazi tijdens een politieke actie. Als blijkt dat de twee zaken een link hebben, moeten Juncker en Kristiansen hun krachten bundelen. Maar de waarheid achterhalen kan levensgevaarlijke gevolgen hebben…

Mijn mening:

Echt een goed boek, de beste die ik de afgelopen maanden heb gelezen. In 1 weekend heb ik hem uitgelezen. Het was dan ook lekker weer dus een paar uur in de tuin en je leest hem snel weg. Fijne indeling ook qua hoofdstukken.

De opbouw is heel goed en je wilt gewoon verder lezen met name het persoonlijke leed van Signe spat van de pagina’s. Zeer goede thriller wat mij betreft mooi afgerond aan het einde dus dat is altijd prettig. Menig fijn leesuurtje gegarandeerd.

Ben je van plan om dit boek te kopen dan zou ik het fijn vinden als je deze affiliate link wilt gebruiken:

Klik hier om te kopen

Binnenkort weer op vakantie – het is zwaar ik weet het 😊 dus dan gaan er zeker weer wat boeken verslonden worden. Ik heb mijn lees challenge al gehaald voor dit jaar haha en we hebben nog heel wat maanden te gaan. Ik had hem op 52 boeken gezet voor 2023.

Wat lees jij op het moment?

Annette

4 thoughts on “Boekreview

  1. Heerlijk zo’n boek dat ‘loopt’. Ik lees nu de Droomfabriek van Gerwin van der Werf gaat over een iemand die gaat lesgeven op een VMBO in Velsen Noord (dat staat er niet maar kun je goed uit de tekst opmaken). Heerlijk vooruitzicht vakantie! Fijn weekend ook gelukkig is het niet meer zo vreselijk warm nu ff alles tegen elkaar opengezet.

    Geliked door 1 persoon

  2. Klinkt als een goed boek, gaat op mijn listje. Momenteel lees ik “Gebroken”van Michael Robotham. Zijn boeken gaan over een psycholoog die de politie helpt. Twee vrouwen hebben zgnd zelfmoord gepleegd maar er zit meer achter. Leest lekker weg!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s