Boekentips #6

Ik heb weer drie fijne boeken voor je uitgekozen. Deze las ik vorige week tijdens mijn vakantie. Ik verslond er maar liefst 7 gedurende de week maar er zaten een paar dunnetjes bij en die ook niet echt de moeite van het noemen verder waard zijn maar de drie hieronder kun je met een gerust hart aan je te lezen lijst toevoegen.

Ik begin met een Thriller van J.D. Barker – De beller op lijn 4

Bron foto: bol.com
Klik hier om te kopen

Over het boek

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.

Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

Echt geweldig. Ik heb deze in 1 ruk uitgelezen en vond hem tot het einde aan goed. Fijn ook dat het een goed afgerond verhaal is. Daar houd ik van, geen open eindjes. Aanrader!

De Camino – Anya Niewierra

Deze las ik thuis al voor een deel en in het vliegtuig op de heenreis las ik hem uit. Dit is een boek uit de bookchoice selectie van vorige maand en ik las er goede reviews over. Normaliter niet een boek dat me zo 1-2-3 aansprak maar enorm van genoten. Toevallig dat ik ook voor mijn vakantie een reisprogramma zag over het maken van de pelgrimstochten. Heel interessant.

bron foto: bol.com
Klik hier om te kopen

Over het boek:

Een jaar na de zelfmoord van haar man besluit Lotte zijn route over de Camino te herlopen. Maar dan ontrafelt ze een duister geheim. De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter. Als ze elf maanden later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking. Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt.

Het verhaal is echt goed verteld en naast het lopen van een pelgrimstocht krijg je dus ook nog wat mee over de gruwelijkheden van de oorlog in voormalig Joegoslavië. Echt heftig en eigenlijk horen we daar veel te weinig over vind ik eigenlijk na het lezen van dit boek. Ook deze kun je met een gerust hart op je lijst zetten en even heerlijk lezen.

Sub rosa – Emelie Schepp

Het derde boek is een boek van Emelie Schepp – het is de serie met Jana Brezelius in de hoofdrol (officier van Justitie). Maar ik denk dat de boeken ook wel op zichzelf staand te lezen zijn maar als serie leuker natuurlijk.

bron foto: bol.com

Over het boek:

Jana Berzelius onderzoekt moorden binnen een crimineel netwerk maar realiseert zich dat de zaak rechtstreeks met haar te maken heeft. Ze krijgt onverwachte hulp om de waarheid te verbergen…

‘Sub rosa’ is de zesde thriller in de serie die de Zweedse Emelie Schepp schreef over officier van justitie Jana Berzelius.

Via YouTube wordt een filmpje verspreid van een jonge man met explosieven om zijn lijf. De politie weet de plek te identificeren, maar de bom ontploft nog voordat ze arriveren. Het is het vierde lid van een crimineel netwerk dat in korte tijd is vermoord. Maar is het dezelfde dader? Als Jana Berzelius bij het onderzoek wordt betrokken, realiseert zij zich dat de zaak rechtstreeks met haar te maken heeft. Als officier van justitie is het haar taak om de waarheid te achterhalen. Nu krijgt ze onverwachte hulp om juist die waarheid te verbergen…

Klik hier om te kopen

Echt heel goed en spannend ook deze weer, al vind ik wel dat er nu wel een climax mag komen rondom deze dame. Het verhaal rond haar achtergrond is nu wel uitgekauwd al zeg ik zelf maar dat neemt niet weg dat het verhaal uit het boek staat als een huis. Heerlijk gelezen en aanrader dus ook.

Dat waren mijn 3 tips van de afgelopen periode. Heb jij nog goede tips voor mij? Bij mij staat de teller inmiddels op 58 gelezen boeken dit jaar tot nu toe. Mijn ereader doet goede zaken! Mocht je 1 van deze boeken willen kopen zou het lief zijn als je dat via de affiliate link in het artikel doe 🙂 dan krijg ik een kleine bijdrage.

Annette

*dit artikel bevat een affiliate link*

4 thoughts on “Boekentips #6

  1. Leuk gaan op het lijstje gelukkig gaat lezen van heel dichtbij nog wel goed al is het minder dan normaal. Het laatste boek dat ik las was In hechtenis van Nicci French. Fijn weekend vast:-)

    Geliked door 1 persoon

  2. Voeg ik ook toe aan mijn leeslijst! Momenteel lees ik Broertje van Michael Berg, leest lekker weg alleen moet ik nog uitvinden hoe dat verhaal (over 2 verschillende mensen) straks samenkomt. Was dit ook geen tip van jou?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s