Sample Saturday

Aveda – Botanical Repair leave-in treatment

Een van de eerste producten uit de adventskalender die ik in gebruik heb genomen. Dit tubetje van Aveda met een leave-in treatment voor het haar.

Welk merk?

Aveda is een merk met meer dan 30 jaar ervaring in het vervaardigen van haarproducten op een duurzame manier. De grote verdienste van Aveda, van de verpakking tot de producten, is dat de productie verantwoord en ecologisch duurzaam is. Maar eigenlijk kun je daar als merk tegenwoordig niet meer omheen. Vinden jullie ook niet?

De producten worden ontwikkeld op basis van verzorgende plantenoliën die de huid, maar ook de lippen en het haar voeden en hydrateren.

Bovendien is Aveda een 100% veganistisch en dierproefvrij merk, dus alle producten zijn veganistisch-vriendelijk en duurzaam. 100% van Aveda’s producten worden gemaakt met windenergie, en een van de belangrijkste doelstellingen van het merk is de aarde en het drinkwater te beschermen door op verantwoorde wijze gebruik te maken van natuurlijke hulpbronnen.

Wat is het?

Dit lees ik in de omschrijving; Deze  leave-In treatment herstelt het haar direct van binnenuit en versterkt het haar in de kern door plantaardige technologieën. Ontklit het haar direct waardoor breken van het haar wordt voorkomen.

Direct na de eerste behandeling zal het haar gezonder, zachter zijn en meer glans aan het haar geven.Voor alle haartypes voor minder pluis en weerbarstige plukken tot de verleden tijd te laten behoren. Veilig voor gekleurd haar en haar dat met chemicaliën is behandeld.

Bezit een hitte beschermer tegen de warmte van Fohn en styletang en beschermt uw haar tegen invloeden van de zon.

Gemaakt met 98% natuurlijk afgeleide ingrediënten uit planten, water of mineralen zonder petroleum.

Geschikt voor veganisten en diervriendelijk.

Wat vond ik ervan?

Wel prima eigenlijk, ik geef nog steeds de voorkeur aan een spray dat werkt net even wat lekkerder in nat haar vind ik zelf. Zo’n tube is toch altijd even aftasten qua dosering. Nu heb ik al vaker dit soort producten in gebruik dus ik weet dat voor mijn fijne haar vooral less-is-more is 😊 dus een kleine klodder en dan even goed in de punten masseren en dan een beetje naar boven toe. Mijn haar valt goed maar is de tweede dag toch wat slapper dan ik zou willen. Dat heb ik ook vaker met dit soort producten de eerste dag is het dik in orde en de tweede dag moet je eigenlijk dan alweer wassen. Dat is ook een reden waarom ik van deze geen fullsize zou kopen, toch net iets minder geschikt voor mijn haar vind ik zelf.

Waar te koop en wat kost het?

Deze leave-in treatment maakt -uiteraard- deel uit van een hele lijn, er is dus ook shampoo en conditioner van en zelfs een pot haarmasker. Ik had alleen de treatment dus of dat helemaal een eerlijk beeld oplevert dat weet ik niet. Wel een fijn merk. Niet goedkoop. Deze treatment zie ik staan online voor ronde de 30,- wat ik toch een forse prijs vind. Het masker is maar liefst 81,- en een set met shampoo en conditioner + deze treatment zie ik ook voor rond de 53,-. Flinke prijzen dus. Er zijn diverse aanbieders maar dus onder meer bij Lookfantastic te koop.

Ben jij bekend met het merk Aveda?

Annette

6 thoughts on “Sample Saturday

  1. Zou dit ook niet zo snel kopen of een soortgelijk product. Heb én kort haar én fijn haar dus het wordt dan onhandelbaar en slap met dit soort producten. Ik ken Aveda wel als merk en associeer het altijd met prijzig over de kwaliteit van de producten kan ik niet echt oordelen. Vlak voordat we naar ’s Hertogenbosch verhuisden kreeg ik een Aveda cadeaubon en besloot die in te zetten voor een knipbeurt bij een Aveda kapper……dat was eens maar nooit weer Euro 83,00 voor wassen/knippen bij een junior stylist (lees iemand die net begonnen is 🙂 Haar knippen heet dan ook een “haircut”. Wel goed dat ze als merk het milieu zo min mogelijk belasten dat zouden meer bedrijven moeten doen.
    Fijn weekend!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ken Aveda van een bodymilk (als mijn geheugen mij niet in de steek laat) en die rook heerlijk. Ik merk ook dat dit soort producten inderdaad een dag later je haar wat vettig en slap maken, dat is inderdaad jammer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s