Boekreview

Charlotte Jacobi – De patisserie

Uit de bookchoice selectie las ik weer een ‘historische roman’, ondanks dat het tijdsbeeld wat afwijkt van die van ons, het boek speelt zich af zo rond 1870 zou het ook heel goed hedendaags kunnen zijn.

Samenvatting

De patisserie van Charlotte Jacobi is hét perfecte recept voor iedere lezer die van liefde, rivaliteit en taart houdt. Voor de fans van Lucinda Riley, Anne Jacobs en Corina Bomann.

De historische roman De patisserie, het eerste deel in de gelijknamige serie van Charlotte Jacobi, is een romantische familiesaga die zich afspeelt aan het einde van de negentiende eeuw.

Als de negentienjarige Ida Tritschler met haar familie naar de Elzas verhuist, kan ze niet wachten om haar nieuwe stad te ontdekken. In Straatsburg openen de Tritschlers hun droompatisserie, op een steenworp afstand van wat hun grootste rivaal blijkt te worden: de patisserie van de familie Picard.

Ida is vastbesloten de nieuwe taartenkoningin van de stad te worden, maar natuurlijk zitten de Picards niet op concurrentie te wachten. Tot overmaat van ramp wordt Ida ook nog verliefd op zoon Lucien Picard, wat een enorm schandaal veroorzaakt. Het jonge stel ontdekt dat de problemen tussen hun families veel verder gaan dan een simpele rivaliteit tussen de bakkerijen. Lukt het Ida en Lucien om alle obstakels te overwinnen en hun families bij elkaar te brengen?

Mijn mening;

Echt wel een leuk boek, het is wel grappig om te lezen dat in die tijd je na 2 of 3 afspraakjes je gelijk ging verloven haha maar verder echt wel goed verhaal. Het werd nergens ‘stoffig’ of te zoetsappig. Het geeft ook wel een mooi tijdsbeeld van hoe het er in die periode aan toe ging. Ik heb een paar heerlijke leesuren gehad in elk geval.

Mocht je het boek willen aanschaffen kun je dat doen middels deze affiliate link:

Klik hier om te kopen

Ik krijg dan een klein percentage van jouw aankoop. Het kost jou niets extra’s maar ik ‘verdien’ er een paar dubbeltjes mee 😊

Heb jij onlangs nog een mooi boek gelezen?

Annette

4 thoughts on “Boekreview

  1. Lijkt mij een erg leuk boek dol op de Elzas in Frankrijk. Lees nu Tirza van Arnon Grünberg en een boekje over schrijven. Soort van nieuwe ‘hobby’ ontdekt sinds begin dit jaar. Zag dat er al zo’n ruim 50 brieven zijn geplaatst. Jammer dat echte cursussen bijna onbetaalbaar zijn. Fijn weekend en rustig aan:-)

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ben nu bezig aan het laatste boek van Marit Vanstrom. De naam doet vermoeden dat het Zweedse thrillers zijn maar het speelt zich gewoon af in Nederland. Met als “thuisbasis” Utrecht. Heel spannende boeken over een vrouwelijke eigenzinnige rechercheur die steeds undercover werk doet. De moorden zijn wel heftig, de seriemoordenaars natuurlijk helemaal eng.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s