Boekentips #2

Boekentips deel 2

Ik las weer een aantal geweldige boeken de afgelopen weken. Ik heb lezen altijd heel fijn gevonden maar nu tijdens de lockdown lees ik echt veel meer. Elke avond lees ik sowieso wel een goed half uur voor het slapen en dan in het weekend lees ik tegenwoordig ook veel. Nu afwachten vanaf wanneer dat weer heerlijk in de tuin kan.

bron foto Bol.com

Nooit meer Alleen – Angelique Haak

Dit boek vond ik echt een topper. Het was het eerste boek dat ik las van deze Nederlandse auteur. Heel fijn boek. Het verhaal verslapt nergens. In het ene hoofdstuk ga je terug in de tijd en in het volgende ben je weer in het nu. Fijne schrijfstijl en de spanning blijft erin tot het einde. Pesten is een onderwerp dat nog steeds – helaas – actueel is op scholen ondanks alle protocollen en goede bedoelingen van scholen.

Over het boek:

Zes vrienden, verbonden door een groot geheim… Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A. Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

5 sterren

Klik hier om te kopen
bron foto: bol.com

Flashback – SJ Watson

Goed verhaal met een interessante plottwist. Ik vond hem lekker lezen en de auteur heeft een fijne schrijfstijl.

Over het boek:

Flashback van SJ Watson is een psychologische thriller met een razend tempo, van de auteur van de wereldwijde bestseller Voor ik ga slapen. Flashback speelt zich af in Blackwood Bay. Een Britse kustplaats waar nooit iets gebeurt. Toch?

Ooit was Blackwood Bay een drukbezocht kustplaatsje. Maar nu, geplaagd door teruglopende toeristenaantallen en economische malaise, is het nog maar een schim van wat het was. Het is een spookstadje geworden, en daarmee de perfecte locatie voor filmmaker Alex om haar nieuwe documentaire te schieten. Maar de hechte dorpsgemeenschap is achterdochtig over haar motieven. Want er gebeurt nooit wat in hun dorp, dus waarom zou ze hier filmen? Of is er iets? Weet zij meer dan ze zegt, en wie is ze eigenlijk?

Wederom gebruikt SJ Watson het psychologische spel waarmee hij met Voor ik ga slapen miljoenen mensen aan de bank gekluisterd hield en hij combineert dit op geraffineerde wijze met het claustrofobische gevoel van een kleine dorpsgemeenschap waar iedereen elkaar kent.

4 sterren

Klik hier om te kopen
bron foto: bol.com

De laatste adem – Marijke Verhoeven

Weer een boek dat 5 sterren krijgt van mij. Heel spannend dit boek tot het einde aan toe. De vaart zit er goed in en blijft ook tot het einde het verhaal zakt nergens in. Echt een topper!

Over het boek:

Midden in het zomerseizoen wordt het Deense eiland Kenning opgeschrikt door een gruwelijke moord. Aanvankelijk lijkt er geen verband te zijn met het kleine groepje vrouwen dat zich witte heksen noemt en dat deze zomer op het eiland verblijft. Maar waarom droomt Nina dan steeds over deze vrouwen? Als er een tweede verdwijning plaatsvindt op het rustieke eiland, besluit Nina alles op alles te zetten om de zaak op te lossen.

5 sterren

Klik hier om te kopen

Echt weer hele fijne boeken en zeker het lezen waard. Ik heb er wel meer gelezen maar dit vond ik de spannendste, leukste en meest leeswaardige van de afgelopen weken. Lees jij ook graag?

Annette

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Als jij een boek aanschaft via deze link krijg ik daar een klein bedragje voor. Dank je wel!

4 thoughts on “Boekentips #2

  1. Pas het boek Urk uitgelezen en lees nu De tuinen van buitenzorg. Verder af en toe iets in een boek over virussen. Lees ook graag spannende boeken die ik meestal uit de bieb haal, maar dicht en hier kun je alleen het genre aangeven en dan zoeken de medewerkers boeken uit wat in 99% van de gevallen resulteert in het verkeerde genre of een superoude thriller die ik al lang gelezen heb…Hier is de bieb voorlopig nu helemaal gesloten want studieplekken voor studenten. Die boeken die je recenseerde spreken mij zeer aan! Zo’n spannend boek is ook fijn om even los te komen van alle virussh*t…En ik vrees dat die tuin er voorlopig nog niet inzit want storm en wisselvallig vanaf dinsdag beter (had jij geen vakantie in Zeeland dan??)

    Geliked door 1 persoon

  2. De laatste adem heb ik ook pas geleden gelezen en daarna heb ik direct alle boeken van Marijke Verhoeven gelezen. Ik noteer direct jouw tips, helemaal top! Ik lees nu de boeken van Marjolein van der Gaag, ook heel spannend!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s