Boekentips

Boekentips #7

Ik geef je weer 3 boekentips van door mij onlangs gelezen boeken. Het zijn drie boeken van Nederlandse auteurs deze keer.

Bron foto: bol.com

Wen er maar aan – Maike Meijer

Over het boek:

In haar niets verhullende dagboek registreert de werkloze actrice M. het kleine en grote verval in haar leven. Haar puberzoon Ole dreigt het nest te verlaten en sex met echtgenoot Koos is tegenwoordig iets wat af en toe moet gebeuren. ‘Het is net als een halfjaarlijkse controle bij de tandarts, alleen dan minder vaak.’ Ondertussen verlangt ze vurig naar een glansrol. Ze wil zichzelf – en bovenal haar zoon – bewijzen dat er nog toekomst in haar zit.

Dit boek kreeg enorm veel lovende recensies waardoor ik er erg nieuwsgierig naar werd en het graag wilde lezen. Jaren terug enorm gelachen om het dagboek van Hendrik Groen en ik hoopte op een soortgelijke humor. Helaas vond ik het boek niet zo sterk als verwacht. Beetje flauw zelfs bij tijd en wijlen. Ik heb 2x moeten lachen en dat was het dan wel. Leuk om even te lezen maar minder ‘groots’ als ik had verwacht.

Klik hier om te kopen via mijn affiliate link;

Klik hier
bron foto: bol.com

Ziek gelukkig – Ruud ten Wolde

Over het boek:

Inspirerend en bij vlagen hilarisch boek over geluk vinden, ongeacht je omstandigheden

Ruud heeft het allemaal voor elkaar: een gewilde baan bij de televisie, een mooi huis in Amsterdam, een leuke relatie, twee Instagrammable katten en een fijn sociaal leven. O ja, en hij heeft kanker. Voor de derde keer. Ondanks zijn ziekte weet hij toch geluk te vinden in zijn leven. Hoe doet hij dat?

In Ziek gelukkig deelt Ruud zijn ervaringen over ziek en gezond zijn, soms pijnlijk en ontroerend, maar bovenal positief en vol levenslust, op zijn eigen onnavolgbare wijze. Hij vertelt wat hij geleerd heeft door zijn ziekte zodat ook jij geluk kunt vinden, wat je omstandigheden ook zijn.

Ik volgde Ruud al een paar jaar via Twitter, enorm geschokt door zijn toch nog onverwachte overlijden een paar weken geleden op de jonge leeftijd van 29 jaar. Het boek kent geen verassingen (al vond ik de tip over Yogha Nidra heel goed) maar het lezen waard over hoe hij de afgelopen jaren heeft beleefd en met zijn ziekte is omgegaan.

Klik hier om te kopen via mijn affiliate link;

Klik hier
bron foto: bol.com

Tot slot mijn meest indrukwekkende boek van de afgelopen periode

’t Hooge Nest – Roxane van Iperen

Over het boek;

‘Wanneer er gevochten moet worden, moet er maar gevochten worden. Je kunt jezelf niet ontrouw worden. Je kunt jezelf ook niets wijsmaken. We stonden ervoor. We hebben gedaan wat we moesten doen, wat we konden doen. Niet meer en niet minder.’ Janny Brandes-Brilleslijper

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in ’t Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van ’t Gooi. Spoedig zal het huis onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland.

Terwijl de laatste joden in het land worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het gaat door, pal onder de neus van nsb-buren en nazikopstukken. Als het einde van de oorlog in zicht is wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank.

’t Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Ik wilde dit boek graag lezen omdat het -in mijn buurt- afspeelt. Ik vond het weer heel heftig om te lezen en om te lezen hoe het er in Auschwitz aan toe ging. Blijft echt een ongelooflijk stukje geschiedenis. Heftig, indrukwekkend maar zeker de moeite van het lezen waard.

Klik hier om te kopen via mijn affiliate link;

Klik hier

Dat waren mijn tips voor deze keer, ik hoop dat er wat lekker leesvoer voor je bijzit of wellicht als tip voor de komende feestdagen om iemand cadeau te doen?

Wat lees jij op het moment?

Annette

*Dit artikel bevat affiliate linkjes*

4 thoughts on “Boekentips

  1. Wat jammer dat Wen er maar aan zo tegenviel, toen ik de omslag zag sprak het mij direct aan natuurlijk. Ik ga toch kijken of onze bieb hem heeft, ik ben toch wel nieuwsgierig. Het tweede en derde boek, vooral het tweede boek, daar word ik geheid heel triest van. Momenteel lees ik vluchtweg van Jet van Vuuren.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s