Boekentips

Boekentips #5

Ik las weer een paar kneiter goede boeken de afgelopen weken. Ik wil er weer drie met je delen. Twee boeken zijn onderdeel van een serie (wel op zichzelf staand te lezen) en 1 is een ‘los’ boek. Heerlijke tips voor als je van thrillers houdt en de komende zomerweken een lekker boek wilt lezen, komen ze! Uiteraard zonder spoilers!

bron foto: bol.com

M.J. Arlidge – niemand zeggen

Dit is alweer het 10e deel met de hoofdpersoon Helen Grace. Het verhaal is op zichzelf staand maar als je meer van de hoofdpersoon mee wilt krijgen zou ik deze serie zeker op volgorde lezen. Ik zie online wel wat kritische noten van mensen die vinden dat de delen niet meer zo goed zijn als de eerste maar daar ben ik het niet mee eens. Ik vind het echt goede boeken en ze lezen als een trein.

Over het boek:

Na covid-19 bevindt het land zich in een van de zwaarste -recessies ooit. Nog nooit heeft inspecteur Helen Grace met zo veel geweld en onrust te maken gehad. Voor het eerst in haar leven is ze bang om de controle te verliezen: haar trouwe partner Charlie is met zwangerschapsverlof en tegelijkertijd doet haar collega Joseph Hudson er álles aan om haar het leven zuur te maken.

Drie moordzaken houden Helen ’s nachts wakker: een oude, rijke man, vermoord tijdens een inbraak in zijn immense huis; een jonge zorg-manager, in zijn auto doodgestoken met een schroevendraaier; en een jonge studente, aangerand en doodgeknuppeld in het plaatselijke park. Dan krijgt ze bericht dat de privédetective die onderzoek deed naar deze zaken levend in brand is gestoken. Net als Helen dacht hij dat zo veel geweld in korte tijd geen toeval kon zijn, maar zelfs met deze aanwijzing kan ze het verband niet zien. En de tijd begint te dringen, want de dader gaat geen enkele uitdaging uit de weg om zichzelf te bewijzen.

Draadjes komen mooi samen en ik vind het echt wel weer een sterk verhaal. Ook herkenbaar doordat Covid er in verwerkt zit. Ik hoop wel voor de hoofdpersoon dat het haar een keer mee zal zitten in de komende delen wat jee wat krijgt deze vrouw het voor haar kiezen 😉. Aanrader!

Klik hier om te kopen
bron foto: bol.com

Karin Slaughter – Valse getuige

Dit is een op zichzelfd staande thriller van de hand van Karin Slaughter. Ik heb al haar boeken gelezen en vooral de serie met Will en Sarah vind ik heerlijk om te lezen. Helaas moeten we – geloof ik – nog 2 jaar wachten om te kunnen lezen hoe het met hen verder gaat. Deze is echt weer een page-turner vind ik zelf.

Over het boek;

Ze dachten ermee weg te komen… Ze hadden het mis.

Leigh en haar zus Callie zijn geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen.

Jaren later heeft Leigh, inmiddels werkzaam bij een succesvol advocatenkantoor, de herinneringen aan die avond verdrongen. Tot ze tegen haar wil gedwongen wordt om een nieuwe cliënt aan te nemen en de grond onder haar voeten wegvalt. Want de man weet wat er destijds is gebeurd. Hij weet wat Leigh en Callie hebben gedaan. En tenzij ze hem stoppen, zal hij hun levens verwoesten…

Spanned hoor, ik moet toegeven dat ik er even in moest komen maar dan leest het ook vlot en als het verhaal haar climax bereikt kun je alleen een diepe zucht slaken haha. Echt goed geschreven en lekker dikke 400 pagina’s leesplezier!

Klik hier om te kopen
bron foto: bol.com

Helen Fields – Perfecte dood

Dit is het derde deel van een serie en ook hier kun je het boek op zichzelf lezen maar het is leuker om de rode draad rondom de hoofdpersonen Luc en Ava mee te krijgen vanuit de vorige boeken. Volgens mij wordt dit een serie van 9 delen totaal dus we hebben nog even te gaan. In september komt geloof ik het 4e deel uit. Ik kan niet wachten.

Over het boek:

In Perfecte dood van Helen Fields, het derde boek uit de serie rondom Luc Callanach en Ava Turner, vergiftigt een seriemoordenaar zijn slachtoffers langzaam, zonder dat ze er weet van hebben.

Een seriemoordenaar heeft Edinburgh stevig in zijn greep, zonder dat Luc Callanach en Ava Turner er weet van hebben. Hij slaat berekenend en gewetenloos toe. Zijn slachtoffers legt hij om door middel van gif, zodat deze langzaam en op pijnlijke wijze sterven, zonder enig besef van het gif dat door hun bloedbaan stroomt.

Hoe sla je een moordenaar in de boeien als hij zich op de achtergrond verborgen houdt? Deze moordenaar houdt ervan zijn slachtoffers van een afstand te observeren. Callanach en Turner staan deze keer echt voor een onmogelijke taak…

Heerlijk, Helen Fields heeft echt wel een gruwelijk goed schrijfwijze 😊en ze weet mijn aandacht echt tot de laatste bladzijde vast te houden. Heel goed geschreven en ik vind het zelf altijd fijn als het boek echt een afgerond verhaal bevat, geen gedoe met open eindjes of dat je met vragen blijft zitten. Uiteraard wil je wel weten hoe het de hoofdpersonen verder vergaat maar het verhaal an sich is wel afgerond. Ook een lekker boek om mee te nemen om je te lezen lijst.

Klik hier om te kopen

Las jij onlangs nog een fijn boek?

Annette

p.s. Dit artikel bevat affiliate links, ik krijg dan een klein bedragje als je het boek via deze link aanschaft. Dank je wel!

4 thoughts on “Boekentips

  1. Je tips gaan weer op mijn lijstje. Vorige week eindelijk weer eens begonnen met lezen; ik las Dwaalspoort van Suzanne Vermeer gewoon van de bieb. Een lekkere doorlezer maar geen wauwfactor. Fijn weekend.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik check altijd jouw artikels met boekentips als ik een nieuw boek ga lezen. Volgens mij lees ik gemiddeld nu in 2 weken een boek uit. Zelfs als ik 4 keer ’s nachts wakker word dan pak ik weer mijn smartphone erbij en lees ik weer een paar bladzijden. Sommige titels heeft de bieb nog niet, maar ik heb wel van Karin Slaughter “Verbroken “gelezen. Ik moet wel voortaan kijken naar de volgorde van de boeken, in dit boek las ik eigenlijk al wat er in de voorgaande boeken gebeurde. (Verder heb ik Koud Bloed en Onder het Mes van Tess Gerritsen gelezen, nu ben ik bezig met Vrijdag van Loes Den Hollander.)
    Bedankt weer voor de fijne tips!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s