Vakantie

Ik ga op vakantie en neem mee…

Wat een lekker vooruitzicht over een paar weekjes is het zover en ga ik weer eens ‘echt’ op vakantie. Het is een voorrecht – daar ben ik me terdege van bewust – en ik kijk er enorm naar uit. Tijdens de corona pandemie ben ik ook wel op vakantie geweest in Nederland en dat was op zich prima maar ik merkte ook dat ik toch dat vakantiegevoel dat ik normaal gesproken heb veel minder had. Ik kon bijvoorbeeld veel slechter ‘los komen’ van het werk en bleef er vaak nog dagen mee bezig in mijn hoofd en kwam slecht tot rust.

Knop om

Als ik naar het buitenland ga kan ik de knop veel gemakkelijker omzetten. Dan ben ik of onderweg naar Schiphol – of voor de komende vakantie met de bus, gewoon ‘weg’ als ik met mijn koffer op pad ga. Raar misschien maar zo werkt het blijkbaar in mijn hoofd.

Ik vertrek de tweede week van juni dus met de bus voor een rondreis naar Kroatië. Heel veel zin in en heb me al redelijk ingelezen wat ik onderweg allemaal ga zien. Het voordeel van zo’n georganiseerde reis is dat je op veel plekken komt en toch voldoende tijd voor jezelf krijgt om je eigen ding te doen. Ik deed al eerder een busreis naar Praag (lees hier) en naar Krakau (lees hier). Uitermate goed bevallen.

Dilemma

Maar wat trek je aan? Het is in Kroatië lekker weer (hoop ik) en dus gaat er voor de vrije dagen zeker een bikini in de koffer. Ik heb sinds kort een nieuwe bikini van het merk LASCANA. Leuk met een Hawaii printje erop. Het hotel zit aan de boulevard en in de buurt het strand dus perfect om je vrije dag ook echt even aan het strand door te gaan brengen. Als het mooi weer is natuurlijk anders kan ik vast wel een andere bezigheid vinden.

Koukleum

Er staat ook een bezoek aan de druipsteengrotten op het programma, lijkt me waanzinnig mooi maar dar is het ook wel frisjes en wordt er wel aangeraden om wat warmere kleding zoals een vest of trui mee te nemen. Geen idee ook hoe het daar in de avonden zal zijn dus de koffer zal wel een variatie bevatten van zomerse kleding, vesten en broeken zodat ik lekker laagjes aankan. Uiteraard ook stevige schoenen voor alle excursies en een slippertje of sandaaltje voor de avond.

Verder gaat er in de handbagage uiteraard een goede zonnebril en de ereader mee en zal ik ook een stapeltje samples uitzoeken die gaan dan ook mee zodat ik voor jullie ook weer materiaal kan schrijven voor de sample Saturdays.

Ik heb er zin in in elk geval. Hebben jullie al vakantieplannen? En waar gaat de reis naar toe?

Annette

10 thoughts on “Vakantie

 1. Leuk artikel en heerlijk vooruitzicht, en gezien de perikelen op Schiphol heerlijk dat je met de bus gaat:-) Omdat ik niet mag autorijden ook een aantal keren een busreis gemaakt met mijn moeder naar Frankrijk/Tsjechië ook heel goed bevallen. Wij zouden over 2 weken een dag of 10 naar de Vogezen gaan maar gezien mijn moeder nu maar geannuleerd. Hoe lang ga je?
  Heerlijk ook die voorpret! Fijn weekend vast!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ga 12 dagen dus met de reisdagen eraf zijn we circa 9 dagen daar effectief. Ik heb inmiddels ook de Kuna’s besteld zal wel even wennen zijn weer om moeten rekenen maar ook dat is weer leuk. Jammer dat je trip naar de Vogezen niet door kon gaan. en Ja wat een ellende op Schiphol, mijn ouders gaan komende week. Ik hoop dat het wat rustiger is dan voor ze.

   Like

 2. Lekker vooruitzicht! En ik heb hetzelfde hoor, in NL op vakantie is toch anders dan naar het buitenland. Zelf net terug uit NY, met niet zo’n leuk souvenir, gebroken enkel. Lees net dat het toch operatie wordt. Dus dat wordt de komende weken afzien als ik aan mijn bank ben gekluisterd.
  Veel plezier alvast, en wees voorzichtig met trappen (daar ben ik gevallen)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s